Вирок
від 30.01.2019 по справі 216/569/19
ЦЕНТРАЛЬНО-МІСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КРИВОГО РОГУ

Справа № 216/569/19

провадження 1-кс/216/945/19

УХВАЛА

іменем України

про арешт майна

30 січня 2019 року місто Кривий Ріг

Слідчий суддя Центрально-Міського районного суду м. Кривого Рогу Дніпропетровської області ОСОБА_1 , за участю:

секретаря судового засідання ОСОБА_2 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні, в залі суду, клопотання слідчого СВ Криворізького ВП ГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_3 , про арешт тимчасово вилученого майна,-

ВСТАНОВИВ:

У провадженні СВ Криворізького ВП ГУНП в Дніпропетровській області перебувають матеріали досудового розслідування, внесеного до ЄРДР за № 12019040230000168 від 27.01.2019 року, за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 213 КК України.

В ході досудового розслідування було встановлено, що що до слідчого відділу надійшла інформація від особи відомості про яку не підлягають розголошенню про те, що невстановленою особою на вантажному автомобілі здійснюється прийом металобрухту.

Відповідно до протоколу огляду місця події від 29.01.2019 в автомобілі ГАЗ 2705 д/з НОМЕР_1 , що знаходиться на території місцевості що розташована біля домоволодіння № 36 по вулиці Сєрова (Пржевальського) в Центрально-міському районі, м. Кривий Ріг, слідчим СВ Криворізького ВП ГУНП в Дніпропетровській області старшим лейтенантом поліції ОСОБА_3 проведено огляд місця події з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, та відшукання знаряддя кримінального правопорушення, в ході якого виявлено та вилучено у ОСОБА_4 ІНФОРМАЦІЯ_1 , речі які перебували у його користуванні, а саме:

- брухт чорних металів загальною вагою 321 кг. (триста двадцять один кілограм);

- електронні напільні ваги;

Постановою слідчого від 29.01.2019 брухт чорних металів загальною вагою 321 кг. (триста двадцять один кілограм), електронні напільні ваги були визнані речовими доказами.

30 січня 2019 року слідчий СВ Криворізького ВП ГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_3 звернувся до Центрально-Міського районного суду м. Кривого Рогу із клопотанням про арешт тимчасово вилученого майна, в якому просив накласти арешт на вказане вище майно.

Органом досудового розслідування у якості підстав для застосування вказаного заходу забезпечення кримінального провадження зазначено що вказані речі використовувалися для незаконних операцій з брухтом чорних металів та є важливими речовими доказами у кримінальному провадженні.

Слідчий у судове засідання не з`явився, про час та місце розгляду клопотання повідомлявся належним чином, надав суду заяву, в якій просив клопотання задовольнити та розглядати за його відсутністю.

ОСОБА_4 у судове засідання не з`явився про час та місце розгляду клопотання повідомлявся належним чином, надав клопотання про розгляд справи без нього.

Слідчий суддя, дослідивши клопотання та додані до нього матеріали, дійшов висновку про те, що клопотання підлягає задоволенню з наступних підстав.

Згідно з вимогами частини 1, пункту 1 частини 2 та частини 3 ст. 170 КПК України арештом майна є тимчасове, до скасування у встановленому цим Кодексом порядку, позбавлення за ухвалою слідчого судді або суду права на відчуження, розпорядження та/або користування майном, щодо якого існує сукупність підстав чи розумних підозр вважати, що воно є доказом злочину, підлягає спеціальній конфіскації у підозрюваного, обвинуваченого, засудженого, третіх осіб, конфіскації у юридичної особи, для забезпечення цивільного позову, стягнення з юридичної особи отриманої неправомірної вигоди, можливої конфіскації майна. Завданням арешту майна є запобігання можливості його приховування, пошкодження, псування, зникнення, втрати, знищення, використання, перетворення, пересування, передачі, відчуження. Арешт майна допускається з метою забезпечення, зокрема, збереження речових доказів. У випадку, передбаченому пунктом 1 частини другої цієї статті, арешт накладається на майно будь-якої фізичної або юридичної особи за наявності достатніх підстав вважати, що воно відповідає критеріям, зазначеним у статті 98 цього Кодексу.

При цьому речовими доказами є матеріальні об`єкти, які були знаряддям вчинення кримінального правопорушення, зберегли на собі його сліди або містять інші відомості, які можуть бути використані як доказ факту чи обставин, що встановлюються під час кримінального провадження, в тому числі предмети, що були об`єктом кримінально протиправних дій, гроші, цінності та інші речі, набуті кримінально протиправним шляхом або отримані юридичною особою внаслідок вчинення кримінального правопорушення. Документи є речовими доказами, якщо вони містять ознаки, зазначені в частині першій цієї статті (ст. 98 КПК України).

З наданих до клопотання матеріалів кримінального провадження, а саме з протоколу огляду місця події від 29.01.2019 вбачається, що в автомобілі ГАЗ 2705 д/з НОМЕР_1 , що знаходиться на території місцевості що розташована біля домоволодіння № 36 по вулиці Сєрова (Пржевальського) в Центрально-міському районі, м. Кривий Ріг, слідчим СВ Криворізького ВП ГУНП в Дніпропетровській області старшим лейтенантом поліції ОСОБА_3 проведено огляд місця події з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, та відшукання знаряддя кримінального правопорушення, в ході якого виявлено та вилучено у ОСОБА_4 ІНФОРМАЦІЯ_1 , речі які перебували у його користуванні, а саме:

- брухт чорних металів загальною вагою 321 кг. (триста двадцять один кілограм);

- електронні напільні ваги.

Таким чином, майно, тимчасово вилучене під час огляду місця події, фактично є знаряддям вчиненого злочину та використовувалися для незаконних операцій з брухтом чорних металів. Тому з урахуванням вимог ст. 170 КПК України, а також з метою збереження вказаного майна як доказу вчинення кримінального правопорушення, застосування такого заходу забезпечення кримінального провадження як арешт тимчасово вилученого майна вважається обґрунтованим та доцільним.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 98, 100, 131, 132, 167, 170,-172-173, 309, 395 КПК України, слідчий суддя

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання слідчого СВ Криворізького ВП ГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_3 , про арешт тимчасово вилученого майна, задовольнити.

Накласти арешт на майно, вилучене під час проведення огляду місця події в автомобілі ГАЗ 2705 д/з НОМЕР_1 , що знаходиться на території місцевості що розташована біля домоволодіння № 36 по вулиці Сєрова (Пржевальського) в Центрально-міському районі, м. Кривий Ріг у ОСОБА_4 , а саме: брухт чорних металів загальною вагою 321 кг. (триста двадцять один кілограм); електронні напільні ваги, шляхом заборони власнику, іншим уповноваженим власником особам, - відчуження, розпорядження та користування майном, визначивши місцем зберігання майна приміщення для зберігання речових доказів Криворізького ВП ГУНП в Дніпропетровській області, приміщення для зберігання речових доказів ТОВ «МММ-Меттал» (ЄДРПОУ 40765108, за адресою: м. Кривий Ріг, вул. Електрозаводська 37/1 .

Ухвалу слідчого судді про арешт тимчасово вилученого майна може бути оскаржено безпосередньо до Дніпровського апеляційного суду протягом 5-ти днів з дня її оголошення.

Ухвала слідчого судді про арешт тимчасово вилученого майна набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо таку скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після ухвалення рішення судом апеляційної інстанції.

Ухвала слідчого судді, яка набрала законної сили, обов`язкова для осіб, які беруть участь у кримінальному провадженні, а також для усіх фізичних та юридичних осіб, органів державної влади та органів місцевого самоврядування, їх службових осіб, і підлягає виконанню на всій території України.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення30.01.2019
Оприлюднено14.02.2023
Номер документу79522376
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —216/569/19

Вирок від 30.01.2019

Кримінальне

Центрально-Міський районний суд м.Кривого Рогу

Кузнецов Р. О.

Ухвала від 30.01.2019

Кримінальне

Центрально-Міський районний суд м.Кривого Рогу

Кузнецов Р. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні