Ухвала
від 31.01.2019 по справі 235/645/19
КРАСНОАРМІЙСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

№ 1-кс/235/250/19

235/645/19

У Х В А Л А

про проведення обшуку

31 січня 2019 року м. Покровськ

Слідча суддя Красноармійського міськрайонного суду Донецької області ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , за участю прокурора ОСОБА_3 , розглянувши клопотання прокурора Красноармійської місцевої прокуратури ОСОБА_3 про проведення обшуку,

в рамках кримінального провадження № 42018051670000107 від 16.07.2018 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.191 КК України

ВСТАНОВИЛА:

30.01.2019 року до Красноармійського міського суду Донецької області звернувся прокурор Красноармійської місцевої прокуратури ОСОБА_3 з клопотанням про надання йому дозволу на проведення обшуку приміщення управління освіти, молоді та спорту Великоновосілківської райдержадміністрації Донецької області (ЄДРПОУ 39402898) з метою відшукання та вилучення: 1) договорів та додаткових договорів щодо закупівлі димохідних труб; актів прийому передачі труб, форми КБ-2 та КБ-3; накладних на отримання поставлених труб; платіжних доручень.

Прокурор ОСОБА_3 в судовому засіданні підтримав клопотання та пояснив, що іншого заходу, крім обшуку приміщення управління освіти, молоді та спорту Великоновосілківської райдержадміністрації Донецької області для відшукання та вилучення зазначених документів, які необхідні для встановлення всіх обставин кримінального правопорушення, встановлення осіб, які причетні до його скоєння, та отримання доказів немає, просив його задовольнити.

Перевіривши наданні матеріали клопотання та дослідивши докази по цих матеріалах вважаю, що заявлене клопотання підлягає задоволенню з таких підстав.

З клопотання та долучених до нього матеріалів вбачається, що Красноармійською місцевою прокуратурою здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні №42018051670000107 від 16.07.2018 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.191 КК України.

В ході досудового розслідування встановлено, що 14.09.2018 року управлінням освіти, молоді та спорту Великоновоеілківської райдержадміністрації Донецької області в особі начальника управління ОСОБА_4 укладено договір поставки №14-09/КІ із ФОП ОСОБА_5 «ФОП ОСОБА_6 » в особі ОСОБА_5 , відповідно до якого ФОП ОСОБА_5 повинна здійснити поставку для управління двох димохідних труб 426x8 мм. та 720x8 мм. загальною вартістю 153600грн., при цьому якість труб визначена як така, яка повинна відповідати державним стандартам якості.

Однак,згідно звітупро виконаннядоговору прозакупівлю управліннямосвіти,молоді таспорту Великоновосілківськоїрайдержадміністрації Донецькоїобласті поставленодимохідні трубиу кількості5шт.Згідно рапортуо/yУЗЕ вДонецькій областіДЗЕ НПУкраїни,це трубине нові,бувші увикористані,які єнепридатним длявикористання черезсвій стан(усіу вм`ятинах,крайній ступенікорозії ташвах).Документи щопідтверджують походженнята якістьтруб доуправління ненадані.Вказані трубина котельніВеликоновоеілківської гімназіїдосі є встановлені через їх непридатний технічний стан (їх необхідно між собою зварити, оскільки це частини однієї груби). При цьому, згідно наявної інформації на веб сайті https://zakupkі.prom.ua/. офіційного учасника системи публічних закупівель «Рrоzоrто» та відкритої системи комерційних закупівель «Rialto». статус договору значиться як закритий. Таким чином, посадовими особами управління освіти, молоді та спорту Великоновосілківської райдержадміністрації Донецької області отримано димохідні труби неналежної якості за ціною нових, які не відповідають специфікації, яка є невід`ємною частиною договору про закупівлю №14-09 КІ, тобто фактично здійснено розтрату бюджетних коштів.

Зазначені дії посадових осіб управління освіти, молоді та спорту Великоновосілківської райдержадміністрації Донецької області кваліфіковані за ч.3 ст. 191 КК України.

Відповідно до рапорту о/у МРВ №1 УЗР ДЗР в Донецькій області НП України посадові особи управління освіти, молоді та спорту Великоновосілківської райдержадміністрації Донецької області, посадові особи Великоновосілківської РДА до суду з позовом не звернулись, намагаються приховати факт отримання труб неналежної якості та з цією метою можуть підробити чи знищити документи, які мають доказове значення для кримінального провадження.

Таким чином, з урахуванням викладеного, є достатньо підстав вважати, що службові особи управління освіти, молоді та спорту Великоновосілківської райдержадміністрації Донецької області можуть приховати або знищити документи, які мають важливе значення для проведення об`єктивного розслідування, які необхідно долучити до матеріалів кримінального провадження Вказані документи мають суттєве значення для встановлення всіх обставин кримінального правопорушення, встановлення всіх осіб, які є причетними до його скоєння і повинні зберігатися у приміщенні управління освіти, молоді та спорту Великоновосілківської райдержадміністрації Донецької області

Відповідно до інформаційної довідки №154181670 в Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно відсутні відомості про власника приміщення. На офіційному сайті управління освіти, молоді та спорту Великоновосілківської райдержадміністрації Донецької області юридична адреса зазначена саме Донецька область смт.Велика Новосілка, вул.Центральна, 31. Отримати відомості для встановлення цього факту у інший спосіб, окрім проведення обшуку зазначеного приміщення не уявляється можливим, а тому прокурор просить надати йому дозвіл на проведення обшуку зазначеного приміщення.

Відповідно до ст. 84 КПК України доказами у кримінальному провадженні є фактичні дані, отримані у передбаченому КПК України порядку, на підставі яких слідчий, прокурор, слідчий суддя і суд встановлюють наявність чи відсутність фактів та обставин, що мають значення для кримінального провадження та підлягають доказуванню.

Згідно ст. 86 КПК України доказ визнається допустимим, якщо він отриманий у порядку, встановленому цим Кодексом.

Згідно статті 30 Конституції України, не допускається проникнення до житла чи до іншого володіння особи, проведення в них огляду чи обшуку інакше як за вмотивованим рішенням суду, тобто узаконення огляду.

Відповідно до ч. 1 ст. 233 КПК України, ніхто не має права проникнути до житла чи іншого володіння особи з будь-якою метою, інакше як лише за добровільною згодою особи, яка ними володіє, або на підставі ухвали слідчого судді, крім випадків, установлених частиною третьою цієї статті.

Відповідно до ч.1 ст.234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Згідно п.п.4, 6, 7 ч.3 ст.234 КПК України у разі необхідності провести обшук слідчий за погодженням з прокурором або прокурор звертається до слідчого судді з відповідним клопотанням, яке повинно містити зокрема відомості про: підстави для обшуку; особу, якій належить житло чи інше володіння, та особу, у фактичному володінні якої воно знаходиться; речі, документи або осіб, яких планується відшукати.

Таким чином, оскільки є імовірність, що в приміщення управління освіти, молоді та спорту Великоновосілківської райдержадміністрації Донецької області можуть зберігатися необхідні для проведення досудового розслідування документи, а саме: договори та додаткові договори щодо закупівлі димохідних труб; акти прийому передачі труб, форми КБ-2 та КБ-3; накладні на отримання поставлених зруб; платіжні доручень, вважаю за необхідне задовольнити клопотання прокурора та дозволити обшук зазначеного приміщення.

На підставі викладеного і керуючись ст. ст.36, 84, 86, 233, 234, 309, 372 КПК України, слідча суддя

УХВАЛИЛА:

Клопотання прокурора Красноармійської місцевої прокуратури ОСОБА_3 про проведення обшуку задовольнити.

Надати прокурорам Красноармійської місцевої прокуратури ОСОБА_3 та ОСОБА_7 дозвіл на проведення обшуку приміщення управління освіти, молоді та спорту Великоновосілківської райдержадміністрації Донецької області(ЄДРІІОУ 39402898) за адресою: Донецька область смт.Велика Новосілка, вул. Центральна. 31, з метою відшукання та вилучення: 1) договорів та додаткових договорів щодо закупівлі димохідних труб; 2) актів прийому передачі зруб, форми КБ-2 та КБ-3; 3) накладних на отримання поставлених труб; 4) платіжних доручень, у зв`язку з необхідністю встановлення всіх обставин, що мають значення для кримінального провадження та отримання доказів.

Строк дії ухвали встановити один місяць до 28 лютого 2019 року включно.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідча суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення31.01.2019
Оприлюднено07.08.2023
Номер документу79535423
СудочинствоКримінальне
Сутьпроведення обшуку, в рамках кримінального провадження № 42018051670000107 від 16.07.2018 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.191 КК України

Судовий реєстр по справі —235/645/19

Постанова від 29.03.2019

Кримінальне

Красноармійський міськрайонний суд Донецької області

Стоілова Т. В.

Ухвала від 18.03.2019

Кримінальне

Красноармійський міськрайонний суд Донецької області

Стоілова Т. В.

Ухвала від 18.03.2019

Кримінальне

Красноармійський міськрайонний суд Донецької області

Стоілова Т. В.

Ухвала від 07.03.2019

Кримінальне

Красноармійський міськрайонний суд Донецької області

Стоілова Т. В.

Ухвала від 31.01.2019

Кримінальне

Красноармійський міськрайонний суд Донецької області

Стоілова Т. В.

Ухвала від 31.01.2019

Кримінальне

Красноармійський міськрайонний суд Донецької області

Стоілова Т. В.

Ухвала від 31.01.2019

Кримінальне

Красноармійський міськрайонний суд Донецької області

Стоілова Т. В.

Ухвала від 31.01.2019

Кримінальне

Красноармійський міськрайонний суд Донецької області

Стоілова Т. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні