Ухвала
від 31.01.2019 по справі 311/251/19
ВАСИЛІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

311/251/19

31.01.2019

Провадження №2/311/370/2019

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

31 січня 2019 року суддя Василівського районного суду Запорізької області Носик М.А., ознайомившись з позовною заявою ОСОБА_1, місце проживання: 71670, Запорізька область, Василівський район, с. Мала Білозерка, вул. Мічуріна, буд.17, до ОСОБА_2, зареєстроване місце проживання: 71670, Запорізька область, Василівський район, с. Мала Білозерка, вул. Щорса, буд.195, ОСОБА_3, зареєстроване місце проживання: 71670, Запорізька область, Василівський район, с. Мала Білозерка, вул. Щорса, буд.137, Малобілозерської сільської ради Василівського району Запорізької області, місце знаходження: 71670, Запорізька область, Василівський район, с. Мала Білозерка, вул. Центральна, буд.1, треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмету спору: Державний нотаріус Василівського нотаріального округу головного територіального управління юстиції у Запорізької області, місце знаходження: 71601, Запорізька область, м. Василівка, вул. Театральна, 14, Василівська районна державна адміністрація Запорізької області, місце знаходження: 71601, Запорізька область, м. Василівка, бульв. Центральний, 4, про визнання права власності на житловий будинок в порядку спадкування за законом,

ВСТАНОВИВ:

До Василівського районного суду звернулася ОСОБА_1 із позовом доОСОБА_2, ОСОБА_3, Малобілозерської сільської ради Василівського району Запорізької області, про визнання права власності на житловий будинок в порядку спадкування за законом. У позовній заяві ОСОБА_1 просить суд визнати за нею право власності на житловий будинок №17 по вул. Мічуріна в с. Мала Білозерка Василівського району Запорізької області (за технічним паспортом: літера А - загальною площею 59,3 м 2 , житловою площею 26,8 м 2 , допоміжною площею 32,5 м 2 ), з господарськими будівлями і спорудами (за технічним паспортом: сараєм - літера Б, сараєм - літера В, літнім душем - літера Г, сараєм - Літера Д, гаражем - літера Є, вбиральнею - літера Ж, сараєм - літера Є, сараєм - літера І, літньою кухнею - літера К, огорожею №1, водогоном №2), в порядку спадкування за законом після смерті чоловіка ОСОБА_4, який помер 16 лютого 2017 року. Ціна позову складає 124397,00 грн.

Згідно з ч.1 ст.187 ЦПК України, за відсутності підстав для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження суд відкриває провадження у справі протягом п'яти днів з дня надходження позовної заяви або заяви про усунення недоліків, поданої в порядку, передбаченому статтею 185 цього Кодексу.

За положеннями ч.1 ст.11 ЦПК України, суд визначає в межах, встановлених цим Кодексом, порядок здійснення провадження у справі відповідно до принципу пропорційності, враховуючи: завдання цивільного судочинства; забезпечення розумного балансу між приватними й публічними інтересами; особливості предмета спору; ціну позову; складність справи; значення розгляду справи для сторін, час, необхідний для вчинення тих чи інших дій, розмір судових витрат, пов'язаних із відповідними процесуальними діями, тощо.

Частиною 4 статті 19 ЦПК України для розгляду справ, які через складність або інші обставини недоцільно розглядати у спрощеному позовному провадженні призначене загальне позовне провадження.

Керуючись ст.11, ч.8 ст.43, ст.83, ст.91, ст.ст.187,189,190-193,260-261 ЦПК України, суддя,

УХВАЛИВ:

Відкрити провадження в цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2, ОСОБА_3, Малобілозерської сільської ради Василівського району Запорізької області, треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмету спору: Державний нотаріус Василівського нотаріального округу головного територіального управління юстиції у Запорізької області, Василівська районна державна адміністрація Запорізької області, про визнання права власності на житловий будинок в порядку спадкування за законом.

Розгляд справи провести в порядку загального позовного провадження.

Почати підготовче провадження з дня постановлення цієї ухвали.

Проведення підготовчого засідання призначити на 11 березня 2019 року о 09:30 годині.

Учасникам справи надіслати копії ухвали про відкриття провадження у справі (в паперовій формі рекомендованим листом з повідомленням про вручення) протягом двох днів з дня її складення у відповідності до ч.5 ст.272 ЦПК України.

Відповідачу разом з копією ухвали про відкриття провадження у справі одночасно надіслати копії позовної заяви та доданих до неї документів.

Встановити строк відповідачу для надіслання (надання) до суду відзиву на позовну заяву і всіх доказів, які можливо доставити до суду, що підтверджують заперечення проти позову, зустрічного позову - протягом п'ятнадцяти днів з дня одержання копії цієї ухвали.

Зобов'язати відповідача одночасно із надісланням (наданням) відзиву до суду надіслати (надати) копії такого відзиву та доданих до нього документів позивачу, а також третім особам.

Можливість отримати інформацію щодо справи, що розглядається, учасники справи мають на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет. Веб-адреса сторінки: http://vs.zp.court.gov.ua .

Ухвала окремо від рішення суду може бути оскаржена в апеляційному порядку лише щодо порушення правил підсудності. В іншій частині заперечення на ухвалу може бути включено до апеляційної скарги на рішення суду.

Апеляційна скарга подається протягом п'ятнадцяти днів з дня одержання копії цієї ухвали шляхом подання апеляційної скарги через Василівський районний суд Запорізької області до Апеляційного суду Запорізької області.

Суддя М.А. Носик

СудВасилівський районний суд Запорізької області
Дата ухвалення рішення31.01.2019
Оприлюднено01.02.2019
Номер документу79539402
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —311/251/19

Рішення від 11.04.2019

Цивільне

Василівський районний суд Запорізької області

Носик М. А.

Рішення від 11.04.2019

Цивільне

Василівський районний суд Запорізької області

Носик М. А.

Ухвала від 11.03.2019

Цивільне

Василівський районний суд Запорізької області

Носик М. А.

Ухвала від 31.01.2019

Цивільне

Василівський районний суд Запорізької області

Носик М. А.

Ухвала від 31.01.2019

Цивільне

Василівський районний суд Запорізької області

Носик М. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні