Ухвала
від 31.01.2019 по справі 462/2377/18
ЗАЛІЗНИЧНИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЛЬВОВА

Справа № 462/2377/18

У Х В А Л А

31 січня 2019 року суддя Залізничного районного суду міста Львова ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , розглянувши клопотання старшого слідчого Залізничного відділу поліції ГУ НП у Львівській області ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей і документів,

в с т а н о в и в:

22.03.2018 року внесено відповідні відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12018140060001039 та розпочато досудове розслідування за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1ст. 190 КК України.

Старший слідчий Залізничного відділу поліції ГУ НП у Львівській області ОСОБА_3 , за погодженням з прокурором, звернувся до слідчого судді з клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, покликаючись на те, що посадові особи ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_1 ", шляхом обману та внесення недостовірних даних в документи заволоділи грошовими коштами при виконанні будівельних робіт по об`єкту: «Капітальний ремонт приміщень під створення амбулаторії сімейної медицини на АДРЕСА_1 ».

Із матеріалів кримінального провадження встановлено, що громадською організацією « ІНФОРМАЦІЯ_2 » зібрано та узагальнено інформацію з приводу звернень громадян мешканців смт. Рудно щодо незаконних дій посадовців ІНФОРМАЦІЯ_3 та посадових осіб ІНФОРМАЦІЯ_4 , які впродовж 2003-2018 р.р. отримують бюджетні кошти на ремонт приміщень під створення амбулаторії сімейної медицини по АДРЕСА_1 , однак, завершити роботи станом на даний час підрядним організаціям не вдається.

В ході прес-кліпінгу встановлено, що службові особи ТзОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) причетні до привласнення бюджетних коштів при виконанні будівельних робіт по об`єкту: «Капітальний ремонт приміщень під створення амбулаторії сімейної медицини на АДРЕСА_1 ».

Вищезазначені факти висвітлено в інформаційних джерелах:

1) https://prozorro.gov.ua/tender/UA-2017-08-29-000607-c;

2) ІНФОРМАЦІЯ_5

В жовтні 2017 року між замовником - ЛКП « ІНФОРМАЦІЯ_6 » та підрядною організацією - ТзОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » було укладено договір підряду на виконання робіт впродовж 2017-2018 р.р. по об`єкту: «Капітальний ремонт приміщень під створення амбулаторії сімейної медицини на АДРЕСА_1 » на суму 10765000 грн.

Разом з цим встановлено, що замовником - ЛКП « ІНФОРМАЦІЯ_6 » складено тендерні документи та проектно-кошторисну документацію у якій передбачено виконання робіт, котрі можливо частково виконувались у 2003-2004 р.р. ДП МОУ « ІНФОРМАЦІЯ_7 » (ЄДРПОУ НОМЕР_2 ), однак, їх виконання також передбачено у 2017-2018 р.р. підрядною організацією ТзОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », оскільки, від ІНФОРМАЦІЯ_4 отримано відповідь, про те що відомості загальних об`ємів, виконаних об`ємів, залишку об`ємів робіт не складалися, а всі наявні документи по даному об`єкту були передані 09.06.2017 ЛКП « ІНФОРМАЦІЯ_6 ».

Разом із тим, досліджуючи повно та неупереджено обставини вчинення даного кримінального правопорушення, виникла необхідність в отриманні тимчасового доступу до оригіналів документів щодо капітального ремонту приміщень під створення амбулаторії сімейної медицини на АДРЕСА_1 суб`єктом господарювання ТзОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), а саме: довідки та акти виконаних робіт ф-КБ-2в, КБ-3, відомості ресурсів, локальні кошториси, дефектні акти, накази, розпорядження щодо закріплення відповідальної особи для здійснення технагляду при виконанні робіт, відповідно до яких протягом 2004-2018 р.р. проводились та проводяться в даний час роботи по об`єкту: «Капітальний ремонт приміщень під створення амбулаторії сімейної медицини на АДРЕСА_1 ».

Отримання таких документів надасть можливість встановити осіб, пов`язаних із вчиненням кримінального правопорушення та використовувати їх як докази у цьому кримінальному провадженні, для чого необхідно отримати тимчасовий доступ до вказаних документів та можливість їх вилучити з метою проведення детального їх вивчення, аналізу та проведення відповідних почеркознавчих експертиз, так як іншим способом неможливо отримати відомості для встановлення істини у даному кримінальному провадженні.

Розглянувши матеріали клопотання, прохання слідчого, яка клопотання підтримала, однак просила провести розгляд клопотання без її участі вважаю, що його слід задовольнити, оскільки стороною кримінального провадження доведено наявність достатніх підстав вважати, що отримання доступу до вказаної інформації має істотне значення для встановлення обставин кримінального правопорушення та надасть можливість встановити осіб, причетних до вчинення даного кримінального правопорушення, що в подальшому дозволить проводити подальші слідчі дії з метою прийняття законного і обгрунтованого рішення.

Керуючисьст. 159-166 КПК України,

п о с т а н о в и в:

Клопотання задовольнити.

Надати слідчому старшому слідчому Залізничного відділу поліції ГУ НП у Львівській області ОСОБА_3 та/або працівнику ІНФОРМАЦІЯ_8 майору поліції ОСОБА_4 (за відповідним дорученням вказаного старшого слідчого Залізничного відділу поліції ГУ НП у Львівській області) на тимчасовий доступ до оригіналів документів щодо виконання робіт по об`єкту: «Капітальний ремонт приміщень під створення амбулаторії сімейної медицини на АДРЕСА_1 » протягом 2004-2018 р.р., а саме: довідок та актів виконаних робіт ф-КБ-2в, КБ-3, відомостей ресурсів, локальних кошторисів, дефектних актів, наказів, розпоряджень щодо закріплення відповідальної особи для здійснення технагляду при виконанні робіт та надати можливість вилучити їх у приміщенні ЛКП « ІНФОРМАЦІЯ_6 » (ЄДРПОУ НОМЕР_3 ), що розташоване у АДРЕСА_2 .

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів, має право постановити ухвалу про проведення обшуку з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Строк дії ухвалиодин місяць з дня постановлення.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя:

Оригінал ухвали.

Дата ухвалення рішення31.01.2019
Оприлюднено14.02.2023
Номер документу79540685
СудочинствоКримінальне
Сутьтимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —462/2377/18

Ухвала від 31.01.2019

Кримінальне

Залізничний районний суд м.Львова

Боровков Д. О.

Ухвала від 16.05.2018

Кримінальне

Залізничний районний суд м.Львова

Боровков Д. О.

Ухвала від 25.04.2018

Кримінальне

Залізничний районний суд м.Львова

Боровков Д. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні