Ухвала
від 31.01.2019 по справі 540/1/19
ХЕРСОНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ХЕРСОНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД


УХВАЛА

31 січня 2019 р. м. ХерсонСправа № 540/1/19

Херсонський окружний адміністративний суд у складі головуючої судді: Ковбій О.В. ,

розглянувши клопотання відповідача про відкладення розгляду адміністративної справи за позовом Головного управління Пенсійного фонду України в Херсонській області до Відкритого акціонерного товариства "Новокаховське автотранспортне підприємство 16507" про стягнення заборгованості з відшкодування витрат на виплату і доставку пенсій, призначених на пільгових умовах,

встановив :

Позивач звернувся до суду з вказаним позовом, у якому просить стягнути з Відкритого акціонерного товариства "Новокаховське автотранспортне підприємство 16507" на користь Головного управління Пенсійного фонду України в Херсонській області заборгованість з відшкодування витрат на виплату і доставку пенсій, призначених на пільгових умовах за період з червня 2018 року по грудень 2018 в сумі 4 696,44 грн.

Ухвалою від 08.01.2019 року провадження у справі відкрито, визначено розглядати справу за правилами спрощеного позовного провадження з викликом сторін. Судове засідання призначено на 31.01.2019 року.

24.01.2019 року представником позивача подано клопотання про відкладення судового розгляду. В клопотання відповідач просить надати час для пошуку компетентного представника підприємства.

16.01.2019 року від представника позивача надійшло клопотання про розгляд справи без його участі, в порядку письмового провадження.

Частиною 3 статті 194 КАС України визначено, що учасник справи має право заявити клопотання про розгляд справи за її відсутності. Якщо таке клопотання заявили всі особи, які беруть участь у справі, судовий розгляд справи здійснюється в порядку письмового провадження за наявними у справі матеріалами.

Відповідно до ч. 9 ст. 205 КАС України, якщо немає перешкод для розгляду справи у судовому засіданні, визначених цією статтею, але всі учасники справи не з'явилися у судове засідання, хоча і були належним чином повідомленні про дату, час і місце судового розгляду, суд має право розглянути справу у письмовому провадженні у разі відсутності потреби заслухати свідка чи експерта.

Враховуючи приписи ст. ст. 194 та 205 КАС України суд вважає, що подання позивачем про розгляд справи у порядку письмового провадження та неприбуття без поважних причин відповідача не є перешкодою для розгляду і вирішення питання про відкладення справи в порядку письмового провадження.

Частиною 1 ст. 223 КАС України передбачено, що суд відкладає розгляд справи у випадках, встановлених частиною другою статті 205 цього Кодексу.

До таких випадків п. 2 ч. 2 ст. 205 КАС України віднесена й перша неявка в судове засідання учасника справи, якого повідомлено про дату, час і місце судового засідання, якщо він повідомив про причини неявки, які судом визнано поважними.

Суд вважає, що клопотання відповідача з урахуванням його першої неявки, у даному, конкретному випадку, є поважною обставиною та з урахуванням відсутністю поданих з боку позивача заперечень дійшов висновку про необхідність відкладення судового розгляду.

Щодо клопотання відповідача стосовно його участі в наступному судовому засіданні в режимі відеоконференції суд зазначає наступне.

Так, відповідач, просить призначити проведення наступного судового засідання в режимі відеоконференції.

Частиною 1 ст. 195 КАС України учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов'язковою.

Місцезнаходженням відкритого акціонерного товариства "Новокаховське автотранспортне підприємство 16507" є м. Нова Каховка, тому, найбільш наближеним до відповідача є Новокаховський міський суд Херсонської області. Отже, зазначена установа є судом, в якому необхідно забезпечити проведення відеоконференції.

Клопотання може бути подано не пізніш як за п'ять днів до відповідного судового засідання.

З аналізу вказаного слідує, що законодавством визначено дві вимоги до клопотання про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції, а саме: зазначення суду, в якому необхідно забезпечити її проведення та подання клопотання не пізніш як за п'ять днів до відповідного судового засідання.

Як вбачається з матеріалів справи, заявляючи клопотання про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції, представником відповідача дотримано вимоги такого клопотання.

За таких обставин, враховуючи необхідність забезпечення передбаченого Конституцією України права на доступ до правосуддя, суд дійшов висновку про необхідність задоволення клопотання про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції.

Окрім того, відповідачем зазначено клопотання про зобов'язання позивача надіслати в адресу підприємства розрахунок фактичних витрат на виплату і доставку пенсій, заборгованість по яким позивач бажає стягнути з Відкритого акціонерного товариства "Новокаховське автотранспортне підприємство 16507". Суд вважає дане клопотання обгрунтованим та таким, що підлягає задоволенню.

Керуючись ст.ст. 194, 205, 243, 248 КАС України,

ухвалив :

Відкласти розгляд справи №540/1/19.

Призначити наступне судове засідання по даній справі на 19 лютого 2019 року о 10:30 год.

Доручити Новокаховському міському суду Херсонської області забезпечити проведення судового засідання, призначеного на 19 лютого 2019 року о 10:30, в режимі відеоконференції за участю представника Відкритого акціонерного товариства "Новокаховське автотранспортне підприємство 16507".

Представнику Відкритого акціонерного товариства "Новокаховське автотранспортне підприємство 16507" з'явитися 19 лютого 2019 року о 10:30 до Новокаховського міського суду Херсонської області, який знаходиться за адресою: 74900, проспект Днiпровський, 1А, ОСОБА_1, Херсонська область для участі у підготовчому засіданні в режимі відеоконференції в адміністративній справі № 540/1/19.

Зобов'язати Головне управління Пенсійного фонду України в Херсонській області у строк до 11.02.2019 року надати відповідачу та суду завірені належним чином копії розрахунку фактичних витрат на виплату і доставку пенсій, заборгованість за якими бажає стягнути позивач в рамках даного позову.

Ухвала окремо від рішення суду не оскаржується.

Ухвала набирає законної сили з моменту її проголошення (підписання) суддею (колегією суддів).

Суддя Ковбій О.В.

СудХерсонський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення31.01.2019
Оприлюднено03.02.2019
Номер документу79550338
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —540/1/19

Рішення від 19.02.2019

Адміністративне

Херсонський окружний адміністративний суд

Ковбій О.В.

Ухвала від 31.01.2019

Адміністративне

Херсонський окружний адміністративний суд

Ковбій О.В.

Ухвала від 10.01.2019

Кримінальне

Машівський районний суд Полтавської області

Косик С. М.

Ухвала від 08.01.2019

Адміністративне

Херсонський окружний адміністративний суд

Ковбій О.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні