Ухвала
від 01.02.2019 по справі 6-10/11
ДИКАНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 6-10/11

УХВАЛА

про скасування обмеження у праві виїзду за межі України

01 лютого 2019 року Диканський районний суд Полтавської області у складі:

головуючого - судді Гвоздика А. Є.,

при секретарі Бурлизі Н. Л.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в смт Диканька заяву ОСОБА_1 про скасування тимчасового обмеження фізичної особи у праві виїзду за межі України ,-

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_1 звернувся до суду з заявою про скасування тимчасового обмеження у праві виїзду за межі України, яке до нього застосовано ухвалою Диканського районного суду від 08.11.20011 року.

В обґрунтування вказаної заяви ОСОБА_1 зазначає, на примусовому виконанні Диканського районного відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Полтавській області знаходилось зведене виконавче провадження № 25484715 з примусового виконання шести виконавчих документів. У зв'язку з цим 08.11.2011 року ухвалою Диканського районного суду Полтавської області було задоволено подання ВДВС Диканського РУЮ Полтавської області та тимчасово обмежено заявника по справі - ОСОБА_1 у праві виїзду за межі України до повного виконання ним своїх зобов'язань за виконавчими листами.

Вказуючи на те, що в даний час ним виконанні всі зобов'язання покладені на нього виконавчими листами, відсутня заборгованість по виконавчим листам, які були зведені у виконавче провадження № 25484715, відсутні відкриті виконавчі провадження, внаслідок чого зникли підстави обмеження його у праві виїзду за межі України, а тому ОСОБА_1 просить суд задоволити його заяву та скасувати таке обмеження.

В судове засідання заявник ОСОБА_1 та його представник не з"явилися, а до суду представник заявника, адвокат ОСОБА_2 подав письмову заяву, в якій просив розгляд справи проводити у його відсутнім та у відсутність та його довірителя. При цьому він просив задоволити скаргу заявника з мотивів викладених у ній.

Представник Диканського районного відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Полтавській області /далі-Диканський РВ ДВС ГТУЮ у Полтавській області/ до суду, на розгляд вказаної заяви не з'явився, однак подав клопотання про її розгляд у відсутність представника виконавчої служби, з винесенням рішення на розсуд суду.

Представники: Публічного акціонерного товариства "Укрсоцбанк", Публічного акціонерного товариства ОСОБА_3 "Траст", Публічного акціонерного товариства ОСОБА_3 "ПриватБанк", Відкритого акціонерного товариства "Плюс Банк", були повідомлені належним чином про розгляд заяви ОСОБА_1, але на її розгляд не з"явилися, а тому розгляд справи був проведений у їхню відсутність.

Вивчивши матеріали заяви, дослідивши наявні в справі належні та допустимі докази, суд приходить до висновку про наявність підстав для її задоволення.

Відповідно до ч. 5 ст. 441 ЦПК України суд може скасувати тимчасове обмеження фізичної особи у праві виїзду за межі України за вмотивованою заявою боржника.

Відповідно до п. 5 ч. 1 та ч. 2 ст. 6 Закону України "Про порядок виїзду з України і в'їзду в Україну громадян України" від 21.01.1994 року № 3857-ХІІ громадянинові України, який має паспорт, може бути тимчасово відмовлено у виїзді за кордон, якщо він ухиляється від виконання зобов'язань, покладених на нього судовим рішенням, рішенням іншого органу (посадової особи), до виконання зобов'язань.

Судом встановлено, що ухвалою Диканського районного суду полтавської області від 08.11.2011 року ОСОБА_1 обмежено у праві виїзду за межі України до повного виконання ним зобов'язань за виконавчими листами, які зведені у виконавче провадження № 25484715, яке знаходилось на на виконанні у ВДВС Диканського РУЮ.

ОСОБА_1 виконав свої зобов'язання за виконавчими листами, та станом на 17.10.2018 року у Диканському РВ ВДВС ГТУЮ у Полтавській області виконавчі провадження про стягнення з останнього відсутні, що підтверджено відповідною довідкою, наданою цим виконавчим відділом.

Отже, обставини, які були підставою для застосування до ОСОБА_1 обмеження у праві виїзду за межі України, зникли.

Відповідно до ст. 33 Конституції України кожному, хто на законних підставах перебуває на території України, гарантується свобода пересування, право вільно залишати територію України, за винятком обмежень, які встановлюються законом.

Відповідно до ч. 2, 3 ст. 2 Протоколу № 4 до Конвенції "Про захист прав людини і основоположних свобод" встановлено, що кожен є вільним залишати свою країну, на здійснення цього права не можуть бути встановлені жодні обмеження, крім тих, що є необхідними в демократичному суспільстві в інтересах національної чи громадської безпеки, для підтримання публічного порядку, запобігання злочину, для захисту здоров'я чи моралі або з метою захисту прав і свобод інших осіб. Забезпечення майнових прав не може здійснюватись шляхом обмеження основоположних свобод.

Згідно ч. 1 ст. 441 ЦПК України, тимчасове обмеження фізичної особи у праві виїзду за межі України може бути застосоване судом як захід забезпечення виконання судового рішення.

Враховуючи вищевикладене, а також те, що ОСОБА_1 на час розгляду заяви повністю виконано покладені на нього зобов'язання за судовими рішеннями, суд приходить до висновку, що встановлене тимчасове обмеження у праві виїзду останнього за межі України підлягає скасуванню.

На підставі викладеного, керуючись ст. 441 ЦПК України, суд,-

УХВАЛИВ:

Заяву ОСОБА_1 про скасування тимчасового обмеження фізичної особи у праві виїзду за межі України, задоволити.

Скасувати ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_1, українцю, громадянину України, ідентифікаційний номер НОМЕР_1, обмеження у праві виїзду за межі України, накладеного 08 листопада 2011 року, ухвалою Диканського районного суду Полтавської області по справі № 6-10/11.

Ухвала набирає законної сили через 15 днів з дня її проголошення, якщо на неї не буде подана апеляційна скарга учасниками справи.

Ухвала може бути оскаржена протягом 15 днів з дня її проголошення шляхом подачі апеляційної скарги безпосередньо до Полтавського апеляційного суду.

Головуючий:

СудДиканський районний суд Полтавської області
Дата ухвалення рішення01.02.2019
Оприлюднено03.02.2019
Номер документу79561636
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —6-10/11

Ухвала від 01.02.2019

Цивільне

Диканський районний суд Полтавської області

Гвоздик А. Є.

Ухвала від 08.09.2011

Цивільне

Червоноградський міський суд Львівської області

Савуляк Р. В.

Ухвала від 03.10.2018

Цивільне

Перечинський районний суд Закарпатської області

Ганько І. І.

Ухвала від 10.09.2018

Цивільне

Перечинський районний суд Закарпатської області

Ганько І. І.

Ухвала від 16.06.2011

Цивільне

Лубенський міськрайонний суд Полтавської області

Матвієнко В. М.

Ухвала від 16.11.2011

Цивільне

Сокирянський районний суд Чернівецької області

Побережна О. Д.

Ухвала від 19.04.2011

Цивільне

Буринський районний суд Сумської області

Комлєва В. С.

Ухвала від 12.04.2011

Цивільне

Буринський районний суд Сумської області

Комлєва В. С.

Ухвала від 05.10.2011

Цивільне

Бучацький районний суд Тернопільської області

Шваюк Г. В.

Ухвала від 05.05.2011

Цивільне

Рогатинський районний суд Івано-Франківської області

Могила Р. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні