Постанова
від 19.02.2010 по справі 4-213-10
СОСНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЧЕРКАС

Справа № 4 – 213 / 10

        СОСНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД м. ЧЕРКАСИ

ПОСТАНОВА

19 лютого  2010 року                                        м. Черкаси

Суддя Соснівського районного суду міста Черкаси, ОСОБА_1 при секретарі Степановій О. П., за участю прокурора Хвостик О.І., слідчого Корнієнко В.В. розглянувши  скаргу адвоката ОСОБА_2 в інтересах ОСОБА_3 на постанову про порушення кримінальної  справи від 20 січня 2010 року, -

В С Т А Н О В И В :

Адвокат ОСОБА_2 в інтересах ОСОБА_3 звернувся до Соснівського районного суду міста Черкаси зі скаргою на постанову начальника слідчого відділу УСБУ в Черкаській області ОСОБА_4 про порушення кримінальної справи від 20 січня 2010 року за фактом контрабандного переміщення службовими особами ТОВ «Технопродсервіс» (м. Черкаси) через митний кордон України з приховуванням від митного контролю вантажу – «агрегату для подрібнення та плавлення сиру марки Л5-ОПН», а також повторного підроблення документів та використання завідомо неправдивих документів, тобто за ознаками злочинів, передбачених ч. 1 ст. 201, ч. 2 і ч. 3 ст. 358 КК України.

Скаржник аргументує свою скаргу тим, що підстав для порушення кримінальної справи не має через відсутність приводів і достатніх фактів, які б мали ознаки інкримінованих злочинів.  При цьому, вказує, що сертифікат відповідності не є обов’язковим та необхідним документом для переміщення товарів через митний кордон України, це стосується і сертифікату про походження товару. Вказує, що рік випуску, заводський номер не являються обов’язковою інформацією, що повинна міститися в експлуатаційних документах (паспорті), а також що право вносити зміни в експлуатаційну документацію надано також і поставнику чи продавцю товару.

В судовому засіданні скаржник заявлені вимоги підтримав, просив скаргу задоволити.

Прокурор вважає, що справа порушена правомірно, підстав для скасування постанови не має.

Відповідно до вимог ст. 236 - 8 КПК України розглядаючи скаргу на постанову про порушення справи, суд повинен перевіряти наявність приводів і підстав для винесення зазначеної постанови, законність джерел отримання даних, які стали підставою для винесення постанови про порушення справи, і не вправі розглядати й заздалегідь вирішувати ті питання, які вирішуються судом при розгляді справи по суті.

Мотиви захисника про те, що зазначена кримінальна справа порушена фактично відносно ОСОБА_3 не знайшли свого підтвердження при розгляді скарги та підлягають з’ясуванню в процесі проведення слідчих дій.

За таких обставин вважаю, що постанова про порушення кримінальної справи є юридично спроможною, а скаргу необхідно залишити без задоволення.

На підставі викладеного та керуючись  ст. ст. 236 – 7, 236-8 КПК України, суддя, -

П О С Т А Н О В И В :

Скаргу адвоката ОСОБА_2 в інтересах ОСОБА_3 на постанову про порушення кримінальної  справи від 20 січня 2010 року – залишити без задоволення.

Постанова може бути оскаржена до апеляційного суду Черкаської області протягом семи діб з дня її винесення.        

Головуючий :                                                                                              П. М. Євтушенко

СудСоснівський районний суд м.Черкас
Дата ухвалення рішення19.02.2010
Оприлюднено23.02.2010
Номер документу7959036
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —4-213-10

Постанова від 07.06.2010

Кримінальне

Замостянський районний суд м.Вінниці

Воробйов Володимир Володимирович

Постанова від 07.06.2010

Кримінальне

Замостянський районний суд м.Вінниці

Воробйов Володимир Володимирович

Постанова від 19.02.2010

Кримінальне

Соснівський районний суд м.Черкас

Євтушенко Павло Миколайович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні