Ухвала
від 05.02.2019 по справі 164/234/19
МАНЕВИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 164/234/19

п/с 1-кс/164/99/2019

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

5 лютого 2019 року смт. Маневичі

Слідчий суддя Маневицького районного суду Волинської області ОСОБА_1 , з участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 , розглянувши у відкритому судовому засіданні клопотання державної установи „Маневицька виправна колонія № 42 про конфіскацію в дохід держави заборонених предметів, вилучених на території Маневицької виправної колонії № 42, -

В С Т А Н О В И В:

4 лютого 2019 року державна установа „Маневицька виправна колонія № 42 звернулася в суд з клопотанням про конфіскацію в дохід держави заборонених предметів, вилучених на території Маневицької виправної колонії № 42. З вказаних матеріалів встановлено, що 27 грудня 2018 року, біля 9 год. 30 хвилин, під час проведення загального обшуку в камері № 34 СМРБ, було виявлено та вилучено мобільні телефони „Nokia 101 (без IMEI), з корпусом червоно-чорного кольору, „Sony Ericsson К-750 (без ІМЕІ), з корпусом чорно-сірого кольору, „Samsung (без IMEI), з корпусом чорного кольору, які було приховано в телевізорі. В ході проведеної перевірки встановити особу, якій належали мобільні телефони, не виявилось можливим. Представниками адміністрації державної установи „Маневицька виправна колонія № 42 було складено протокол вилучення заборонених предметів від 27.12.2018 року. Відповідно до ч. 7 ст. 102, п. 3 ч. 4 ст. 107 Кримінально-виконавчого кодексу України зберігання мобільних телефонів та користування ними засудженими не допускається. Посилаючись на зазначені обставини, просили конфіскувати в дохід держави мобільні телефони „Nokia 101 (без IMEI), з корпусом червоно-чорного кольору, „Sony Ericsson К-750 (без ІМЕІ), з корпусом чорно-сірого кольору, „Samsung (без IMEI), з корпусом чорного кольору, які було вилучено на території Маневицької виправної колонії № 42.

Представник адміністрації державної установи„Маневицька виправнаколонія №42,прокурор Маневицькоїмісцевої прокуратуриВолинської області ОСОБА_3 всудове засіданняне з`явилися,будучи завчасноу встановленомузаконом порядкуповідомленими прочас тамісце слуханнясправи,подали досуду клопотанняпро розглядсправи уїх відсутності,вказавши,що вимогиклопотання про конфіскацію в дохід держави заборонених предметів підтримують у повному обсязі.

Проаналізувавши матеріали справи, суд ухвалив - проводити судове засідання у відсутності представника адміністрації державної установи „Маневицька виправна колонія № 42, прокурора Маневицької місцевої прокуратури Волинської області ОСОБА_3 .

Дослідивши клопотаннята доданідо ньогоматеріали,приходжу довисновку,що клопотанняадміністрації державноїустанови „Маневицькавиправна колонія№ 42 про конфіскаціюв дохіддержави забороненихпредметів підставне і підлягає до задоволення з наступних підстав.

Відповідно до ч. 7 ст. 102 КВК України перелік і кількість предметів і речей, які засуджені можуть мати при собі, визначається нормативно-правовими актами Міністерства юстиції України. Зберігання засудженими при собі речей, а також предметів, які заборонено використовувати в колоніях, не допускається. Виявлені у засуджених речі та предмети, які заборонено використовувати в колоніях, вилучаються, про що посадовою особою колонії складається протокол. За клопотанням установи виконання покарання слідчий суддя розглядає питання про конфіскацію таких речей та предметів або про передачу їх на зберігання до звільнення засудженого відповідно до положень розділу VIII Кримінального процесуального кодексу України.

Згідно ч. 4 ст. 107 КВК України засудженим забороняється: придбавати, виготовляти, зберігати і використовувати гроші, цінності, предмети, речі, речовини і вироби, заборонені до використання в колонії.

Відповідно доп.42Правил внутрішньогорозпорядку установвиконання покарань, затверджених наказомДержавного департаментуУкраїни зпитань виконанняпокарань №275від 25.12.2003року згідноз кримінально-виконавчимзаконодавством Українивиявлені в засудженихгроші іцінні речівилучаються і,за рішеннямсуду,можуть бутипередані вдохід держави. Предмети, вироби і речі, збереження яких заборонено або які придбані незаконним шляхом, перелік яких визначений нормативно-правовими актами Департаменту, підлягають вилученню і зберіганню. Речі, вилучені з обігу, знищуються, гроші, цінності та інші речі за рішенням суду можуть бути передані в дохід держави. Про вилучення предметів, виробів і речей посадовою особою установи виконання покарань складається протокол.

Враховуючи вищевикладене, беручи до уваги те, що згідно з вимогами ч. 7 ст. 102, п. 3 ч. 4 ст. 107 КВК України, п. 42 Правил внутрішнього розпорядку установ виконання покарань, затверджених наказом Державного департаменту України з питань виконання покарань № 275 від 25.12.2003 року, зберігання засудженими при собі заборонених предметів, зокрема мобільного телефону, не допускається, приходжу до висновку, що мобільні телефони „Nokia 101 (без IMEI), з корпусом червоно-чорного кольору, „Sony Ericsson К-750 (без ІМЕІ), з корпусом чорно-сірого кольору, „Samsung (без IMEI), з корпусом чорного кольору, які було вилучено на території Маневицької виправної колонії № 42, слід конфіскувати в дохід держави.

Керуючись ч. 7 ст. 102, ч. 4 ст. 107 КВК України, п. 42 Правил внутрішнього розпорядку установ виконання покарань, затверджених наказом Державного департаменту України з питань виконання покарань № 275 від 25.12.2003 року, -

У Х В А Л И В:

Клопотання державної установи „Маневицька виправна колонія № 42 задовольнити.

Конфіскувати в дохід держави мобільні телефони „Nokia 101 (без IMEI), з корпусом червоно-чорного кольору, „Sony Ericsson К-750 (без ІМЕІ), з корпусом чорно-сірого кольору, „Samsung (без IMEI), з корпусом чорного кольору, які було вилучено 27.12.2018 року на території державної установи „Маневицька виправна колонія № 42.

Ухвала апеляційному оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя районного суду ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення05.02.2019
Оприлюднено14.02.2023

Судовий реєстр по справі —164/234/19

Ухвала від 05.02.2019

Кримінальне

Маневицький районний суд Волинської області

Невар О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні