Ухвала
від 30.01.2019 по справі 210/540/19
ДЗЕРЖИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КРИВОГО РОГУ

ДЗЕРЖИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КРИВОГО РОГУ

ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 210/540/19

Провадження № 1-кс/210/375/19

У Х В А Л А

іменем України

"30" січня 2019 р. Дзержинський районний суд м. Кривого Рогу Дніпропетровської області у складі:

слідчого судді ОСОБА_1 ,

за участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 ,

прокурора ОСОБА_3 ,

розглянувши у судовому засіданні в м. Кривому Розі клопотання прокурора другого відділу процесуального керівництва управління процесуального керівництва у кримінальних провадженнях слідчих регіональної прокуратури Дніпропетровської області ОСОБА_3 про проведення обшуку в рамках кримінального провадження №42018040000001014, відомості про яке внесені до ЄРДР 21.08.2018 р. за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 321-1 КК України, -

В С Т А Н О В И В :

30 січня 2019 року прокурор другого відділу процесуального керівництва управління процесуального керівництва у кримінальних провадженнях слідчих регіональної прокуратури Дніпропетровської області ОСОБА_3 звернувся з клопотанням про надання дозволу на проведення обшуку.

В обґрунтування заявленого клопотання прокурор посилався на те, що в ході досудового розслідування встановлено, що група осіб за попередньою змовою, з метою прикриття своєї злочинної діяльності, а також надання вигляду легального походження фальсифікованих лікарських засобів, зареєстрували ряд підприємств-дистриб`юторів лікарських засобів, а саме: ТОВ «Санофі-Фарм» (ЄДРПОУ 41281509), ТОВ «Роше» (ЄДРПОУ41336601), ТОВ «АктаФарм Груп» (ЄДРПОУ 41621054), ТОВ «Фарма Мед Суми» (ЄДРПОУ 40564781), місця здійснення діяльності яких зареєстровані в різних областях, а директори є мешканцями Дніпропетровської області із малозабезпечених верств населення.

Вказані підприємства, крім придбання медичних спиртових розчинів у виробників, також у великих об`ємах закуповують металеві кришки червоного кольору, голографічні матриці та послуги з друку інструкцій до медичних спиртів, гофроящики для пакування та пластикові каністри. Тобто закуповують матеріали для виробництва медичного спирту, хоча згідно реєстру жодне із зазначених підприємств не має ліцензії на виробництво лікарських засобів.

Вказані предмети для незаконного виробництва фальсифікованої продукції та готову продукцію транспортують встановленими автомобілями Mercedes-BenzSprinter, д.н.з. НОМЕР_1 , НОМЕР_2 до складських та виробничих приміщень на території Запорізькій та Дніпропетровській областях, а саме: м.Дніпро, вул. Верстова, 33, вул. Кільченська, 12, Дніпропетровська область, Дніпровський район. с. Слобожанське, вул. Магістральна, 34, Запорізька область, м. Запоріжжя, вул. Радистів, 54, та м. Запоріжжя, вул. Волжська, 24, де згідно реєстрів відсутній ліцензійні склади лікарських засобів.

В подальшому, через зазначену вище групу підприємств, шляхом анти конкурентних і узгоджених дій під час проведення процедур закупівель за попередньою змовою із службовими особами ряду комунальних закладів охорони здоров`я, з метою привласнення бюджетних коштів, у період з грудня 2017 по липень 2018 уклали договори поставки фармацевтичної продукції (медичного спирту) на загальну суму 7 001 781,42 грн.

До складу підконтрольних злочинній групі підприємств, що мають ознаки фіктивності та створені з метою приховування незаконного виробництва з метою збуту завідомо фальсифікованих лікарських засобів входять ТОВ «Санофі-Фарм» (ЄДРПОУ 41281509), ТОВ «Роше» (ЄДРПОУ41336601), ТОВ «АктаФарм Груп» (ЄДРПОУ 41621054), ТОВ «Фарма Мед Суми» (ЄДРПОУ 40564781).

В ході перевірки інформації встановлена директор ТОВ «Санофі-Фарм» (ЄДРПОУ 41281509) ОСОБА_4 , яка за результатом допиту показала, що фактично директором підприємства ніколи не була та документи стосовно діяльності підприємства не підписувала, чим займається фірма їй не відомо.

Зазначені підприємства здійснюють вид діяльності оптова торгівля фармацевтичними товарами, однак фактично до придбання фармацевтичних товарів відношення не мають. Фактично продукція, яка поставляється в аптечні мережі та державні медичні заклади України, незаконно виготовляється із недоброякісної контрафактної сировини (спирту) невстановленого походження, придбання якої здійснюється за готівкові кошти, які отримані за рахунок переведення безготівкових коштів у готівку та підроблення документів фінансово-господарської діяльності.

В ході досудового розслідування встановлено, що загальне керівництво злочинної діяльності групи здійснює ОСОБА_5 (організатор), ІНФОРМАЦІЯ_1 , фактично проживає за адресою: АДРЕСА_1 , використовує автомобіль Toyota Land Cruiser 200, 2008 р.в., чорного кольору НОМЕР_3 .

Отже, в діях вказаних в клопотанні осіб, а також інших на даний час невстановлених осіб, вбачається склад кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 321-1 КК України.

У ході досудового розслідування установлено, що одне з складських приміщень, які використовують особи причетні до вказаного злочину, знаходиться за адресою: Запорізька область, м. Запоріжжя, вул. Волзька, 24.

Згідно інформаційної довідки з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна щодо об`єкта нерухомого майна, будівлі та споруди розташовані за адресою: Запорізька область, м. Запоріжжя, вул. Волзька, 24, належать ТОВ «Панацея» (ЄДРПОУ 31757369).

Вказує, що на теперішній час виникла необхідність у проведенні обшуку будівель та споруд розташованих за адресою: Запорізька область, м. Запоріжжя, вул. Волзька, 24.

Просить надати дозвіл на проведення обшуку будівель та споруд розташованих за адресою: Запорізька область, м. Запоріжжя, вул. Волзька, 24.

У судовому засіданні прокурор клопотання підтримав та просив його задовольнити, вказував, що доступ до вказаних речей та документів неможливо отримати в добровільному порядку шляхом витребування речей, документів або за допомогою інших слідчих дій.

Суд, вислухавши прокурора, дослідивши матеріали кримінального провадження, приходить до висновку, що клопотання підлягає задоволенню з урахуванням наступного.

Судом встановлено, що слідчим відділом Металургійного ВП Криворізького ВП ГУНП в Дніпропетровській області здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні №42018040000001014 від 21.08.2018 за ч. 3 ст. 321-1 КК України, за фактом організації групою осіб на території Дніпропетровської області ряд фіктивних підприємств по виготовленню, зберіганню та збуту фальсифікованих лікарських засобів в особливо великих розмірах.

Процесуальне керівництво у провадженні здійснюється прокурорами управління процесуального керівництва у кримінальних провадженнях слідчих регіональної прокуратури Дніпропетровської області.

Відповідно до ч. 1 ст. 234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Відповідно до Конституції України кожному гарантується недоторканність житла. Не допускається проникнення до житла чи до іншого володіння особи, проведення в них огляду чи обшуку інакше як за вмотивованим рішенням суду.

Відповідно до ст. 8 Європейської конвенції про захист прав людини і основоположних свобод від 04 листопада 1950 року (Конвенція) кожен має право на повагу до свого приватного і сімейного життя, до свого житла і кореспонденції. Органи державної влади не можуть втручатись у здійснення цього права, за винятком випадків, коли втручання здійснюється згідно із законом і є необхідним у демократичному суспільстві в інтересах національної та громадської безпеки чи економічного добробуту країни, для запобігання заворушенням чи злочинам, для захисту здоров`я чи моралі або для захисту прав і свобод інших осіб.

Згідно зі ст. 236 КПК України, ухвала про дозвіл на обшук житла чи іншого володіння особи може бути виконана слідчим чи прокурором.

Прокурором в клопотанні наведено, що існують ризики того, що необхідні відомості про вчинене кримінальне правопорушення можуть бути знищені особами, які користуються вищевказаним нерухомим майном, тому отримати їх в інший спосіб не є можливим.

Пунктом 45 рішення Європейського суду з прав людини «Бук проти Німеччини» від 28.04.2005 року, (Buck v. Germany), заява № 41604/98, ECHR 2005-IV) встановлено, що держави можуть за необхідності вдаватися до проведення обшуку з метою отримання доказів на підтвердження факту вчинення певних правопорушень. При цьому, суду необхідно оцінювати, чи підстави, наведені на обґрунтування проведення обшуку житла та виїмки з нього, є належними та достатніми і чи принцип пропорційності дотриманий (див.: зазначене рішення у справі «Функе проти Франції», пункти 55-57; рішення від 25 лютого 1993 р. «Крем`є проти Франції», № 11471/85, пункти 38-40 тощо).

Вивчивши матеріали кримінального провадження, вважаю клопотання прокурора таким, що підлягає задоволенню, оскільки дані, викладені у матеріалах кримінального провадження дають підстави для висновку, що з метою виявлення та фіксації відомостей щодо обставин вчинення цього кримінального провадження, відшукання знаряддя кримінального провадження, необхідно провести зазначену слідчу дію.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 107, 234 - 236, 309, 372 КПК України, слідчий суддя,-

УХВАЛИВ:

Клопотання прокурора другоговідділу процесуальногокерівництва управлінняпроцесуального керівництвау кримінальнихпровадженнях слідчихрегіональної прокуратуриДніпропетровської області ОСОБА_3 про надання дозволу на проведення обшуку задовольнити.

Надати дозвіл на проведення обшуку будівель та споруд розташованих за адресою: Запорізька область, м. Запоріжжя, вул. Волзька, 24, з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, зокрема відшукання та вилучення наступних речей та документів, а саме: обладнання по виготовленню та фасуванню фальсифікованих лікарських засобів,медичні спиртові розчини, металеві кришки, голографічних матриці, інструкції до медичних спиртів, гофроящики, пластикові каністри, транспортні засоби, які використовуються для перевезення обладнання по виготовленню та фасуванню фальсифікованих лікарських засобів, а також інших речей та предметів необхідних для незаконного виготовлення фальсифікованих лікарських засобів та перевезення готової продукції, первинних документів щодо фінансово-господарських взаємовідносин ТОВ «Санофі-Фарм» (ЄДРПОУ 41281509), ТОВ «Роше» (ЄДРПОУ 41336601), ТОВ «АктаФарм Груп» (ЄДРПОУ 41621054), ТОВ «Фарма Мед Суми» (ЄДРПОУ 40564781) та інших підприємств створених для приховування незаконного виробництва фальсифікованих лікарських засобів, з іншими суб`єктами господарської діяльності, щодо поставки лікарських засобів, зокрема: договори, накладні, рахунки, податкові накладні, товарно-транспортні накладні, рахунки, чеки, платіжні доручення та інші документи бухгалтерського й податкового обліків, їх реєстри, платіжні документи, печатки, штампи, факсиміле, документи тіньової бухгалтерії, чорнові записи, банківські пластикові картки, комп`ютерну техніку, особисті та службові мобільні телефони, паперові й магнітні носії інформації, змінні носії інформації,необліковані грошові кошти, інші речі та документи, що свідчать про здійснення протиправних дій у сфері виготовлення, придбання, перевезення, пересилання, зберігання, з метою збуту та збуту завідомо фальсифікованих лікарських засобів, що мають значення для кримінального провадження.

Дозвіл на проведення обшуку надати слідчим групи слідчих, прокурорам управління процесуального керівництва у кримінальних провадженнях слідчих регіональної прокуратури Дніпропетровської області: ОСОБА_3 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , ОСОБА_10 , ОСОБА_11 , ОСОБА_12 , ОСОБА_13 , ОСОБА_14 , ОСОБА_15 , ОСОБА_16 , ОСОБА_17 , ОСОБА_18 , ОСОБА_19 , та іншим прокурорам групи прокурорів.

Строк дії ухвали складає 30 (тридцять) днів з дня її постановлення.

Ухвала окремому оскарженню не підлягає і заперечення проти неї може бути подано під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя: ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення30.01.2019
Оприлюднено14.02.2023
Номер документу79604928
СудочинствоКримінальне
Сутьяке внесені до ЄРДР 21.08.2018 р. за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 321-1 КК України

Судовий реєстр по справі —210/540/19

Ухвала від 29.03.2019

Кримінальне

Дзержинський районний суд м.Кривого Рогу

Літвіненко Н. А.

Ухвала від 29.03.2019

Кримінальне

Дзержинський районний суд м.Кривого Рогу

Літвіненко Н. А.

Ухвала від 29.03.2019

Кримінальне

Дзержинський районний суд м.Кривого Рогу

Літвіненко Н. А.

Ухвала від 28.03.2019

Кримінальне

Дзержинський районний суд м.Кривого Рогу

Сільченко В. Є.

Ухвала від 26.03.2019

Кримінальне

Дзержинський районний суд м.Кривого Рогу

Сільченко В. Є.

Ухвала від 30.01.2019

Кримінальне

Дзержинський районний суд м.Кривого Рогу

Літвіненко Н. А.

Ухвала від 30.01.2019

Кримінальне

Дзержинський районний суд м.Кривого Рогу

Літвіненко Н. А.

Ухвала від 30.01.2019

Кримінальне

Дзержинський районний суд м.Кривого Рогу

Літвіненко Н. А.

Ухвала від 30.01.2019

Кримінальне

Дзержинський районний суд м.Кривого Рогу

Літвіненко Н. А.

Ухвала від 30.01.2019

Кримінальне

Дзержинський районний суд м.Кривого Рогу

Літвіненко Н. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні