Ухвала
від 23.01.2019 по справі 295/750/19
БОГУНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ЖИТОМИРА

Справа №295/750/19

1-кс/295/485/19

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

23.01.2019 року м. Житомир

Слідчий суддя Богунського районного суду м. Житомира ОСОБА_1 при секретарі судового засідання ОСОБА_2 , розглянувши клопотання слідчого слідчого відділу Житомирського ВП ГУ НП в Житомирській області лейтенант поліції ОСОБА_3 , погоджене прокурором Житомирської місцевої прокуратури про надання тимчасового доступу до документів, по кримінальному провадженню №12019060020000075 від 04.01.2019 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 191 КК України та додані до нього матеріали, -

ВСТАНОВИВ:

Слідчий звернувся з клопотанням, де зазначено, що досудовим розслідуванням встановлено, що між ІНФОРМАЦІЯ_1 , в особі начальника ОСОБА_4 , та ПП « ОСОБА_5 », в особі ОСОБА_6 було укладено договір підряду №30/10 - 1 від 31.10.2018 року, предметом якого являється «Капітальний ремонт системи опалення будинку Андрушівського районного суду по АДРЕСА_1 », на загальну суму 772 479 грн. і строком виконання робіт до 31.12.2018 року.

Встановлено, що службові особи ПП « ОСОБА_5 » (код НОМЕР_1 ) подали до ІНФОРМАЦІЯ_1 акти приймання виконаних робіт форми КБ-2В та довідки про вартість виконаних робіт форми КБ-3, у які було внесено завідома неправдиві відомості щодо фактичних об`ємів виконаних робіт по зазначено об`єкту, з метою отримання бюджетних коштів. В свою чергу, начальник ІНФОРМАЦІЯ_2 підписав вказані документи.

Окрім цього встановлено, що ІНФОРМАЦІЯ_2 укладено ряд договорів підряду строком виконання до 31.12.2018, роботи по яким станом на 04.01.2019 виконані не в повному обсязі, а кошти перераховані, а саме: договір від 05.04.2018 № 3, об`єкт: «Капітальний ремонт покрівлі та фасадів будівлі ІНФОРМАЦІЯ_3 за адресою: АДРЕСА_1 », підрядник ФОП « ОСОБА_7 » (ІПН НОМЕР_2 ), на загальну вартість: 1 383 478 грн; договір від 06.11.2018 №566-18, об`єкт: «Капітальний ремонт частини приміщень ІНФОРМАЦІЯ_4 за адресою: АДРЕСА_2 », підрядник ФОП ОСОБА_8 (код НОМЕР_3 ), на зальну вартість 1 390 752 грн.; договір від 06.11.2018 № 565-18, об`єкт: «Капітальний ремонт частини приміщень ІНФОРМАЦІЯ_5 за адресою: АДРЕСА_3 », підрядник ФОП « ОСОБА_9 » (ІПН НОМЕР_4 ), на загальну вартість: 1 337103 грн.

У ході проведення перевірки встановлено, що роботи по вказаним договорам виконані не в повному обсязі. Посадовими особами ІНФОРМАЦІЯ_2 та підрядниками: ФОП « ОСОБА_7 » (код НОМЕР_2 ), ФОП « ОСОБА_9 » (код НОМЕР_4 ), ПП « ОСОБА_5 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_5 ) та підрядник ФОП ОСОБА_8 (код НОМЕР_3 ) внесено до актів виконаних робіт завідомо неправдиві відомості щодо фактичних об`ємів виконаних робіт та перераховано на рахунки підрядників грошові кошти за виконання робіт у повному обсязі.

Для з`ясування обставин, що мають значення для кримінального провадження, з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінальних правопорушень, документів, які можуть бути використані як докази у кримінальному провадженні, встановлення істини у справі, а також проведення ряду експертиз, а також, враховуючи те, що згідно Науково-методичних рекомендацій з питань підготовки та призначення судових експертиз та експертних досліджень, затверджених Наказом Міністерства юстиції України №53/5 від 08.10.1998 (у редакції наказу Міністерства юстиції України №1950/5 від 26.12.2012): Для проведення почеркознавчих досліджень рукописних записів та підписів надаються оригінали документів; Для проведення дослідження щодо встановлення факту внесення змін у первинний зміст документів надаються оригінали документів; Для дослідження документів щодо ідентифікації печаток, штампів (у тому числі факсиміле) та встановлення відповідності часу нанесення відтисків печаток, штампів даті виготовлення документа надаються оригінали документів.

Згідно витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, ПП « ОСОБА_5 » (Код НОМЕР_1 ) не перебуває у процесі припинення та знаходиться за адресою: АДРЕСА_4 .

У досудового слідства виникла необхідність у вилученні та дослідженні документів, які перебувають у володінні ПП « ОСОБА_5 » (Код НОМЕР_1 ) за адресою: АДРЕСА_4 , а саме до оригіналів документів щодо виконання робіт по: «Капітальний ремонт системи опалення будинку Андрушівського районного суду по АДРЕСА_1 », а саме: річний план державних закупівель на 2018 рік зі змінами та доповненнями; проектно-кошторисна документація; договори генпідряду, субпідряду з додатками та додатковими угодами; акти виконаних робіт форми КБ-2В та КБ-3; акти прихованих робіт (у разі наявності); ресурсні відомості; розрахунки загальновиробничих витрат; розрахунки адміністративних витрат; платіжні первинні бухгалтерські документи; договірні ціни; календарні графіки робіт; документи щодо здійснення технічного та авторського наглядів; дозвіл на виконання будівельних робіт, листування, а також інші документи щодо виконання робіт по вказаному вище об`єкту. За таких обставин, необхідно отримати тимчасовий доступ до зазначених документів з можливістю вилучення їх оригіналів.

Окрім цього, вказане клопотання необхідно розглянути за відсутністю сторони, у володінні якої знаходяться вказані вище документи, так як виклик у судове засідання посадових осіб ПП « ОСОБА_5 » призведе до передчасного розголошення відомостей, які безпосередньо стосуються суті кримінального провадження та процесуальних дій, які заплановано провести з метою збирання доказів, у зв`язку з чим існує реальна загроза зміни або знищення речей чи документів.

Вищевказані обставини, які мали місце, можливо довести лише за допомогою цих документів, іншим способом не передбачається можливим.

Враховуючи те, що дана інформація має суттєве значення для встановлення фактичних даних, якими встановлюються наявність та відсутність фактів та обставин, що мають значення для кримінального провадження та підлягають доказуванню, тобто мають значення доказу по кримінальному провадженню, а отримати дані відомості іншим способом неможливо.

У судове засідання слідчий не з`явився, надав заяву про розгляд справи у його відсутність, клопотання підтримує та просить його задовольнити.

Дослідивши клопотання та додані до нього матеріали, слідчий суддя приходить до наступного висновку.

Згідно вимогст. 107 КПК Українифіксування судового засідання технічними засобами не здійснювалось.

Розгляд клопотання проведено за відсутності особи, у володінні якої перебували речі та автомобіль, з урахуванням достатніх підстав вважати, що існує реальна загроза їх змін, переховування або знищення.

Відповідно до ст. 159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Згідно ч.5 ст.163 КПК України слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотання доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи: перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи, самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Відповідно до ч. 6 ст. 163 КПК України слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження, крім обставин, передбачених частиною п`ятою цієї статті, доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Відповідно до ч. 7 ст. 163 КПК України слідчий суддя, суд в ухвалі про надання тимчасового доступу до речей і документів може дати розпорядження про надання можливості вилучення речей і документів, якщо сторона кримінального провадження доведе наявність достатніх підстав вважати, що без такого вилучення існує реальна загроза зміни або знищення речей чи документів, або таке вилучення необхідне для досягнення мети отримання доступу до речей і документів.

Беручи до уваги викладене вище, з метою повного та неупередженого розслідування кримінального правопорушення, встановлення обставин, що мають значення для кримінального провадження, враховуючи, що документи, до яких слідчий просить надати тимчасовий доступ мають значення для встановлення істини по справі, слідчий суддя вважає клопотання обґрунтованим та таким, що піддягає до задоволення.

Керуючись ст. ст. 159, 160, 162, 163 КПК України, слідчий суддя, -

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання задовольнити.

Надати слідчому слідчого відділу Житомирського ВП ГУНП лейтенанту поліції ОСОБА_3 або за його дорученням оперативним працівникам Управління захисту економіки в Житомирській області Департаменту захисту економіки Національної поліції України: старшому оперуповноваженому в ОВС УЗЕ в Житомирській області ДЗЕ НП України ОСОБА_10 , старшому оперуповноваженому в ОВС УЗЕ в Житомирській області ДЗЕ НП України ОСОБА_11 , старшому оперуповноваженому УЗЕ в Житомирській області ДЗЕ НП України ОСОБА_12 , старшому оперуповноваженому УЗЕ в Житомирській області ДЗЕ НП України ОСОБА_13 , оперуповноваженому УЗЕ в Житомирській області ДЗЕ НП України ОСОБА_14 , оперуповноваженому УЗЕ в Житомирській області ДЗЕ НП України ОСОБА_15 , оперуповноваженому УЗЕ в Житомирській області ДЗЕ НП України ОСОБА_16 , оперуповноваженому УЗЕ в Житомирській області ДЗЕ НП України ОСОБА_17 , тимчасовий доступ до речей та документів, а саме до оригіналів документів щодо виконання робіт по: «Капітальний ремонт системи опалення будинку Андрушівського районного суду по АДРЕСА_1 », а саме: річний план державних закупівель на 2018 рік зі змінами та доповненнями; проектно-кошторисна документація; договори генпідряду, субпідряду з додатками та додатковими угодами; акти виконаних робіт форми КБ-2В та КБ-3; акти прихованих робіт (у разі наявності); ресурсні відомості; розрахунки загальновиробничих витрат; розрахунки адміністративних витрат; платіжні первинні бухгалтерські документи; договірні ціни; календарні графіки робіт; документи щодо здійснення технічного та авторського наглядів; дозвіл на виконання будівельних робіт, листування, які перебувають у володінні приватного підприємства « ОСОБА_5 », що знаходиться за адресою: АДРЕСА_5 .

Строк дії ухвали встановити один місяць з дня її постановлення.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, може бути постановлено ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями КПК України з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення23.01.2019
Оприлюднено14.02.2023

Судовий реєстр по справі —295/750/19

Ухвала від 23.01.2019

Кримінальне

Богунський районний суд м. Житомира

Слюсарчук Н. Ф.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні