Ухвала
від 29.01.2019 по справі 522/22194/18
ПРИМОРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ОДЕСИ

29.01.2019

Справа № 522/22194/18

Провадження № 1-кс/522/1746/19

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

29 січня 2019 року м. Одеса

Слідчий суддя Приморського районного суду м. Одеси ОСОБА_1 , розглянувши клопотання слідчого ОВС слідчого відділу Управління СБ України в Одеській області ОСОБА_2 , про призначення експертизи, -

ВСТАНОВИВ:

Слідчий ОВС слідчого відділу Управління СБ України в Одеській області ОСОБА_2 звернувся до суду з клопотанням про призначення експертизи наркотичних засобів, психотропних речовин, їз аналогів та прекурсорів.

Як вбачається з клопотання, слідчим відділом УСБУ в Одеській області проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні № 22018160000000079 від 17.04.2018, за підозрою ОСОБА_3 у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1ст. 258-5 КК України, та за ознаками вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 КК України.

Під час досудового розслідування, що громадянин України ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , будучи прихильником проросійських поглядів, підтримує створення так званої «Новоросії» на території Південно-Східної України, а також діяльність терористичної організації «ДНР». Після 02.05.2014 ОСОБА_3 виїхав до Російської Федерації. В подальшому, ОСОБА_3 перебуваючи у м. Калуга Російської Федерації та будучи членом організації «Новороссия. Гуманитарный батальон Калуга», займався збором так званої «гуманітарної допомоги» (продовольчі продукти, лікарські засоби, каски, бронежилети, військове спорядження, тощо) та її перенаправленням, особисто супроводжуючи, до окупованого м. Донецьк членам незаконних збройних формувань «ДНР» з метою їх подальшого використання при здійснені збройного опору законним діям співробітників правоохоронних органів України та Збройних Сил України, задіяних у проведенні АТО на території Донецької області, та вчиненні інших злочинних дій на боці НЗФ терористичної організації «ДНР».

23.01.2019 в період з 11 год. 14 хв. до 13 год. 25 хв., старшим слідчим в ОВС слідчого відділу Управління Служби безпеки України в Одеській області капітаном юстиції ОСОБА_4 , в порядку ч. 3 ст. 233 КПК України, з метою недопущення втрати речей, предметів та документів, що містять відомості про обставини вчинення кримінального правопорушення, зберегли на собі сліди злочину або містять інші відомості, які можуть бути використанні як доказ фактів та обставин, що встановлюються в ході досудового розслідування, врятуванням іншого майна проведено обшук за адресою: АДРЕСА_1 , в ході якого серед іншого виявлено та вилучено:

- капсула (ємність) білого кольору у середині якої знаходиться речовина рослинного походження зовні схожа на марихуану;

- коробка оранжевого кольору з маркуванням «RedMI 6», у середині якої знаходиться речовина рослинного походження, ззовні схожа на марихуану, трубка жовто-червоного кольору, металевий ковпак та гріндер (пристрій для подрібнення трави (марихуани)).

Таким чином, у кримінальному провадженні необхідно призначити експертизу наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів та прекурсорів, яка проводиться у м. Одесі в Одеському НДЕКЦ МВС України.

Слідчий до суду не з`явився та подав заяву про розгляд клопотання за його відсутності, яке підтримав та просив задовольнити у повному обсязі.

У відповідностідо ч.4ст.107КПК України,розгляд клопотанняпроведено завідсутності учасниківсудового провадженнята безфіксації задопомогою технічнихзасобів,оскільки всіособи,які берутьучасть усудовому провадженні до суду не з`явилися.

Розглянувши клопотання, дослідивши надані докази, суд приходить до висновку, що клопотання є обґрунтованим та підлягає задоволенню, так як:

Відповідно до ч.1 ст. 242 КПК України, експертиза проводиться експертною установою, експертом або експертами, за дорученням слідчого судді чи суду, наданим за клопотанням сторони кримінального провадження або, якщо для з`ясування обставин, що мають значення для кримінального провадження, необхідні спеціальні знання.

Згідно ст. 243 КПК України експерт залучається за наявності підстав для проведення експертизи за дорученням слідчого судді чи суду, наданим за клопотанням сторони кримінального провадження.

Відповідно до ч. 1 ст. 244 КПК України у разі якщо для з`ясування обставин, що мають значення для кримінального провадження, необхідні спеціальні знання, сторони кримінального провадження мають право звернутись з клопотанням про проведення експертизи до слідчого судді.

У відповідності до ч.6 ст. 244 КПК України, слідчий суддя задовольняє клопотання, якщо особа, яка звернулася з відповідним клопотанням, доведе, що для вирішення питань, що мають істотне значення для кримінального провадження, необхідне залучення експерта.

Аналіз наданих суду матеріалів провадження, дозволяють суду прийти до висновку, що у справі наявні всі передбачені законом підстави для задоволення клопотання та залучення експерта, висновок якого матиме суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні з наведених вище обставин.

Підстав для відмови в задоволенні клопотання суд не вбачає.

За таких обставин, керуючись ст.ст. 242-244, 372 КПК України,суд -

У Х В А Л И В :

Клопотання слідчого ОВСслідчого відділуУправління СБУкраїни вОдеській області ОСОБА_2 - задовольнити.

Призначити у кримінальному провадженні № 22018160000000079 від 17.04.2018, за підозрою ОСОБА_3 у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 258-5 КК України, та за ознаками вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 КК України, експертизу матеріалів, речовин та виробів за експертною спеціальністю 8.6 (дослідження наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів та прекурсорів), до проведення якої залучити експертів Одеського НДЕКЦ МВС України.

На вирішення експертів поставити наступні питання:

- чи містяться в наданих на дослідження речовинах рослинного походження зовні схожих на марихуану, які містяться у капсулі (ємність) білого кольору та у коробці оранжевого кольору з маркуванням «RedMI 6», наркотичні засоби, психотропні речовини, їх аналоги чи прекурсори, якщо так які саме наркотичні засоби, психотропні речовини, їх аналоги або прекурсори?; яка їх вага, в чистому вигляді, у висушеному стані, без сторонніх вкладень та домішок?

- чи містяться на наданих на дослідження коробці оранжевого кольору з маркуванням «RedMI 6», трубці жовто-червоного кольору, металевому ковпаку та гріндері (пристрій для подріблення трави (марихуани) - наркотичні засоби, психотропні речовини, їх аналоги чи прекурсори, якщо так які саме наркотичні засоби, психотропні речовини, їх аналоги або прекурсори?; яка їх вага, в чистому вигляді, у висушеному стані, без сторонніх вкладень та домішок?

- яка загальна вага наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів, або прекурсорів, в чистому вигляді, у висушеному стані, без сторонніх вкладень та домішок у речовинах рослинного походження зовні схожих на марихуану, які містяться у капсулі (ємність) білого кольору та у коробці оранжевого кольору з маркуванням «RedMI 6», а також на коробці оранжевого кольору з маркуванням «RedMI 6», трубці жовто-червоного кольору, металевому ковпаку, гріндері (пристрій для подріблення трави (марихуани)?

Надати експертам дослідження:

- поліетиленовий пакет чорного кольору, який опечатаний капроновою ниткою з биркою, на якій містяться підписи понятих, слідчого, присутнього та учасників слідчої дії та відбитком печатки «Слідчий відділ, Управління в Одеській області, СБУ», з капсулою (ємність) білого кольору у середині якої знаходиться речовина рослинного походження зовні схожа на марихуану та коробкою оранжевого кольору з маркуванням «RedMI 6», у середині якої знаходиться речовина рослинного походження, ззовні схожа на марихуану, трубка жовто-червоного кольору, металевий ковпак та гріндер (пристрій для подрібнення трави (марихуани)).

Надати дозвіл експертам на часткове пошкодження, знищення та використання наданих на дослідження об`єктів, якщо це передбачено методикою проведення дослідження.

Проведення експертизи доручити експертам Одеського НДЕКЦ МВС України.

Зобов`язати експертів Одеського НДЕКЦ МВС України провести вищевказане експертне дослідження у максимально стислі терміни та висновок експерта направити безпосередньо ініціатору слідчому в ОВС слідчого відділу Управління СБ України в Одеській області капітану юстиції ОСОБА_2 та слідчим групи слідчих.

Ухвала оскарженню не підлягає і заперечення проти неї можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя:

Дата ухвалення рішення29.01.2019
Оприлюднено14.02.2023

Судовий реєстр по справі —522/22194/18

Ухвала від 13.11.2020

Кримінальне

Приморський районний суд м.Одеси

Коваленко В. М.

Ухвала від 16.11.2020

Кримінальне

Приморський районний суд м.Одеси

Коваленко В. М.

Ухвала від 15.05.2020

Кримінальне

Приморський районний суд м.Одеси

Коваленко В. М.

Ухвала від 12.06.2020

Кримінальне

Приморський районний суд м.Одеси

Коваленко В. М.

Ухвала від 12.06.2020

Кримінальне

Приморський районний суд м.Одеси

Коваленко В. М.

Ухвала від 17.06.2020

Кримінальне

Приморський районний суд м.Одеси

Осіік Д. В.

Ухвала від 10.06.2020

Кримінальне

Приморський районний суд м.Одеси

Дерус А. В.

Ухвала від 25.05.2020

Кримінальне

Приморський районний суд м.Одеси

Коваленко В. М.

Ухвала від 25.05.2020

Кримінальне

Приморський районний суд м.Одеси

Коваленко В. М.

Ухвала від 25.05.2020

Кримінальне

Приморський районний суд м.Одеси

Коваленко В. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні