Ухвала
від 28.01.2019 по справі 759/1644/19
СВЯТОШИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

пр. № 1-кс/759/571/19

ун. № 759/1644/19

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

28 січня 2019 року Святошинський районний суд м. Києва у складі:

Слідчого - судді ОСОБА_1 ,

за участю секретаря ОСОБА_2

розглянувши у судовому засіданні в залі суду в м. Києві клопотання старшого слідчого ОВС восьмого СВ РКП СУ ФР ГУ ДФС у м. Києві ОСОБА_3 , про тимчасовий доступ до документів у досудовому розслідуванні внесеного до ЄРДР за № 32018100000000126 від 20.09.2018, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 212 КК України, -

В С Т А Н О В И В :

Старший слідчий ОСОБА_3 за погодженням Прокурора відділу прокуратури м. Києва ОСОБА_4 звернувся до суду з клопотанням про тимчасовий доступ до документації, які перебувають у володінні ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код НОМЕР_1 ), податкова адреса: АДРЕСА_1 по взаємовідносинам з фізичними та юридичними особами (резидентами/нерезидентами) інвесторами будівництва ЖК « ІНФОРМАЦІЯ_2 », а також з ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (код НОМЕР_2 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (код НОМЕР_3 ), АТ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » (код НОМЕР_4 ), фізичною особою ОСОБА_5 (р.н.о.к.п.п. НОМЕР_5 ) та ін.

Клопотання обґрунтовано тим, що службові особи ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (код НОМЕР_2 ) під час реалізації майнових прав на житлові та нежитлові приміщення за заниженими цінами на адресу ряду суб`єктів господарювання, за допомогою ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код НОМЕР_1 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (код НОМЕР_3 ) та АТ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » (код НОМЕР_4 ) у період з 01.07.2017 по 31.12.2017 занизили податок на додану вартість на загальну суму 8 108 788 грн., що є особливо великим розміром та підтверджується висновком експертного дослідження № 3-06/09/2018-до від 06.09.2018.

В судове засіданні слідчий не з`явився, подав заяву в якій просив розглянути клопотання за його відсутності, вимоги якого підтримав.

Представники ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » у судове засідання не з`явилися, тому з урахуванням положень ч. 4 ст. 163 КПК України, слідчий суддя вважає за можливе розглянути клопотання у відсутність особи у володінні якої знаходяться речі і документи.

Вивчивши матеріали клопотання, слідчий суддя приходить до висновку про його задоволення виходячи з наступного.

Відповідно до ч. 1 ст. 160 КПК України, сторони кримінального провадження мають право звернутися до слідчого судді під час досудового розслідування чи суду під час судового провадження із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, за винятком зазначених у статті 161 цього Кодексу, слідчий має право звернутися із зазначеним клопотанням за погодженням з прокурором.

Клопотання слідчого, яке надійшло до суду відповідає вимогам ст. 160 КПК України.

Враховуючи те, що в судовому засіданні доведено наявність у досудового слідства підстав вважати, що речі або документи перебувають або можуть перебувати у ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 », самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів, суд приходить до висновку про обґрунтованість та законність клопотання, у зв`язку з чим воно підлягає задоволенню.

Враховуючи наведене та керуючись ст.ст. 159-166, 309 КПК України, -

У Х В А Л И В :

Клопотання старшого слідчого ОВС восьмого СВ РКП СУ ФР ГУ ДФС у м. Києві ОСОБА_3 , про тимчасовий доступ до документів у досудовому розслідуванні внесеного до ЄРДР за № 32018100000000126 від 20.09.2018, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 212 КК України - задовольнити;

Надати старшим слідчим з ОВС восьмого СВ РКП СУ ФР ГУ ДФС у м. Києві ОСОБА_3 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 та оперуповноваженим восьмого відділу ОУ ГУ ДФС у м. Києві ОСОБА_9 , ОСОБА_10 , ОСОБА_11 , ОСОБА_12 , ОСОБА_13 на тимчасовий доступ до речей та документів (здійснення їх виїмки), які перебувають у володінні ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код НОМЕР_1 ), податкова адреса: АДРЕСА_1 по взаємовідносинам з фізичними та юридичними особами (резидентами/нерезидентами) інвесторами будівництва ЖК « ІНФОРМАЦІЯ_2 », а також з ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (код НОМЕР_2 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (код НОМЕР_3 ), АТ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » (код НОМЕР_4 ), фізичною особою ОСОБА_5 (р.н.о.к.п.п. НОМЕР_5 ) та ін., а саме: договори про передання прав та обов`язків за договором про участь у Фонді фінансування будівництва; договори про участь у Фонді фінансування будівництва; правила фонду фінансування будівництва; довідок про право довірителів на набуття у власність об`єктів інвестування; повідомлень (згод) про погодження передання прав та обов`язків за договором про участь у Фонді фінансування будівництва; актів прийму-передачі документів за договором про передання прав та обов`язків за договором про участь у Фонді фінансування будівництва; актів прийняття документів на об`єкт інвестування (квартир) для проведення реєстраційних та інших визначених законодавством дій для оформлення права власності та дій пов`язаних з реєстрацією об`єднання співвласників багатоквартирного будинку; довіреностей; довідок; актів приймання-передачі об`єктів інвестування (квартир); гарантійних листів про погодження передання прав та обов`язків за договором про участь у Фонді фінансування будівництва; договорів про відступлення прав вимоги за договором про участь у Фонді фінансування будівництва; договори поворотної (зворотної/тимчасової) фінансової допомоги з додатками, договори (повідомлення) переуступки боргу та інші документи з даного питання; договори факторингу; платіжні документи; акти звірок взаємних розрахунків; касові ордери та корінці до них; платіжних доручення; виписок по особовим та картковим рахункам; розписок; цінні папери, акти прийому-передачі цінних паперів; та інших документів з даного питання.

В разі відсутності оригіналів вищевказаних документів надати належним чином завірені копії.

Строк дії ухвали становить один місяць з дня її постановлення;

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку, з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів, відповідно до положень ст. 166 КПК України;

Ухвала слідчого судді оскарженню не підлягає.

Cлідчий суддя

Святошинського районного суду м. Києва ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення28.01.2019
Оприлюднено14.02.2023

Судовий реєстр по справі —759/1644/19

Ухвала від 28.01.2019

Кримінальне

Святошинський районний суд міста Києва

Шум Л. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні