Постанова
від 25.12.2009 по справі 2-а-3906/09/1970
ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Справа № 2-а- 3906 /09/1970

П О С Т А Н О В А

і м е н е м У к р а ї н и

25 грудня 2009 року, Тернопільський окружний адміністративний суд в складі:

Головуючої Подлісної І.М

секретаря Найд ущак О.В.

розглянувши у відкри тому судовому засіданні в мі сті Тернополі адміністратив ну справу за позовом Терноп ільської об' єднаної держ авної податкової інспекції д о Спільного малого під приємства «Ніт» , за уч астю третьої особи без самос тійних вимог на стороні пози вача Відділу державних р еєстраторів Тернопільськ ої міської ради про припине ння юридичної особи.

в с т а н о в и в:

Тернопільська об ' єднана державна податкова інспекція звернулася з адмі ністративним позовом до Спільного малого підприєм ства «Ніт» , за участю т ретьої особи без самостійних вимог на стороні позивача Відділу державних реєстра торів Тернопільської мі ської ради про припинення юр идичної особи.

В суді представник позивач а Тернопільської об' єд наної державної податкової і нспекції позов підтримав пов ністю та просив його задовол ьнити.

Відповідач в судове засіда ння не з' явився з невідомих на те суду причин, хоча про де нь, час та місце судового розг ляду був повідомлений належн им чином, у відповідності до с т.33 КАС України.

Третя сторона яка не заявл яє самостійних вимог на пред мет спору - Відділ держа вних реєстраторів Тер нопільської міської ради в судове засідання не з ' явився з невідомих на те су ду причин, про причини неявки не повідомив.

Суд, заслухавши пояснення представника позивача, проан алізувавши матеріали справи вважає, що вказаний позов під ставний та підлягає до задов олення, виходячи з наступних міркувань.

Спільне мале під приємство «Ніт» зареє строване у виконавчому коміт еті Тернопільської місь кої ради 11.06.1991 року із наступним присвоєнням і дентифікаційного коду 14028692 , та включене до Єди ного державного реєстру підп риємств та організацій Украї ни.

Станом на 25.11.2009 року, реєстраційні відомос ті даного підприємства не зм інювалися у відповідності до довідки Відділу державн их реєстраторів Тернопіль ської міської ради № 2321/02-2 від 02 грудня 2009 року .

Згідно підп. 2 п. 1 ст. 9 Закону У країни “Про систему оподатку вання” усі суб' єкти господа рювання зобов' язані здійсн ювати первинний (оперативний ) та бухгалтерський облік рез ультатів своєї роботи, склад ати бухгалтерську звітність та інші документи і відомост і пов' язані з обчисленням, с платою податків і зборів (обо в' язкових платежів) та пода вати їх до державних податко вих органів та інших державн их органів, відповідно до чин ного законодавства.

Неподання протягом року ор ганам державної податкової с лужби податкових декларацій , документів фінансової звіт ності дає право органам Держ авної податкової служби на п ідставі п. 17 ч. І ст. 11 Закону Укра їни „Про державну податкову службу в Україні” та ч. 2 ст. 38 За кону України „Про державну р еєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців ” (далі - Закон України) від 15.05.2003р ., звернутися до суду з позовом про припинення державної ре єстрації фізичної особи-підп риємця в порядку, передбаченому ст. 38 Закону Ук раїни.

Відповідно до довідки № 74398/7/29-01 виданої Терн опільською ОДПІ від 09.12.2009 р., то Спільн е мале підприємство «Ніт» за ідентифікаційним код ом 14028692 , юридична адреса вул. Кривоноса, 2/3, м. Тернопіль, Терноп ільської області, перебуває на обліку в Тернопільській ОДПІ з 15.11.1996 рок у та більше одного року не по дає документів податкової зв ітності, а саме податкова зві тність підприємством за пері од з 2004 року і по даний час не по давалася. Заборгованості пер ед бюджетами та державними ц ільовими фондами не має.

Інформація про рахунки в установах банків даного підп риємства в ДПІ відсутня.

Відповідно до довідки Упра вління Пенсійного фонду Укра їни в місті Тернополі від 19.11.2009 р. № 13310/02, то Спільне мале підприємство «Ніт» станом на момент подання позовної заяви заборгованос ті перед Пенсійним фондом не має.

Рішення суду про припиненн я реєстрації юридичної особи , яке набрало законної сили, є підставою для внесення держа вним реєстратором Тер нопільської міської ради (за місцем реєстрації юр идичної особи) запису до Єдин ого державного реєстру про с удове рішення щодо припиненн я діяльності юридичної особи та вчинення дій, встановлени х ст. 38 Закону України.

керуючись ст.ст. 160, 162, 163 КА С України, Законом України

„Про державну реєстрацію ю ридичних осіб та фізичних ос іб -

підприємців”, суд,-

ПОСТАНОВИВ:

Позов задовольнити. Пр ипинити реєстрацію Сп ільного малого підприємства «Ніт» за адресою вул. Кривоноса, 2/3, м. Тернопі ль, Тернопільська область, ід ентифікаційний код 14028692 .

Постанова суду набирає з аконної сили після закінченн я строку подання заяви про ап еляційне оскарження або апел яційної скарги.

Заява про апеляційне оск арження або апеляційна скарг а може бути подана протягом 10 днів з дня проголошення пост анови, а апеляційна скарга пр отягом 20 днів після подання за яви про апеляційне оскарженн я до Львівського апеляційно го адміністративного суду че рез Тернопільський окру жний адміністративний суд.

Головуюча Подлісна І.М.

Копія вірна:

Головуюча Подлісна І.М.

СудТернопільський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення25.12.2009
Оприлюднено11.12.2010
Номер документу7962831
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2-а-3906/09/1970

Постанова від 25.12.2009

Адміністративне

Тернопільський окружний адміністративний суд

Подлісна Ірина Миколаївна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні