Ухвала
від 05.02.2019 по справі 164/235/19
МАНЕВИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

справа № 164/235/19

п/с 1-кс/164/100/2019

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

5 лютого 2019 року. Смт. Маневичі.

Слідчий суддяМаневицького районногосуду Волинськоїобласті ОСОБА_1 ,при секретарі ОСОБА_2 ,розглянувши увідкритому судовомузасіданні клопотанняДержавної установи«Маневицька виправнаколонія (№42)»про конфіскаціюв дохіддержави мобільноготелефону,вилученого натериторії Державноїустанови «Маневицькавиправна колонія(№42)»,-

В С Т А Н О В И В:

Державна установа «Маневицька виправна колонія (№ 42)» звернулася в суд із вказаним клопотанням, яке обґрунтували тим, що 27 грудня 2018 року о 10 годині 15 хвилин під час проведення загального обшуку в камері № 31 (СМРБ), де відбувають покарання засуджений ОСОБА_3 та засуджений ОСОБА_4 , молодшим інспектором ВНіБ молодшим сержантом внутрішньої служби ОСОБА_5 було виявлено та вилучено мобільний телефон марки "LG", який був у використанні, корпус чорно-червоного кольору, без наявного ІМЕІ, про що складено протокол вилучення заборонених предметів № 234 від 27 грудня 2018 року. Посилаючись на те, що згідно ч. 7 ст. 102, п. 3 ч. 4 ст. 107 КВК України зберігання мобільних телефонів та користування ними засудженими не допускається, просили конфіскувати в дохід держави вказаний мобільний телефон.

Державна установа «Маневицька виправна колонія (№ 42)» в судове засідання свого представника не направила, проте, подали до суду клопотання про розгляд справи у відсутності їх представника, просять конфіскувати в дохід держави мобільний телефон, вилучений на території Державної установи «Маневицька виправна колонія (№ 42)».

Прокурор Маневицької місцевої прокуратури ОСОБА_6 в судове засідання не з`явилася, однак до суду подала заяву про розгляд справи у її відсутності, клопотання підтримала, просила задовольнити.

Проаналізувавши матеріали справи, приходжу висновку про задоволення клопотання з огляду на наступне.

Відповідно до ч. 7 ст. 102, ч. 4 ст. 107 КВК України перелік і кількість предметів і речей, які засуджені можуть мати при собі, визначається нормативно-правовими актами Міністерства юстиції України. Зберігання засудженими при собі речей, а також предметів, які заборонено використовувати в колоніях, не допускається. Виявлені у засуджених речі та предмети, які заборонено використовувати в колоніях, вилучаються, про що посадовою особою колонії складається протокол. За клопотанням установи виконання покарання слідчий суддя розглядає питання про конфіскацію таких речей та предметів або про передачу їх на зберігання до звільнення засудженого відповідно до положень розділу VIII Кримінального процесуального кодексу України. Засудженим забороняється: придбавати, виготовляти, зберігати і використовувати гроші, цінності, предмети, речі, речовини і вироби, заборонені до використання в колонії.

Згідно п.42Правил внутрішньогорозпорядку установвиконання покарань, затверджених наказомДержавного департаментуУкраїни зпитань виконанняпокарань №275від 25.12.2003року згідноз кримінально-виконавчимзаконодавством Українивиявлені в засудженихгроші іцінні речівилучаються і,за рішеннямсуду,можуть бутипередані вдохід держави. Предмети, вироби і речі, збереження яких заборонено або які придбані незаконним шляхом, перелік яких визначений нормативно-правовими актами Департаменту, підлягають вилученню і зберіганню. Речі, вилучені з обігу, знищуються, гроші, цінності та інші речі за рішенням суду можуть бути передані в дохід держави. Про вилучення предметів, виробів і речей посадовою особою установи виконання покарань складається протокол.

Враховуючи вищевикладене, беручи до уваги вимоги ч. 7 ст. 102, п. 3 ч. 4 ст. 107 КВК України, п. 42 Правил внутрішнього розпорядку установ виконання покарань, затверджених наказом Державного департаменту України з питань виконання покарань № 275 від 25.12.2003 року, відповідно до яких зберігання засудженими при собі заборонених предметів, зокрема мобільного телефону, не допускається, приходжу висновку про задоволення клопотання.

Керуючись ч. 7 ст. 102, ч. 4 ст. 107 КВК України, п. 42 Правил внутрішнього розпорядку установ виконання покарань, затверджених наказом Державного департаменту України з питань виконання покарань № 275 від 25.12.2003 року, -

П О С Т А Н О В И В :

Клопотання задовольнити.

Конфіскувати в дохід держави мобільний телефон марки "LG", який був у використанні, корпус чорно-червоного кольору, без наявного ІМЕІ, який був вилучений на території Державної установи «Маневицька виправна колонія (№ 42)».

Ухвала апеляційному оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя

Маневицького районного суду ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення05.02.2019
Оприлюднено14.02.2023
Номер документу79632509
СудочинствоКримінальне
Сутьконфіскаціюв дохіддержави мобільноготелефону,вилученого натериторії Державноїустанови «Маневицькавиправна колонія(№42

Судовий реєстр по справі —164/235/19

Ухвала від 05.02.2019

Кримінальне

Маневицький районний суд Волинської області

Токарська І. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні