Ухвала
від 24.10.2018 по справі 208/4596/18
ЗАВОДСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОДЗЕРЖИНСЬКА 

справа № 208/4596/18

№ провадження 2/208/2137/18

УХВАЛА

24 жовтня 2018 р. м. Кам'янське

Заводський районний суд м. Дніпродзержинська Дніпропетровської області, в складі: Головуючого, судді - Похвалітої С.М., за участю секретаря судового засідання Тур І.В.., представника позивача ОСОБА_1, представника відповідача ОСОБА_2 підприємства Кам'янської міської ради Міська інформаційна служба ОСОБА_3,

розглянув у відкритому судовому засіданні матеріали клопотання про залучення до участі у справі в співвідповідача по цивільній справі за позовом ОСОБА_4 до ОСОБА_2 підприємства Кам'янської міської ради Міська інформаційна служба про захист особистих немайнових прав, зобов'язання спростувати недостовірну інформацію та відшкодування моральної шкоди, -

в с т а н о в и в:

В провадження Заводського районного суду м.Дніпродзержинська Дніпропетровської області знаходиться цивільна справа за позовом ОСОБА_4 до ОСОБА_2 підприємства Кам'янської міської ради Міська інформаційна служба про захист особистих немайнових прав, зобов'язання спростувати недостовірну інформацію та відшкодування моральної шкоди.

В судовому засіданні представник позивача надав суду клопотання, у якому просить суд залучити до участі у справі в якості відповідача автора відео сюжету, розміщеному на офіційному вебсайті ОСОБА_2 підприємства Кам'янської міської ради Міська інформаційна служба http://mis.dp.ua - ОСОБА_5.

Суд, вислухавши представників сторін, вивчивши матеріали клопотання та матеріали цивільної справи приходить до висновку про залучення до участі у справі автора відеосюжету, розміщеному на офіційному вебсайті ОСОБА_2 підприємства Кам'янської міської ради Міська інформаційна служба http://mis.dp.ua - ОСОБА_5 з наступних підстав.

Згідно до вимог ст.51 ЦПК України, суд першої інстанції має право за клопотанням позивача до закінчення підготовчого провадження, а у разі розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження - до початку першого судового засідання залучити до участі у ній співвідповідача.

Так, з матеріалів справи вбачається, що позивачем заявлені вимоги про стягнення солідарно з ОСОБА_2 підприємства Кам'янської міської ради Міська інформаційна служба та ОСОБА_5, яка є автором відеосюжету, розміщеному на офіційному вебсайті ОСОБА_2 підприємства Кам'янської міської ради Міська інформаційна служба http://mis.dp.ua, моральної шкоди у розмірі 100 000 грн., а також понесені судові витрати, у зв'язку з чим суд приходить до висновку про необхідність залучення до участі у справі в якості відповідача ОСОБА_5.

На підставі викладеного та керуючись ст. ст.51, 260, 261 ЦПК України, суд, -

у х в а л и в:

По цивільній справі за позовною заявою ОСОБА_4 до ОСОБА_2 підприємства Кам'янської міської ради Міська інформаційна служба про захист особистих немайнових прав, зобов'язання спростувати недостовірну інформацію та відшкодування моральної шкоди залучити в якості відповідача автора відеосюжету, розміщеному на офіційному вебсайті ОСОБА_2 підприємства Кам'янської міської ради Міська інформаційна служба http://mis.dp.ua - ОСОБА_5.

Викликати в судове засідання відповідача ОСОБА_5, зобов'язавши позивача вказаній особі направити копію позову та додатку до нього.

Відповідачу в строк 15 днів з дня вручення ухвали подати до суду відзив на позов одночасно надіславши копію відзиву з доданими до нього документами позивачу, надавши суду докази такого надіслання.

Роз'яснити відповідачу, що у випадку ненадання відзиву у встановлений строк без поважних причин, суд згідно вимог ч.8 ст.178 та ч.2 ст.191ЦПК України розгляне справу за наявними матеріалами.

Учасники справи можуть отримати інформацію по даній справі на офіційному вебпорталі судової влади України за веб-адресою: inbox@zv.dp. court .gov.ua.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Похваліта С. М.

Дата ухвалення рішення24.10.2018
Оприлюднено07.02.2019
Номер документу79634835
СудочинствоЦивільне
Сутьзахист особистих немайнових прав, зобов'язання спростувати недостовірну інформацію та відшкодування моральної шкоди

Судовий реєстр по справі —208/4596/18

Рішення від 18.06.2019

Цивільне

Заводський районний суд м.Дніпродзержинська

Похваліта С. М.

Рішення від 18.06.2019

Цивільне

Заводський районний суд м.Дніпродзержинська

Похваліта С. М.

Ухвала від 24.10.2018

Цивільне

Заводський районний суд м.Дніпродзержинська

Похваліта С. М.

Ухвала від 06.02.2019

Цивільне

Заводський районний суд м.Дніпродзержинська

Похваліта С. М.

Ухвала від 23.07.2018

Цивільне

Заводський районний суд м.Дніпродзержинська

Похваліта С. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні