Ухвала
від 05.02.2019 по справі 904/7843/15
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УКРАЇНА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

вул. Володимира Винниченка 1, м. Дніпро, 49600

E-mail: inbox@dp.arbitr.gov.ua, тел. (056) 377-18-49, fax (056) 377-38-63

УХВАЛА

05.02.2019м. ДніпроСправа № 904/7843/15

Суддя господарського суду Дніпропетровської області Владимиренко І.В. розглянувши справу

Кредитор: Товариство з обмеженою відповідальністю "Фрілайн Трейд", м. Київ

Боржник: Товариство з обмеженою відповідальністю "Будіндустріясервіс" (49038, м. Дніпропетровськ, вул. Ленінградська, 27; ЄДРПОУ 33878246)

про визнання банкрутом

Представники:

від ТОВ"ФРІЛАЙН ТРЕЙД": представник ОСОБА_1 дов. № б/н від 02.01.19р.

від боржника: ліквідатор ОСОБА_2, особисто

ВСТАНОВИВ:

Ухвалою суду від 27.09.18р. клопотання ліквідатора № 12 від 14.09.18р. про продовження строку ліквідатора № 12 від 14.09.18р. про продовження строку ліквідаційної процедури та повноважень ліквідатора на 6 місяців з урахуванням протоколу засідання комітету кредиторів ТОВ "Будіндустріясервіс" № 3 від 14.09.18р. задоволено частково. Продовжено строк ліквідаційної процедури ТОВ "Будіндустріясервіс" та повноваження ліквідатора ТОВ "Будіндустріясервіс" на 4 місяці.

Ухвалою суду від 14.01.19р. призначено засідання суду на 05.02.2019р. о 09:30год. Продовжено строк ліквідаційної процедури ТОВ "Будіндустріясервіс" та повноваження ліквідатора ТОВ "Будіндустріясервіс" до 05.02.19р. Зобов'язано ліквідатора - надати суду звіт ліквідатора, ліквідаційний баланс, реєстр вимог кредиторів, всі документи, що підтверджують проведення ліквідаційної процедури, повідомити всіх виявлених кредиторів про час і місце судового засідання, докази повідомлення надати суду.

01.02.19р. до суду від ліквідатора надійшло клопотання № 2 від 01.02.19р. про продовження строку ліквідаційної процедури та повноважень ліквідатора на 6 місяців. Судом клопотання № 12 від 14.09.18р. прийнято до розгляду.

В судовому засіданні оголошено вступну та резолютивну частини ухвали.

Розглянувши у судовому засіданні 05.02.19р. наявні матеріали у справі про банкрутство та клопотання ліквідатора № 2 від 01.02.19р. про продовження строку ліквідаційної процедури та повноважень ліквідатора на 6 місяців, заслухавши присутніх представників провадження у справі про банкрутство, господарський суд встановив наступне.

Як пояснив ліквідатор в судовому засіданні, що 01.02.19р. відбулося засідання комітету кредиторів на якому він повідомив присутніх на засіданні кредиторів про те, що оскільки ухвалою від 22.05.18р. судом продовжено строк ліквідаційної процедури ТОВ БУДІНДУСТРІЯСЕРВІС та повноваження ліквідатора ТОВ БУДІНДУСТРІЯСЕРВІС на 4 місяці, Господарський суд Дніпропетровської області ухвалою від 14.01.18р. вирішив призначити засідання суду на 05.02.2019р. о 09:30 год., продовжити строк ліквідаційної процедури ТОВ "Будіндустріясервіс" та повноваження ліквідатора ТОВ "Будіндустріясервіс" до 05.02.19р. та зобов'язати ліквідатора надати суду відомості щодо проведення ліквідаційної процедури, а саме: звіт ліквідатора, ліквідаційний баланс, реєстр вимог кредиторів, всі документи, що підтверджують проведення ліквідаційної процедури.

На засіданні комітету кредиторів ліквідатор також зазначив, що при здійсненні заходів ліквідаційної процедури ліквідатором було виявлено, що на балансі підприємства обліковуються цінні папери - поточні фінансові інвестиції, а саме - інвестиційні сертифікати ТОВ КУА Холдинг груп ЗНВПІФ Лайф Сайнес (код ЄДРПОУ 35141110).

На даний час досі не реалізоване майно боржника, оскільки 24.05.2017 р. в межах досудового розслідування № 32017100110000035, за ознаками вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 205 КК України, старшим слідчим з ОВС 1-го ВКР СУ Офісу великих платників ДФС була винесена постанова, на підставі якої Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку (далі - НКЦПФР) прийняла рішення №440 від 13.06.2017р., яким зупинила внесення змін до системи депозитарного обліку цінних паперів, зокрема інвестиційних сертифікатів ЗНВПІФ Лайф Сайенс ТОВ КУА Холдинг Груп (код ЄДРПОУ 35141110), які перебувають у власності банкрута. Вказаним рішенням НКЦПФР також заборонила ПАТ Національний депозитарій України та депозитарним установам, що здійснюють облік прав власності на цінні папери, зокрема ЗНВПІФ Лайф Сайенс ТОВ КУА Холдинг Груп (код ЄДРПОУ 35141110) у депозитарній системі України, здійснювати облікові операції щодо внесення змін до системи депозитарного обліку цінних паперів, зокрема щодо цінних паперів ЗНВПІФ Лайф Сайенс ТОВ КУА Холдинг Груп (код ЄДРПОУ 35141110).

16.05.2016 р. в межах досудового розслідування № 32015100110000351, за ознаками вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 205, ч. 3 ст. 209 КК України, старшим слідчим з ОВС 2-го ВКР СУ ФР МГУ ДФС-ЦО з обслуговування великих платників податків була винесена постанова, на підставі якої Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку (далі - НКЦПФР) прийняла рішення №642 від 07.06.2016р., яким зупинила внесення змін до системи депозитарного обліку цінних паперів, зокрема інвестиційних сертифікатів ЗНВПІФ Лайф Сайенс ТОВ КУА Холдинг Груп (код ЄДРПОУ 35141110), які перебувають у власності банкрута. Вказаним рішенням НКЦПФР також заборонила ПАТ Національний депозитарії! України та депозитарним установам, що здійснюють облік прав власності на цінні папери. зокрема ЗНВПІФ Лайф Сайенс ТОВ КУА Холдинг Груп (код ЄДРПОУ 35141110) у депозитарній системі України, здійснювати облікові операції щодо внесення змін до системи депозитарного обліку цінних паперів, зокрема щодо цінних паперів ЗНВПІФ Лайф Сайенс ТОВ КУА Холдинг Груп (код ЄДРПОУ 35141110).

Після неодноразового звернення ліквідатора до НКЦПФР про необхідність зняття таких обмежень, останній повідомив ліквідатора, що зняти обмеження, встановлене Рішенням Комісії можливо тільки на підставі надходження до Комісії відповідної постанови слідчого.

Ліквідатор в порядку передбаченому КПК України декілька раз звертався до слідчих з проханням винести відповідну постанову, однак такі звернення залишились без відповіді.

Ліквідатор в порядку передбаченому КПК України звернувся з клопотанням до слідчого судді Шевченківського районного суду м. Києва про скасування арешту майна. Станом на сьогодні Ухвалою слідчого судді Шевченківського районного суду м. Києва від 04.12.2018 р. у задоволенні клопотання ліквідатора ТОВ "Будіндустріясервіс" ОСОБА_2 відмовлено.

Ліквідатор повідомив кредиторів, що іншим слідчим суддею Шевченківського районного суду м. Києва, аналогічне за змістом клопотання у відношенні скасування арешту майна ПП Ехмея , було задоволено. Таким чином, судова практика з цього питання не с однозначною. Ліквідатор має намір повторно звернутись до слідчого судді, однак з інших нормативних підстав. Для проведення таких дій йому необхідний ще час.

Відповідно до п. 6 ст. 45 Законом України Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом у разі якщо на момент закінчення строку ліквідації залишилися непроданими активи боржника і негайний продаж матиме наслідком істотну втрату їх вартості, ліквідатор передає такі активи в управління визначеній господарським судом юридичній особі, яка зобов'язана вжити заходів щодо продовження погашення заборгованості кредиторів боржника за рахунок отриманих активів.

Враховуючи зазначені обставини, ліквідатор запропонував комітету кредиторів вирішити питання в порядку ч. 6 ст. 45 Закону України Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом та подальшого ходу ліквідаційної процедури. Зауважив, що у разі передачі активів боржника вимоги кредиторів у справі залишаться незадоволеними.

Ліквідатором також запропонував не передавати активи боржника в управління визначеній господарським судом юридичній особі, яка зобов'язана вжити заходів щодо продовження погашення заборгованості кредиторів боржника за рахунок отриманих активів, а реалізувати майно боржника в ході ліквідаційної процедури та продовжити строк ліквідаційної процедури ТОВ "Будіндустріясервіс" на 6 (шість) місяців для здійснення заходів із реалізації майна боржника та погашення кредиторських вимог.

На засіданні комітету кредиторів виступив представник ТОВ "Фрілайн Трейд" ОСОБА_3 та запропонував не передавати активи боржника в управління визначеній господарським судом юридичній особі, яка зобов'язана вжити заходів щодо продовження погашення заборгованості кредиторів боржника за рахунок отриманих активів, а реалізувати майно боржника в ході ліквідаційної процедури, продовжити строк ліквідаційної процедури ТОВ "Будіндустріясервіс" на 6 місяців для реалізації майна боржника та погашення кредиторських вимог, зобов'язати ліквідатора звернутись до господарського суду Дніпропетровської області з відповідним клопотанням.

Протоколом засідання комітету кредиторів ТОВ "Будіндустріясервіс" № 1 від 01.02.19р. було вирішено не передавати активи боржника в управління визначеній господарським судом юридичній особі, яка зобов'язана вжити заходів щодо продовження погашення заборгованості кредиторів боржника за рахунок отриманих активів, а реалізувати майно в ході ліквідаційної процедури та продовжити строк ліквідаційної процедури ТОВ "Будіндустріясервіс" на 6 місяців для реалізації майна боржника та погашення кредиторських вимог, зобов'язати ліквідатора звернутись до господарського суду Дніпропетровської області з відповідним клопотанням.

Відповідно до ч.2 ст. 119 Господарського процесуального кодексу України встановлений судом процесуальний строк може бути продовжений судом за заявою учасника справи, поданою до закінчення цього строку, чи з ініціативи суду.

Враховуючи вищевикладене, суд вирішив, клопотання ліквідатора № 2 від 01.02.19р. про продовження строку ліквідаційної процедури та повноважень ліквідатора на 6 місяців з урахуванням протоколу засідання комітету кредиторів № 1 від 01.02.19р. задовольнити частково, продовжити строк ліквідаційної процедури ТОВ "Будіндустріясервіс" та повноваження ліквідатора ТОВ "Будіндустріясервіс" ОСОБА_2 на 4 місяці.

Керуючись ст.ст. 40, 41, 46 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» , ст. ст. 119, 234, 235 Господарського процесуального кодексу України, суд

УХВАЛИВ:

Клопотання ліквідатора № 2 від 01.02.19р. про продовження строку ліквідатора та повноважень ліквідатора на 6 місяців з урахуванням протоколу засідання комітету кредиторів № 1 від 01.02.19р. задовольнити частково.

Продовжити строк ліквідаційної процедури ТОВ "Будіндустріясервіс" та повноваження ліквідатора ТОВ "Будіндустріясервіс" ОСОБА_2 на 4 місяці.

Зобов'язати ліквідатора - після закінчення ліквідаційної процедури надати суду звіт ліквідатора, ліквідаційний баланс, реєстр вимог кредиторів та всі документи, що підтверджують проведення ліквідаційної процедури.

Ухвала набирає законної сили з моменту її прийняття та може бути оскаржена у 10-ти денний строк до Центрального апеляційного господарського суду через господарський суд Дніпропетровської області.

Копію ухвали надіслати кредитору, ліквідатору.

Суддя ОСОБА_4

Дата ухвалення рішення05.02.2019
Оприлюднено07.02.2019
Номер документу79656289
СудочинствоГосподарське
Сутьвизнання банкрутом

Судовий реєстр по справі —904/7843/15

Ухвала від 01.10.2019

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Владимиренко Ігор Вячеславович

Ухвала від 11.09.2019

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Владимиренко Ігор Вячеславович

Ухвала від 10.07.2019

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Владимиренко Ігор Вячеславович

Ухвала від 12.06.2019

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Владимиренко Ігор Вячеславович

Ухвала від 13.05.2019

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Владимиренко Ігор Вячеславович

Ухвала від 05.02.2019

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Владимиренко Ігор Вячеславович

Ухвала від 14.01.2019

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Владимиренко Ігор Вячеславович

Ухвала від 27.09.2018

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Владимиренко Ігор Вячеславович

Ухвала від 31.08.2018

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Владимиренко Ігор Вячеславович

Ухвала від 22.05.2018

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Владимиренко Ігор Вячеславович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні