Ухвала
від 07.02.2019 по справі 289/116/19
КОРОСТИШІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Коростишівський районний суд Житомирської області

Справа № 289/116/19

Провадження № 1-кс/280/206/19

У Х В А Л А

07 лютого 2019 року м.Коростишів

Слідчий суддя Коростишівського районного суду Житомирської області ОСОБА_1 зі секретарем ОСОБА_2 , розглянувши клопотання слідчого Радомишльського відділення поліції Коростишівського ВП ГУНП в Житомирській області старшого лейтенанта поліції ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей і документів,-

встановив:

Ухвалою Житомирського апеляційного суду від 28.01.2019 року постановлено клопотання про тимчасовий доступ до речей та документів в межах досудового розслідування кримінального провадження № 12019060280000020 від 15.01.2019 року за ознаками вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 358 КК України направити для розгляду до Коростишівського районного суду Житомирської області.

Слідчий Радомишльського відділення поліції Коростишівського ВП ГУНП в Житомирській області старший лейтенант поліції ОСОБА_3 за погодженням з прокурором Коростишівської місцевої прокуратури, який здійснює нагляд за проведенням досудового розслідування у даному кримінальному провадженні, звернувся до суду з клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, в обгрунтування якого вказав.

У проваджені СВ Радомишльського відділення поліції Коростишівського ВП ГУНП в Житомирській області перебуває кримінальне провадження № 12019060280000020 від 15.01.2019 року, за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст 358 КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що в грудні 2018 року невстановлена особа внесла до офіційних документів завідомо неправдиві відомості про виконання робіт, а саме до актів виконаних робіт форми КБ-2В за договором, укладений між ІНФОРМАЦІЯ_1 та ПП « ОСОБА_4 » на капітальний частковий ремонт вулиці Поліська від будівлі «Амбулаторія сімейна практика загальної медицини» в напрямку будівлі сільської ради села Велика Рача, Радомишльського району Житомирської області, роботи за якими проведено не в повному обсязі.

В ході розслідування виникла необхідність у призначенні та проведенні будівельно технічної експертизи, для проведення якої необхідно вилучити оригінали первинних бухгалтерських документів, довідок, актів, робочих проектів та інших документів, що стосуються проведення капітального часткового ремонту доріг по АДРЕСА_1 .

Оригінали документів з приводу капітального ремонту дороги по вул. Поліській в с.Велика Рача, Радомишльського району, Житомирської області, зберігаються в ПП « ОСОБА_4 » (юридична адреса: АДРЕСА_2 , код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ).

Для повного доказування обставин, які необхідно довести по даному кримінальному провадженню, необхідно вилучити оригінали документів з приводу капітального часткового ремонту дороги по вул.Поліській в с. Велика Рача, Радомишльського району, Житомирської області, а саме проектно-кошторисної документації, договір на виконання робіт з капітального ремонту доріг з усіма додатками, експертних звітів, договірної ціни, протоколів погодження ціни, календарного плану виконання робіт, довідок про вартість виконаних будівельних робіт та витрат форми КБ-3, розрахунку загальновиробничих витрат до локального кошторису на ремонтно-будівельні роботи, підсумкових відомостей ресурсів, платіжних доручень, актів приймання виконаних будівельних робіт форми КБ-2в, актів приймання передачі, накладних про придбання матеріалів, актів списання матеріалів, договорів про технічний нагляд по об`єкту будівництва з усіма додатками, робочий проект.

За таких обставин виникла необхідність в отримані тимчасового доступу до речей та документів, а тому слідчий просить задовольнити клопотання.

В судове засідання учасники процесу не з`явились.

Слідчий подав до суду заяву про розгляд клопотання без його участі, клопотання підтримав в повному обсязі, просив задовольнити з підстав, викладених в ньому.

Відповідно до ч. 4ст. 107 КПК Україниу разі неприбуття в судове засідання всіх осіб, які беруть участь у судовому провадженні, чи в разі, якщо відповідно до положень цьогоКодексусудове провадження здійснюється судом за відсутності осіб, фіксування за допомогою технічних засобів кримінального провадження в суді не здійснюється.

Слідчий суддя, дослідивши матеріали клопотання, приходить до наступного.

Виходячи зі змісту вимогст. 131 КПК України, заходи забезпечення кримінального провадження застосовуються з метою досягнення дієвості цього провадження, одним із яких є тимчасовий доступ до речей і документів.

Відповідно до ч. 5 ст. 163 КПК України, слідчий суддя постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи та самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні

Враховуючи вищевказане,та те,що доступ до документів, має суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні № 12019060280000020від 15.01.2019року та отримати вказану інформацію іншими способами неможливо, слідчий суддя дійшов висновку про наявність підстав для задоволення клопотання.

На підставі викладеного і керуючись ст.ст.160-166 КПК України, слідчий судя,-

постановив:

Надати слідчому Радомишльського відділення поліції Коростишівського ВП ГУНП в Житомирській області старшому лейтенанту поліції ОСОБА_3 доступ до документації ПП « ОСОБА_4 » (юридична адреса: АДРЕСА_2 , код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), що стосується капітального часткового ремонту дороги по АДРЕСА_1 , з можливістю вилучення оригіналів документів а саме: проектно кошторисної документації, договорів на виконання робіт з капітального ремонту доріг з усіма додатками, експертних звітів, договірної ціни, протоколів погодження ціни, календарного плану виконання робіт, довідок про вартість виконаних будівельних робіт та витрат форми КБ-3, розрахунку загальновиробничих витрат до локального кошторису на ремонтно-будівельні роботи, підсумкових відомостей ресурсів, платіжних доручень, актів приймання виконаних будівельних робіт форми КБ-2в, актів прийманняпередачі, накладних про придбання матеріалів, актів списання матеріалів, договорів про технічний нагляд по об`єкту будівництва з усіма додатками, робочих проектів.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Строк дії ухвали один місяць з дня постановлення ухвали.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення07.02.2019
Оприлюднено14.02.2023
Номер документу79666214
СудочинствоКримінальне
Сутьтимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —289/116/19

Ухвала від 07.02.2019

Кримінальне

Коростишівський районний суд Житомирської області

Янчук В. В.

Ухвала від 28.01.2019

Кримінальне

Житомирський апеляційний суд

Слісарчук Я. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні