Постанова
від 31.01.2019 по справі 362/600/19
ВАСИЛЬКІВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 362/600/19

Провадження № 1-кс/362/275/19

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

31 січня 2019 року слідчий суддя Васильківського міськрайонного суду Київської області ОСОБА_1 , за участю: секретаря судового засідання ОСОБА_2 , розглянувши в залі суду в м. Василькові Київської області клопотання слідчого СВ Васильківського ВП ГУНП в Київській області лейтенанта поліції ОСОБА_3 про проведення експертизи матеріалів, речовин та виробів,-

в с т а н о в и в :

31.01.2019 р. до Васильківського міськрайонного суду Київської області звернувся слідчий СВ Васильківського ВП ГУНП в Київській області ОСОБА_3 з клопотанням про проведення у кримінальному провадженні №12019110140000090 від 15.01.2018 року, за ознаками складу злочину, передбаченого ч. 1 ст.309 КК України, судової експертизи матеріалів, речовин та виробів, проведення якої доручити експертам Київського НДЕКЦ МВС України.

Клопотання слідчого мотивовано наступним.

У провадженні слідчого Васильківського ВП ГУНП в Київській області лейтенанта поліції ОСОБА_3 перебувають матеріали кримінального провадження №12019110140000090, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань від 15.01.2019 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 309 КК України.

В ході проведення досудового розслідування встановлено, що 15.01.2019 до ЧЧ Васильківського ВП ГУНП в Київській області надійшов рапорт ДОП СП Васильківського ВП ГУНП в Київській області старшого лейтенанта поліції ОСОБА_4 про те, що 15.01.2019 надійшло повідомлення на спец лінію «102» про те, що невідомий чоловік приїхав на автомобілі марки «Nisan» н.з. НОМЕР_1 після чого проник на територію домоволодіння, за адресою: АДРЕСА_1 . В подальшому через вікно даного автомобіля було помічено на передньому сидінні поліетиленовий пакет в середині якого знаходилась пластикова пляшка для куріння наркотичних засобів та два прозорих поліетиленових пакетики з подрібненою речовиною рослинного походження зеленого кольору зовні схожою на наркотичну.

З метою виявлення та фіксації відомостей щодо обставин вчинення кримінального правопорушення, відшукання речей та предметів, які мають значення для кримінального правопорушення, виникла необхідність у невідкладному обшуці автомобіля марки «Nisan» н.з. НОМЕР_1 власником якого є ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , який був розміщений поблизу домоволодіння за адресою: АДРЕСА_1 , та проведення його обшуку.

Виходячи з вище викладеного, 15 січня 2019 року, з 13 год. 58 хв. до 14 год. 31хв. відповідно до вимог статей 214, 233, 234 КПК України, слідчим СВ Васильківського ВП ГУНП в Київській області ОСОБА_6 на підставі заяви ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 власника даного автомобіля, без ухвали слідчого судді, було проведено обшук автомобіля марки «Nisan» н.з. НОМЕР_1 , з метою збереження речей, які мають істотне значення для досудового розслідування, а також збереження їх властивостей, в салоні автомобіля на передньому сидінні виявлено пластикову пляшку для куріння наркотичних засобів та два прозорих поліетиленових пакетики з подрібненою речовиною рослинного походження зеленого кольору зовні схожою на наркотичну, та в багажнику даного автомобіля виявлено прозорий поліетиленовий пакетик з подрібненою речовиною рослинного походження зеленого кольору зовні схожою на наркотичну.

В подальшому вказані речовини вилучено до камери зберігання речових доказів Васильківського ВП, про що було складено відповідний протокол обшуку від 15.01.2019 року.

В даному випадку призначення судової експертизи матеріалів, речовин та виробів має суттєве значення для проведення повного, всебічного та об`єктивного розслідування, з метою встановлення роду речовини наданої на дослідження, а саме чи відносяться вони до наркотичного засобу, психотропних речовин, їх аналогів, що є безпосереднім предметом злочину передбаченого ч. 1 ст. 309 КК України, а також встановлення важливих обставин у даному кримінальному провадженні, які не можливо отримати в інший спосіб.

У зв`язку з зазначеним слідчий звернувся до суду з вказаним клопотанням.

Слідчий в судове засідання не з`явився, про місце та час його розгляду повідомлявся належним чином, проте, у відповідності до вимог ч. 3 ст. 244 КПК України, неприбуття особи, яка подала клопотання, не перешкоджає розгляду клопотання.

Згідно ч. 4 ст. 107 КПК України, у разі неприбуття в судове засідання всіх осіб, які беруть участь у судовому провадженні, чи в разі, якщо відповідно до положень цього Кодексу судове провадження здійснюється судом за відсутності осіб, фіксування за допомогою технічних засобів кримінального провадження в суді не здійснюється.

Вивчивши матеріали справи, слідчий суддя вважає, що клопотання підлягає задоволенню, виходячи з наступного.

Згідно ч. 1 ст. 242 КПК України, експертиза проводиться експертною установою, експертом або експертами, за дорученням слідчого судді чи суду, наданим за клопотанням сторони кримінального провадження, або якщо для з`ясування обставин, що мають значення для кримінального провадження, необхідні спеціальні знання.

Згідно ч. 1 ст. 243 КПК України, експерт залучається за наявності підстав для проведення експертизи, за дорученням слідчого судді чи суду наданні за клопотанням сторони кримінального провадження.

Аналізуючи викладене, беручи до уваги, що для з`ясування обставин, що мають значення для кримінального провадження, необхідні спеціальні знання, слідчий суддя вважає, що клопотання слідчого про призначення експертизи матеріалів, речовин та виробів у даному кримінальному провадженні є обґрунтованим та підлягає задоволенню.

На підставі викладеного, керуючись, керуючись ст.ст. 238, 242, 243, 244 КПК України, слідчий суддя, -

У Х В А Л И В :

Клопотання задовольнити.

1.Призначити у кримінальному провадженні№12019110140000090 від 15.01.2019 року, за ознаками складу злочину, передбаченого ч. 1 ст. 309 КК України, судову експертизу матеріалів, речовин та виробів, проведення якої доручити експертам Київського НДЕКЦ МВС України.

2.На вирішення експертів поставити наступні питання:

?Чи є надані на дослідження речовини наркотичним засобом, психотропною речовиною чи прекурсором?

?Якщо так, то якими саме та яка їх маса?

3.Для проведення експертизи направити копію ухвали суду про призначення судової експертизи матеріалів, речовин та виробів та речові докази упаковані до спец.пакетів № 02436117, № 02436118, які опечатані належним чином.

4.Надати дозвіл експертам на часткове або повне знищення об`єктів під час проведення дослідження, або зміни його властивостей.

Ухвалу для виконання передати до СВ Васильківського ВП ГУНП в Київській області.

Після проведення зазначеної експертизи надати дозвіл на отримання висновку експерта слідчому СВ Васильківського ВП ГУНП в Київській області ОСОБА_3 .

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення31.01.2019
Оприлюднено14.02.2023

Судовий реєстр по справі —362/600/19

Постанова від 31.01.2019

Кримінальне

Васильківський міськрайонний суд Київської області

Кравченко Л. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні