Ухвала
від 06.02.2019 по справі 759/2137/19
СВЯТОШИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

пр. № 1-кс/759/736/19

ун. № 759/2137/19

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

06 лютого 2019 року слідчий суддя Святошинського районного суду м. Києва ОСОБА_1 при секретарі: ОСОБА_2 розглянувши клопотання слідчого слідчого управління ГУ НП в Київській області полковник поліції ОСОБА_3 ,, у кримінальному провадженні внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 42018110000000455, від 17.12.2018, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України, про тимчасовий доступ до документів,

ВСТАНОВИВ:

04.02.2019 року слідчий звернувся до Святошинського районного суду м. Києва з клопотанням про надання тимчасового доступ до документів.

Слідчий вказначила, що досудовим розслідуванням встановлено, що службові особи ІНФОРМАЦІЯ_1 (ЄДРПОУ НОМЕР_1 , АДРЕСА_1 ), зловживаючи своїм службовим становищем, що виразилося у свідомому лобіюванні інтересів підконтрольних суб`єктів господарювання, з метою отримання від представників останніх неправомірної вигоди, протягом 2017-2018 років уклали за бюджетні кошти державних та обласних програм із: ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » код ЄДРПОУ НОМЕР_2 , ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » код ЄДРПОУ НОМЕР_3 , ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » код ЄДРПОУ НОМЕР_4 , ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » код ЄДРПОУ НОМЕР_5 , ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » код ЄДРПОУ НОМЕР_6 , ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_7 » код ЄДРПОУ НОМЕР_7 , ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_8 » код ЄДРПОУ НОМЕР_8 , ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_9 » код ЄДРПОУ НОМЕР_9 , ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_10 » код ЄДРПОУ НОМЕР_10 , ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_11 » код ЄДРПОУ НОМЕР_11 , ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_12 » код ЄДРПОУ НОМЕР_12 , ПП « ОСОБА_4 » код ЄДРПОУ НОМЕР_13 , ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_13 » код ЄДРПОУ НОМЕР_14 , ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_14 » код ЄДРПОУ НОМЕР_15 , ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_15 » код ЄДРПОУ НОМЕР_16 , ДП « ІНФОРМАЦІЯ_16 » ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_17 » код ЄДРПОУ НОМЕР_17 , ВАТ « ІНФОРМАЦІЯ_18 » код ЄДРПОУ НОМЕР_18 , ПП « ОСОБА_5 » код ЄДРПОУ НОМЕР_19 , ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_19 » код ЄДРПОУ НОМЕР_20 , ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_20 » код ЄДРПОУ НОМЕР_21 , ПП « ОСОБА_6 ЄДРПОУ НОМЕР_22 ,та ін., договори на будівництво, ремонт та експлуатаційне утримання доріг державного значення Київської області, з метою отримання в якості неправомірної вигоди частини із бюджетних коштів, виділених на фінансування зазначених програм, чим завдали тяжких наслідків.

Крім того, встановлено, що протягом 2017-2018 років службовими особами ІНФОРМАЦІЯ_21 , під час проведення процедур закупівлі робіт із виконання будівництва, ремонту та експлуатаційного утримання доріг державного значення Київської області, безпідставно відхилені більш економічно вигідні процедури учасників закупівлі та укладені договори підряду з підконтрольними суб`єктами господарювання. Так, однією з обов`язкових умов укладання договорів являється подальше отримання службовими особами замовника неправомірної вигоди, еквівалентної 10-15 % від ціни договору. Вказана сума коштів формується підрядниками за рахунок умисного завищення обсягів виконаних будівельних робіт та вартості використаних будівельних матеріалів, внаслідок чого можливе створення значної різниці між доходами і витратами залучених суб`єктів господарювання, яка в подальшому через проведення фіктивних (безтоварних) господарських операцій конвертується у готівку.

Слідчий зазначив, що за таких обставин, діями службових осіб ІНФОРМАЦІЯ_21 та суб`єктів господарювання, що виступили виконавцем договорів будівництва, ремонту та експлуатаційного утримання доріг державного значення Київської області, інтересам держави завдається матеріальна шкода у особливо великих розмірах внаслідок проведення закупівель та виконання будівельних робіт за значно завищеними ринковими цінами та не у повних обсягах. На даний момент у органу досудового розслідування наявні підстави підозрювати у причетності до вчинення вказаного злочину службових осіб ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Для повного, всебічного та об`єктивного дослідження всіх обставин, які підлягають доказуванню у кримінальному провадженні, з метою встановлення зв`язків між посадовими особами ІНФОРМАЦІЯ_22 та представниками підрядних організацій причетних до незаконної діяльності, слідчий просить отримати тимчасовий доступ до інформації про телефонні дзвінки та інше спілкування по мобільним засобам зв`язку останніх.

Сілчдий також вказав, що досудовим розслідуванням встановлено, що під час вчинення злочину, перший заступник начальника ІНФОРМАЦІЯ_21 ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_23 , ІПН НОМЕР_23 , який мешкає у АДРЕСА_2 , використовує абонентський номер мобільного телефону НОМЕР_24 , оператора мобільного зв`язку ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_24 », за допомогою якого обговорює деталі вчинення злочину.

З метоюотримання інформації,яка маєзначення врозслідуванні зазначеногозлочину, слідчий просить отримати тимчасовий доступ до інформації, яка знаходиться у оператора мобільного зв`язку України, а саме в отриманні доступу до документів, в яких міститься інформація оператора та провайдера телекомунікацій стільникового зв`язку ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_24 », що розташоване за адресою: АДРЕСА_3 , про зв`язок абонента, надання телекомунікаційних послуг, в тому числі отримання послуг, їх тривалості, змісту, маршрутів передавання, а саме щодо отримання роздруківок телефонних зв`язків ОСОБА_7 , який користується абонентським номером мобільного телефону НОМЕР_24 , оператора мобільного зв`язку.

Слідчий у судове засідання не з"явився, разом з клопотанням направив до суду заяву в якій просив розглядати клопотання у його відсутність.

Відповідно до ч. 1 ст. 160 КПК України сторони кримінального провадження мають право звернутисядо слідчогосуддіпід час досудового розслідування чисудупід час судового провадження із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, за винятком зазначених у статті161цього Кодексу.

Відповідно до ч. 2 ст. 159 КПК України, тимчасовий доступ до речей і документів здійснюється на підставі ухвали слідчого судді, суду.

Відповідно до ч. 1 ст. 131 КПК України, заходи забезпечення кримінального провадження застосовуються з метою досягнення дієвості цього провадження.

Відповідно до п. 5, п. 6 ч. 2 ст. 131 КПК України передбачені такі види заходів забезпечення кримінального провадження, як тимчасовий доступ до речей і документів і тимчасове вилучення майна.

Згідно ч. 4 ст. 132 КПК України, для оцінки потреб досудового розслідування слідчий суддя або суд зобов`язаний врахувати можливість без застосованого заходу забезпечення кримінального провадження отримати речі і документи, які можуть бути використані під час судового розгляду для встановлення обставин у кримінальному провадженні.

Відповідно до ч. 1 ст. 159 КПК України, тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Інформація згідно п. 7 ч. 1 ст. 162 КПК України відноситься до охоронюваної законом таємниці, яка може бути отримана на підставі ухвали слідчого судді, суду про надання тимчасового доступ до речей і документів, згідно зі ст. ст.159, 163 ч. 6 КПК України.

Відповідно до ч. 7 ст. 163 КПК України, слідчий суддя, суд в ухвалі про надання тимчасового доступу до речей і документів може дати розпорядження про надання можливості вилучення речей і документів, якщо сторона кримінального провадження доведе наявність достатніх підстав вважати, що без такого вилучення існує реальна загроза зміни або знищення речей чи документів, або таке вилучення необхідне для досягнення мети отримання доступу до речей і документів.Статтею 132 КПК України визначені загальні правила застосування заходів забезпечення кримінального провадження та передбачені обставини, за яких не допускається застосування заходів кримінального провадження.

Згідно до ч. 5 ст. 132 КПК України під час розгляду питання про застосування заходів забезпечення кримінального провадження сторони кримінального провадження повинні подати слідчому судді або суду докази обставин, на які вони посилаються.

Вивчивши клопотання та додані до нього докази, слідчий суддя приходить до висновку, що клопотання необхідно задовольнити, оскільки зазначені документи мають значення для встановлення обставин, що підлягають доказуванню у кримінальному провадженні, враховуючи, що вказані документи самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, мають суттєве значення для встановлення обставин у кримінальному провадженні.

Керуючись ст.ст. 131, 132, 159, 160-165 КПК України, суд,

УХВАЛИВ:

Клопотання задовольнити.

Надати дозвіл на тимчасовий доступ до інформації, яка міститься в оператора та провайдера телекомунікацій стільникового зв`язку ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_24 », що розташоване за адресою: АДРЕСА_3 , про зв`язок абонентського номеру мобільного телефону НОМЕР_24 , надання телекомунікаційних послуг, в тому числі отримання послуг, їх тривалості, змісту, маршрутів передавання, в період часу з 00:00 год. 01.10.2018 (з моменту початку формування звітів про виконання бюджетів) по 24.00 год. 31.12.2018 (завершення бюджетного періоду).

Зобов`язати ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_24 », що розташоване за адресою: АДРЕСА_3 , надати слідчому СУ ГУНП в Київській області ОСОБА_3 , а також слідчим групи слідчих у провадженні: ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , ОСОБА_10 , ОСОБА_11 , ОСОБА_12 , ОСОБА_13 , ОСОБА_14 , ОСОБА_15 , або за дорученням працівникам оперативного підрозділу УЗЕ у Київській області ДЗЕ НП України: ОСОБА_16 , ОСОБА_17 і ОСОБА_18 , виготовлені на паперовому та/або електронному носії документи за вказаною вище інформацією та періодом часу з наступними відомостями:

2.1 Адреси розташування та номери базових станцій, які забезпечували зв`язок кінцевого обладнання з вказаним вище абонентським номером (абонентА).

2.2. Ідентифікаційні ознаки кінцевого обладнання абонентаА: унікальний ідентифікатор сім-картки (ІМSI), міжнародний ідентифікатор кінцевого обладнання (далі ІМЕІ), тощо.

2.3. Типи з`єднання абонентаА: вхідні та вихідні дзвінки, SMS (короткі текстові повідомлення), MMS (мультимедійні повідомлення), GPRS (передача інформації по незайнятій голосовим зв`язком смузі частот), переадресація, тощо.

2.4. Дата, час та тривалість з`єднань, у тому числі з`єднання нульової тривалості (неприйняті виклики) абонентаА.

2.5. Ідентифікаційні ознаки кінцевого обладнання споживачів телекомунікаційних послуг, з яким відбувався сеанс зв`язку абонентаА (абонентБ).

2.6. За наявності контрактної угоди (або відповідної реєстрації) з абонентом А надати відомості про його особу;

2.7. Адреси розташування та номери базових станцій, які забезпечували зв`язок кінцевого обладнання з вказаним вище абонентським номером (абонентВ).

2.8. Ідентифікаційні ознаки кінцевого обладнання абонентаВ: унікальний ідентифікатор сім-картки (ІМSI), міжнародний ідентифікатор кінцевого обладнання (далі ІМЕІ), тощо.

2.9. Типи з`єднання абонентаВ: вхідні та вихідні дзвінки, SMS (короткі текстові повідомлення), MMS (мультимедійні повідомлення), GPRS (передача інформації по незайнятій голосовим зв`язком смузі частот), переадресація, тощо.

2.10. Дата, час та тривалість з`єднань, у тому числі з`єднання нульової тривалості (неприйняті виклики) абонента В.

2.11. Ідентифікаційні ознаки кінцевого обладнання споживачів телекомунікаційних послуг, з яким відбувався сеанс зв`язку абонентаВ (абонентА).

2.12. За наявності контрактної угоди (або відповідної реєстрації ) з абонентомВ надати відомості про його особу.

Ухвала слідчого судді діє один місяць до 06.03.2019 року.

Ухвала слідчого судді оскарженню не підлягає, запречення можуть бути подані під час підготовчого провадження у суді.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення06.02.2019
Оприлюднено14.02.2023
Номер документу79679812
СудочинствоКримінальне
Сутьтимчасовий доступ до документів

Судовий реєстр по справі —759/2137/19

Ухвала від 06.02.2019

Кримінальне

Святошинський районний суд міста Києва

Величко Т. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні