Ухвала
від 31.01.2019 по справі 127/2889/19
ВІННИЦЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №127/2889/19

Провадження №1-кс/127/1760/19

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

31 січня 2019 року м. Вінниця

Вінницький міський суд Вінницької області в складі:

слідчого судді ОСОБА_1 ,

при секретарі ОСОБА_2 ,

розглянувши у судовому засіданні клопотання слідчого СУ Головного управління Національної поліції у Вінницькій області ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей та документів,-

ВСТАНОВИВ:

Слідчий СУ Головного управління Національної поліції у Вінницькій області ОСОБА_3 звернулась до слідчого судді Вінницького міського суду Вінницької області з клопотанням про тимчасовий доступ до речей та документів.

Клопотання мотивованотим,що проводитьсядосудове розслідуваннякримінального провадження№12019020000000033від 18.01.2019, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 191 КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що службові особи ІНФОРМАЦІЯ_1 спільно з ПП « ОСОБА_4 », зловживаючи своїм службовим становищем під часздійснення будівельнихробіт,незаконно заволоділи бюджетними коштами, шляхом внесення недостовірних відомостей до актів приймання виконаних робіт.

Так,30.08.2018 ІНФОРМАЦІЯ_2 ,в особі начальника управлінняжитлово-комунальногогосподарства ОСОБА_5 та ПП« ОСОБА_4 » директоромякого є ОСОБА_6 , за результатами проведення закупівлі з використанням системи електронних торгів « ІНФОРМАЦІЯ_3 », укладено підрядний договір № 252 на суму 1 364 801,38 грн. Предметом договору є роботи по об`єкту «Капітальний ремонт прибудинкової території по АДРЕСА_1 ».

Відповідно доздійснених Замовникомтрансакцій,договір № 252 від 30.08.2018 сплачено в повному обсязі.

Зазначена угодаміж Замовникомта Підрядникомукладалися без проведеннятендерів черезсистему « ІНФОРМАЦІЯ_3 ».При цьому,під часзбору матеріалівотримано даніпро те,що Замовникпід часпідписання договорулобіював інтересиокремого суб`єктагосподарювання,а саме: ПП « ОСОБА_4 ».

Однак, роботи вказаним підрядником виконані не в повному обсязі, до актів приймання виконаних будівельних робіт внесено завідомо неправдиві відомості.

Також встановлено,що уПП « ОСОБА_4 »(кодЄДРПОУ НОМЕР_1 ,МФО НОМЕР_2 )відкрито банківськийрахунок № НОМЕР_3 у ПАТ КБ « ІНФОРМАЦІЯ_4 », на які надходили кошти в якості оплати за виконанні роботи.

Для досягненняповноти,всебічності танеупередженості розслідуваннявищезазначених фактів,зокрема дляотримання відомостей,котрі єнеобхідними дляналежної кваліфікаціївчиненого діяння,у даномупровадженні єпотреба уздійсненні тимчасовогодоступу додокументів ПАТ КБ« ІНФОРМАЦІЯ_4 » (адреса: АДРЕСА_2 , код ЄДРПОУ НОМЕР_4 ),які містятьвідомості щодоруху коштів по банківськомурахунку № НОМЕР_3 ПП « ОСОБА_4 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 , МФО НОМЕР_2 ).

Враховуючи,що зазначенівище документимають важливезначення длявстановлення обставин,які підлягаютьдоказуванню у кримінальному провадженні, а також те що іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих документів неможливо.

Приймаючи до уваги викладене, з метою повного, всебічного та неупередженого розслідування кримінального провадження слідчий просив клопотання задовольнити.

В судове засідання слідчий не з`явилась. Надала заяву про розгляд клопотання у її відсутність. Клопотання підтримала та просила задовольнити.

Представник ПАТ КБ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » в судове засідання не з`явився.

Суд вважає за необхідне розглянути клопотання у відсутності особи у володінні якої знаходиться речі та документи, відповідно до вимог ст. 163 КПК України.

Дослідивши матеріали клопотання, слідчий суддя дійшов висновку, що клопотання обґрунтоване та підлягає задоволенню.

Згідно ст. 159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Відповідно до ст. 160 КПК України сторони кримінального провадження мають право звернутися до слідчого судді під час досудового розслідування чи суду під час судового провадження із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, за винятком зазначених у статті 161 цього Кодексу.

Приймаючи до уваги викладене, суд вважає, що клопотання обґрунтоване та наявні достатні підстави для надання дозволу на тимчасовий доступ до документів, що перебувають у володінні ПАТ КБ « ІНФОРМАЦІЯ_4 », оскільки отримання доступу до вказаних у клопотанні документів може сприяти встановленню важливих обставин у кримінальному провадженні, які підлягають доказуванню.

На підставі наведеного, керуючись ст.ст. 159, 160, 161,162,163,164, 309, 395 КПК України, слідчий суддя,-

УХВАЛИВ:

Клопотання задовольнити.

Надати слідчому СУ ГУНП у Вінницькій області ОСОБА_3 та членам слідчої групи кримінального провадження № 12019020000000033 дозвіл на тимчасовий доступ до документів в друкованому та електронному вигляді (ознайомлення з ними та вилучення їх завірених копій), які знаходяться у володінні ПАТ КБ« ІНФОРМАЦІЯ_4 » (юридична адреса: АДРЕСА_2 , адреса для кореспонденції: АДРЕСА_3 та Вінницькій філії даного банку: АДРЕСА_4 ), а саме про відкриття,закриття,руху коштів(зарахування,зняття,переведення),платіжних документів(прибутковихта видатковихкасових ордерів,заяв напереказ,видачу готівкитощо)по рахунку № НОМЕР_3 ,та іншиминаявними рахунками,які буливідкритті ПП « ОСОБА_4 » (кодЄДРПОУ НОМЕР_1 , МФО НОМЕР_2 ) за період з 01.08.2018 по 31.12.2018.

У разі невиконання даної ухвали, за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів, суд має право постановити ухвалу про проведення обшуку з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала слідчого судді не підлягає апеляційному оскарженню.

Ухвала залишається в силі протягом одного місяця з дня її постановлення.

Слідчий суддя

Дата ухвалення рішення31.01.2019
Оприлюднено14.02.2023
Номер документу79685898
СудочинствоКримінальне
Сутьтимчасовий доступ до речей та документів

Судовий реєстр по справі —127/2889/19

Ухвала від 31.01.2019

Кримінальне

Вінницький міський суд Вінницької області

Михайленко А. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні