Ухвала
від 11.01.2019 по справі 523/17454/18
СУВОРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ОДЕСИ

Справа № 523/17454/18

Провадження № 1-кс/523/247/19

УХВАЛА

ІМЕНЕМУКРАЇНИ

11.01.2019 р. слідчий суддя Суворовського районного суду м. Одеси ОСОБА_1 , за участю секретаря ОСОБА_2 , розглянув внесене в кримінальному провадженні № 12018160490005460 від 06.12.2018 року слідчим СВ Суворовського ВП в м. Одесі ГУ НП в Одеській області ОСОБА_3 клопотання про дозвіл на тимчасовий доступ до інформації, -

в с т а н о в и в:

За змістом клопотання, в провадженні слідчого відділу Суворовського ВП в м. Одесі ГУНП в Одеській області перебувають матеріали досудового розслідування, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань №12018160490005460 від 06.12.2018 року за фактом кримінального правопорушення, передбаченого п.12 ч. 2 ст. 115 КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , протягом останніх трьох років склались неприязні відносини на ґрунті виховання їх спільної дитини ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , а також щодо того, з ким саме дитина буде проживати.

На ґрунті вищевказаних неприязних відносин у ОСОБА_6 виник злочинний умисел спрямований на умисне вбивство ОСОБА_4 . З метою реалізації зазначеного умислу, ОСОБА_6 встановив, коли саме ОСОБА_4 буде знаходитись за місцем свого проживання одна, а саме в ніч з 05.12.2018 на 06.12.2018.

ОСОБА_6 , розуміючи, що одному йому реалізувати свій протиправний умисел спрямований на вбивство ОСОБА_4 та залишитись при цьому непоміченим, з метою уникнення передбаченої діючим Кримінальним кодексом України відповідальності, буде складно, а також бажаючи приховати умисне вбивство шляхом інсценування пожежі за місцем проживання останньої, до початку злочину, домовився про спільне його вчинення разом зі своєю матір`ю - ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_3 .

З метою реалізації вказаного умислу ОСОБА_6 та ОСОБА_7 заздалегідь заготували автомобіль марки ВАЗ 2105 з державними номерними знаками НОМЕР_1 , щонайменше чотири пластикові ємності рідини зі специфічним запахом бензину, медичні рукавички, пару матерчатих рукавиць сіро-чорного кольору з написом TEGERA, запальничку, ліхтарик, бахіли, рюкзак чорного кольору, моток ізоленти чорного кольору, а також змінний одяг та взуття, тощо.

У подальшому, реалізуючи свій спільний умисел спрямований на спричинення смерті ОСОБА_4 , а також приховування цього злочину, ОСОБА_6 та ОСОБА_7 06.12.2018 приблизно о 02 годині 45 хвилин (більш точний час встановити не вдалося), діючи за попередньою змовою на автомобілі марки ВАЗ 2105 з державними номерними знаками НОМЕР_1 прибули за адресою: АДРЕСА_1 , де припаркували його поряд із зазначеним будинком.

Після чого, ОСОБА_6 та ОСОБА_7 проникли до квартири АДРЕСА_2 , діючи умисно, з мотивів особистої неприязні, протиправно, з прямим умислом та за попередньою змовою групою осіб, з метою спричинення смерті ОСОБА_4 , усвідомлюючи протиправний характер своїх дій, та бажаючи настання суспільно-небезпечних наслідків у вигляді спричинення її смерті, ОСОБА_6 спричинив смерть ОСОБА_4 шляхом удушення, після чого з метою приховування слідів злочину разом з ОСОБА_7 влаштував пожежу у вищевказаній квартирі.

У результаті спільних протиправних дій ОСОБА_6 та ОСОБА_7 , ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , загинула на місці події, а ОСОБА_6 та ОСОБА_7 з місця злочину зникли.

З метою повного всебічного та об`єктивного досудового розслідування кримінального провадження, встановлення зв`язків підозрюваних ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_4 , всіх обставин вчиненого ними злочину, виникла необхідність отримати у операторів мобільного зв`язку тимчасовий доступ до речей і документів, а саме про зв`язок абонента мобільного терміналу оператора « ІНФОРМАЦІЯ_5 » з сім-карткою: НОМЕР_2 , яка була виявлена та вилучена за місцем проживання підозрюваних, а саме за адресою: АДРЕСА_3 .

Інформація про зв`язок, надані телекомунікаційні послуги, у тому числі отримані послуги їх тривалості, змісту, маршрутів передавання міститься у оператора телекомунікаційних послуг « ІНФОРМАЦІЯ_5 » (ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_5 »), розташованого за адресою: АДРЕСА_4 , що в сукупності з іншими документами кримінального провадження має суттєве значення для встановлення важливих обставин вчинення кримінальних правопорушень та отримані відомості можуть бути використані як докази у кримінальному провадженні.

Таким чином, з метою встановлення осіб, які можуть бути причетні до вчинення вказаного кримінального правопорушення, необхідно отримати інформацію, щодо телефонних розмов абонентів оператора мобільного зв`язку ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_5 », які виходили на зв`язок у радіусі дії базових станцій зазначеного оператора.

Слідчий суддя, вивчивши матеріали справи, керуючись ст.160-166 КПК України, вважає, що клопотання підлягає задоволенню.

Відповідно до ст.39 Закону України «Про телекомунікації» оператори телекомунікації зберігають та надають інформацію про з`єднання свого абонента в порядку, встановленого законом.

Враховуючи те, що зазначені відомості можуть сприяти встановленню винних осіб та в подальшому бути використаними як докази по справі, а також враховуючи те, що існує реальна загроза зміни або знищення такої інформації, розгляд даного клопотання суд вважає за необхідне проводити без виклику особи, у володінні якої знаходиться інформація, на підставі ч.2 ст.163 КПК.

Таким чином, керуючись ст.ст. 163165, 309, 369372, 395 КПК України, слідчий суддя,

п о с т а н о в и в :

Задовольнити клопотання слідчогоСВ СуворовськогоВП вм.Одесі ГУНП вОдеській області ОСОБА_3 та дозволити тимчасовий доступ до інформації, яка містить охоронювану законом таємницю.

Зобов`язати компанію ІНФОРМАЦІЯ_5 » (ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_5 »), яка розташована за адресою: АДРЕСА_4 виготовити на паперовому або електронному носії документ (можливість скопіювати), що містить інформацію про телефонні з`єднання мобільних терміналів з сім-карткою НОМЕР_2 , в період часу з 00 годин 00 хвилин 01 січня 2018 року до 23 години 59 хвилин 07 грудня 2018 року та забезпечити тимчасовий доступ й можливість вилучення прокурором Одеської місцевої прокуратури № 4 ОСОБА_8 , а також іншими прокурорами, що входять до групи прокурорів в межах даного кримінального провадження, слідчим СВ Суворовського ВП в м. Одесі ГУ НП в Одеській області лейтенантом поліції ОСОБА_3 , а також іншими слідчими, що входять до групи слідчих в межах даного кримінального провадження, а також за їх дорученням оперуповноваженим ВКП Суворовського ВП в м. Одесі ГУНП в Одеській області лейтенантом поліції ОСОБА_9 , або іншими працівниками ВКП Суворовського ВП в м. Одесі ГУНП в Одеській області за дорученням слідчого або прокурора наступної інформації:

1. Ідентифікаційні ознаки кінцевого обладнання абонента А: унікальний ідентифікатор сім-картки (ІМSI), які використовувалися у мобільному терміналі.

2. Типи з`єднання абонента А: вхідні та вихідні дзвінки, SMS (короткі текстові повідомлення), MMS (мультимедійні повідомлення), GPRS (передача інформації по незайнятій голосовим зв`язком смузі частот), переадресація, тощо;

3. Дата, час та тривалість з`єднань, у тому числі з`єднання нульової тривалості (неприйняті виклики) абонента А.

4. Ідентифікаційні ознаки кінцевого обладнання споживачів телекомунікаційних послуг, з яким відбувався сеанс зв`язку абонента А (абонент Б).

5. За наявності контрактної угоди (або відповідної реєстрації) з абонентом А надати відомості про його особу.

6. Адреси розташування та номери базових станцій, які забезпечували зв`язок кінцевого обладнання з вказаними вище абонентськими номерами (абонент В).

7. Ідентифікаційні ознаки кінцевого обладнання абонента В: унікальний ідентифікатор сім-картки (ІМSI), міжнародний ідентифікатор кінцевого обладнання (далі - ІМЕІ), тощо.

8. Типи з`єднання абонента В: вхідні та вихідні дзвінки, SMS (короткі текстові повідомлення), MMS (мультимедійні повідомлення), GPRS (передача інформації по незайнятій голосовим зв`язком смузі частот), переадресація, тощо.

9. Дата, час та тривалість з`єднань, у тому числі з`єднання нульової тривалості (неприйняті виклики) абонента В.

10. Ідентифікаційні ознаки кінцевого обладнання споживачів телекомунікаційних послуг, з яким відбувався сеанс зв`язку абонента В (абонент А).

11. За наявності контрактної угоди (або відповідної реєстрації) з абонентом В надати відомості про його особу.

В разі невиконання ухвали суд, за клопотанням сторони кримінального провадження якій надано тимчасовий доступ до речей і документів, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку.

Строк дії ухвали складає 1 місяць з дня її проголошення.

Ухвала слідчого судді оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя:

Дата ухвалення рішення11.01.2019
Оприлюднено14.02.2023

Судовий реєстр по справі —523/17454/18

Ухвала від 25.04.2019

Кримінальне

Суворовський районний суд м.Одеси

Позняк В. С.

Ухвала від 25.04.2019

Кримінальне

Суворовський районний суд м.Одеси

Позняк В. С.

Ухвала від 25.04.2019

Кримінальне

Суворовський районний суд м.Одеси

Позняк В. С.

Ухвала від 05.04.2019

Кримінальне

Суворовський районний суд м.Одеси

Позняк В. С.

Ухвала від 15.03.2019

Кримінальне

Суворовський районний суд м.Одеси

Позняк В. С.

Ухвала від 15.03.2019

Кримінальне

Суворовський районний суд м.Одеси

Позняк В. С.

Ухвала від 15.03.2019

Кримінальне

Суворовський районний суд м.Одеси

Позняк В. С.

Ухвала від 11.03.2019

Кримінальне

Суворовський районний суд м.Одеси

Позняк В. С.

Ухвала від 05.03.2019

Кримінальне

Суворовський районний суд м.Одеси

Позняк В. С.

Ухвала від 11.03.2019

Кримінальне

Суворовський районний суд м.Одеси

Позняк В. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні