Ухвала
від 08.02.2019 по справі 755/2129/19
ДНІПРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа №:755/2129/19

1-кс/755/1007/19

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

м. Київ "08" лютого 2019 р.

Слідчий суддя Дніпровського районного суду м. Києва ОСОБА_1 при секретарі ОСОБА_2 розглянувши клопотання слідчого з особливо важливих справ четвертого слідчого відділу розслідування кримінальних проваджень СУ ФР ГУ ДФС у м. Києві ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до документів у кримінальному провадженні, відомості відносно якого внесені до ЄРДР № 32019100000000030 від 11.01.2019 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 212 КК України,

в с т а н о в и в:

Слідчий звернувся до суду в межах кримінального провадження, внесено до ЄРДР № 32019100000000030 від 11.01.2019 року із клопотання про надання дозволу на отримання доступу до речей та документів.

Клопотання мотивоване тим, що згідно акту № 380/26-15-14-02-65/32306523 від 11.06.2018 «Про результати документальної планової виїзної перевірки ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) з питань дотримання вимог податкового законодавства за період з 01.01.2015 по 30.09.2017, валютного законодавтсва за період 01.01.2015 по 30.09.2017, єдиного внеску на загальнообов`язкове державне соціальне страхування за вказаний період» та його висновків встановлено, що службові особи даного товариства, за результатами проведення фінансово-господарських операцій із ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_3 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_4 ), за рахунок невідображення в складі інших доходів доходу від списання кредиторської заборгованості по зобов`язанням щодо яких минув термін позовної давності та по постачальникам, які визнані банкрутами, а також за результатами проведення фінансово-господарських операцій із ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_5 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_6 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_7 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_7 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_3 ), занизили доходи на загальну суму 10882608 грн. та завищили показники, задекларовані у деклараціях в рядку 10.1 «придбання товарів (робіт, послуг), рядку 16 та 12 (колонка Б) податкової декларації з ПДВ «Коригування податкового кредиту», в результаті чого ухилились від сплати податку на прибуток на загальну суму 1958869 грн. та податку на додану вартість на суму 206833 грн., що є значним розміром.

Під час розслідування кримінального правопорушення, з метою встановлення та підтвердження факту ухилення від сплати податків, а також обставин, що підлягають доказуванню у провадженні, в слідства виникла необхідність у отриманні тимчасового доступу до документів, що становлять банківську таємницю ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), а саме: справи по юридичному оформленню рахунків, документації, що свідчить про звернення для відкриття рахунків, в тому числі договорів, карток із зразками підписів посадових осіб і відбитку печатки, документів, що засвідчують посадових осіб підприємства, договорів на розрахункове обслуговування з використанням системи «Клієнт-Банк», актів встановлення програмного комплексу «Клієнт-Банк», а також документів по їх технічному обслуговуванню, документів (реєстр, штафель або виписки) щодо руху грошових коштів по рахункам ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (з вказівкою призначення платежів, найменування відправника/одержувача, код в ЄДРПОУ відправника/одержувача, рахунків і реквізитів відправника і одержувача, номера і дати документа, дебету і кредиту, залишку на кінець операційного дня), довіреностей від службових осіб ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », які уповноважували фізичних або юридичних осіб на здійснення операцій з грошовими коштами по рахункам товариства, документів про користування ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » системою «клієнт-банк» для перевірки стану рахунків і перерахування грошових коштів з рахунків (протоколи обміну інформацією, LOG-файли). Отримання тимчасового доступу до вищевказаних документів, які становлять банківську таємницю ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), допоможе з`ясуванню обставин, які підлягають доказуванню у кримінальному провадженні, а саме: події (час, місце, спосіб та інші обставини вчинення злочину), встановлення правопорушників, їх винуватість у вчинені злочину, мотив.

Відповідно до отриманої інформації з інформаційно-аналітичної системи ДФС України встановлено, що ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) має банківські рахунки № НОМЕР_8 , № НОМЕР_9 , № НОМЕР_10 , № НОМЕР_11 , № НОМЕР_12 , № НОМЕР_13 , відкриті у АТ « ІНФОРМАЦІЯ_8 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_14 ).

Ураховуючи викладене вище, в розпорядженні вказаного закладу банківської установи знаходяться фінансові банківські документи стосовно суб`єкта господарювання - ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), які мають значення для встановлення обставин, що підлягають доказуванню у кримінальному провадженні.

Відомості щодо руху грошових коштів по рахункам ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) та інші документи, що становлять банківську таємницю, можуть бути використані як докази, у зв`язку з тим, що вказують на факти та обставини, що мають важливе значення для кримінального провадження.

Іншими способами встановити вищевказані відомості та довести обставини, які передбачається довести за допомогою даних документів неможливо у зв`язку із тим, що вони знаходяться виключно у вищезазначених документах, які у свою чергу знаходяться у АТ « ІНФОРМАЦІЯ_8 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_14 ).

Одержати в інший спосіб інформацію, яка міститься в статутних документах, в межах вказаного кримінального провадження неможливо.

Згідно ст. 84 КПК України доказами в кримінальному провадженні є фактичні дані, отримані у передбаченому цим Кодексом порядку, на підставі яких слідчий, прокурор, слідчий суддя і суд встановлюють наявність і відсутність фактів та обставин, що мають значення для кримінального провадження та підлягають доказуванню.

Процесуальними джерелами доказів є показання, речові докази, документи, висновки експертів.

Згідно ч.1 ст. 160 КПК України сторони кримінального провадження мають право звернутися до слідчого судді під час досудового розслідування із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів.

Згідно п. 19 ст. 3 КПК України, сторони кримінального провадження - з боку обвинувачення: слідчий, керівник органу досудового розслідування, прокурор, а також потерпілий, його представник та законний представник у випадках, установлених цим Кодексом; з боку захисту: підозрюваний, обвинувачений (підсудний), засуджений, виправданий, особа, стосовно якої передбачається застосування примусових заходів медичного чи виховного характеру або вирішувалося питання про їх застосування, їхні захисники та законні представники.

Зазначені документи необхідно вилучити та отримати інформацію у АТ « ІНФОРМАЦІЯ_8 » з метою дослідження обставин надходження коштів, оформлення та підписання документів по списанню грошових коштів з рахунку підприємства, проведення судово-економічної експертизи, їх огляду та використання під час проведення перевірок.

АТ « ІНФОРМАЦІЯ_8 » було належним чином повідомлене про дату та час розгляду клопотання, відповідно до ст. 163 КПК України неприбуття за судовим викликом особи, у володінні якої знаходяться речі і документи, без поважних причин або неповідомлення про причини неприбуття не є перешкодою для розгляду клопотання.

Дослідивши документи додані до клопотання, слідчий суддя вважає клопотання обґрунтованим.

Враховуючи наявність достатніх підстав вважати, що зазначена інформація знаходиться у АТ « ІНФОРМАЦІЯ_8 », а також така інформація має суттєве значення для встановлення обставин у кримінальному провадженні, та з урахуванням можливості використати цю інформацію як доказ, слідчий суддя приходить до висновку про необхідність задоволення клопотання.

Враховуючи викладене, з метою досягнення дієвості кримінального провадження, керуючись статями 110, 163165, 309, 369372 КПК України,

у х в а л и в:

Надати слідчому з особливо важливих справ четвертого слідчого відділу розслідування кримінальних проваджень СУФР ГУ ДФС у м. Києві ОСОБА_3 тимчасовий доступ до документів, шляхом виїмки, які містять інформацію стосовно банківських рахунків ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) за № НОМЕР_8 , № НОМЕР_9 , № НОМЕР_10 , № НОМЕР_11 , № НОМЕР_13 , № НОМЕР_12 , відкритих у АТ « ІНФОРМАЦІЯ_8 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_14 ), що знаходиться за адресою: АДРЕСА_1 , а саме: справи по юридичному оформленню рахунків ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) за № НОМЕР_8 , № НОМЕР_9 , № НОМЕР_10 , № НОМЕР_11 , № НОМЕР_12 , № НОМЕР_13 , документації, що свідчить про звернення для відкриття рахунків, в тому числі договорів, карток із зразками підписів посадових осіб і відбитку печатки, копій документів, що засвідчують посадових осіб підприємства, договорів на розрахункове обслуговування з використанням системи «Клієнт-Банк», актів встановлення програмного комплексу «Клієнт-Банк», а також документів по їх технічному обслуговуванню; документів (реєстр, штафель або виписки) щодо руху грошових коштів по рахункам ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) за № НОМЕР_8 , № НОМЕР_9 , № НОМЕР_10 , № НОМЕР_13 , № НОМЕР_11 , № НОМЕР_12 , за період із дат відкриття по 21.01.2019(з вказівкою призначення платежів, найменування відправника/одержувача, код в ЄДРПОУ відправника/одержувача, рахунків і реквізитів відправника і одержувача, номера і дати документа, дебету і кредиту, залишку на кінець операційного дня) на паперовому і електронному носіях інформації; довіреностей від службових осіб ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), які уповноважували фізичних або юридичних осіб на здійснення операцій з грошовими коштами по рахункам № НОМЕР_8 , № НОМЕР_9 , № НОМЕР_10 , № НОМЕР_11 , № НОМЕР_12 , № НОМЕР_13 , за період із дат відкриття по 21.01.2019; інформації про користування ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) системою «клієнт-банк» для перевірки стану рахунків і перерахування грошових коштів з рахунків (протоколи обміну інформацією, LOG-файли) за період із дат їх відкриття по 21.01.2019, з вказівкою IP-адрес комп`ютерів, з яких відбувалося з`єднання з системою.

Строк дії ухвали не може перевищувати одного місяця з дня її постановлення.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя:

Ухвала виготовлена в двох примірниках.

Примірник 1 знаходиться в матеріалах судового провадження № 755/2129/19

Примірник 2 виданий особливо важливих справ четвертого слідчого відділу розслідування кримінальних проваджень СУФР ГУ ДФС у м. Києві ОСОБА_3 .

Слідчий суддя:

Дата ухвалення рішення08.02.2019
Оприлюднено14.02.2023

Судовий реєстр по справі —755/2129/19

Ухвала від 08.02.2019

Кримінальне

Дніпровський районний суд міста Києва

Федосєєв С. В.

Ухвала від 08.02.2019

Кримінальне

Дніпровський районний суд міста Києва

Федосєєв С. В.

Ухвала від 08.02.2019

Кримінальне

Дніпровський районний суд міста Києва

Федосєєв С. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні