Ухвала
від 26.04.2018 по справі 757/20457/18-к
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/20457/18-к

У Х В А Л А

26 квітня 2018 року слідчий суддя Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , розглянувши у засіданні в залі суду в м. Києві клопотання прокурора Київської місцевої прокуратури №6 м. Києва ОСОБА_3 про призначення позапланової виїзної ревізії, -

В С Т А Н О В И В :

До провадження слідчого судді Печерського районного суду м. Києва надійшло клопотання прокурора Київської місцевої прокуратури №6 м. Києва ОСОБА_3 про надання дозволу на проведення позапланової ревізії Державного українського об`єднання «Політехмед» (ЄДРПОУ 14282255).

В обґрунтування вказаного клопотання слідчий зазначає, що Київською місцевою прокуратурою №6 м. Києва та слідчим управлінням фінансових розслідувань ДПІ у Печерському районі Головного управління ДФС у м. Києві здійснює досудове розслідування у кримінальному провадженні № 12014100000000321 від 03.02.2014 за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 364, ч. 5 ст. 191 КК України.

З метою встановлення обставин, що мають значення для кримінального провадження, та встановлення розміру заподіяної шкоди, та перевірки законної діяльності виникла необхідність у проведенні позапланової ревізії діяльності ДУО «Політехмед».

В засідання прокурор не з`явився, звернувся до суду з заявою про розгляд клопотання за його відсутністю, на задоволенні клопотання наполягає.

Дослідивши клопотання та додані до нього матеріали, суд дійшов висновку, що клопотання є обґрунтованим та підлягає задоволенню, зважаючи на наступне.

Як визначено у п. 5 ч. 5 Закону України «Про основні засади здійснення державного фінансового контролю в Україні», позаплановою виїзною ревізією вважається ревізія, яка не передбачена в планах роботи органу державного фінансового контролю і проводиться за наявності хоча б однієї з таких обставин, зокрема, у разі надходження доручення щодо проведення ревізій у підконтрольних установах від Кабінету Міністрів України, органів прокуратури, державної податкової служби, Міністерства внутрішніх справ України, Служби безпеки України, в якому містяться факти, що свідчать про порушення підконтрольними установами законів України, перевірку додержання яких віднесено законом до компетенції органів державного фінансового контролю.

Згідно частин 6-8 ст. 11 Закону України «Про основні засади здійснення державного фінансового контролю в Україні», позапланові виїзні ревізії суб`єктів господарської діяльності незалежно від форми власності, які не віднесені цим Законом до підконтрольних установ, проводяться органами державного фінансового контролю за рішенням суду, ухваленим на підставі клопотання слідчого, прокурора для забезпечення розслідування під час кримінального провадження. Орган державного фінансового контролю, прокурор або слідчий, який ініціює проведення позапланової виїзної ревізії, подає до суду письмове обґрунтування підстав такої ревізії та дати її початку і закінчення, документи, які відповідно до частин п`ятої і сьомої цієї статті свідчать про виникнення підстав для проведення такої ревізії, а також на вимогу суду - інші відомості. Орган державного фінансового контролю, прокурор або слідчий, який ініціює проведення позапланової виїзної ревізії, подає до суду письмове обґрунтування підстав такої ревізії та дати її початку і закінчення, документи, які відповідно до частин п`ятої і сьомої цієї статті свідчать про виникнення підстав для проведення такої ревізії, а також на вимогу суду - інші відомості.

Аналізуючи викладене, вважаю, що клопотання прокурора є обґрунтованим та підлягає задоволенню.

На підставі викладеного,керуючись ст.ст. 40, 107, 110, 309 КПК України 2012 р., ст.ст. 5, 11 Закону України «Про основні засади здійснення державного фінансового контролю в Україні», слідчий суддя, -

У Х В А Л И В :

Клопотання прокурора Київської місцевої прокуратури №6 м. Києва ОСОБА_3 про призначення позапланової виїзної ревізії задовольнити.

Призначити у кримінальному провадженні № 12014100000000321 від 03.02.2014 року позапланову виїзну ревізію окремих питань фінансово господарської діяльності Державного українського об`єднання «Політехмед» провести за місцем знаходження Державного українського об`єднання «Політехмед», а також за іншим місцем знаходження (за місцем знаходження документів фінансово господарської діяльності Державного українського об`єднання «Політехмед»), за період з 01.01.2012 по 20.04.2018.

Проведення позапланової виїзної ревізії окремих питань фінансово господарської діяльності Державного українського об`єднання «Політехмед» (ЄДРПОУ 14282255) доручити Державній аудиторській службі України.

Встановити строк позапланової виїзної ревізії впродовж робочих 15 днів, починаючи з 15.05.2018 року.

Під час позапланової виїзної ревізії окремих питань фінансово господарської діяльності Державного українського об`єднання «Політехмед», при необхідності, провести відповідні зустрічні звірки.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення26.04.2018
Оприлюднено27.02.2023
Номер документу79713509
СудочинствоКримінальне
Сутьпризначення позапланової виїзної ревізії

Судовий реєстр по справі —757/20457/18-к

Ухвала від 26.04.2018

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Підпалий В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні