Ухвала
від 12.02.2019 по справі 159/535/19
КОВЕЛЬСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 159/535/19

Провадження № 1-кс/159/280/19

УХВАЛА

про тимчасовийдоступ додокументів,які містятьохоронювану закономтаємницю тавилучення їх(проведеннявиїмки)

12 лютого 2019 року м. Ковель

Слідчий суддя Ковельського міськрайонного суду Волинської області ОСОБА_1 ,

з участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 ,

розглянувши клопотання старшого слідчого Ковельського відділу поліції ГУНП у Волинській області ОСОБА_3 про надання дозволу на тимчасовий доступ до документів, які містять охоронювану законом таємницю, в рамках кримінального провадження № 12019030110000158 від 25.01.2019 року, за ознаками вчинення кримінального правопорушення (злочину), передбаченого ч. 3 ст. 190 КК України, -

в с т а н о в и в:

Старшим слідчим ОСОБА_3 , за погодженням з процесуальним прокурором ОСОБА_4 , внесено до суду клопотання про надання дозволу на тимчасовий доступ до документів, які містять охоронювану законом таємницю та перебувають у володінні АТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 ».

Клопотання надійшло до суду 11 лютого 2019 року.

У клопотанні слідчий зазначає, що з метою забезпечення проведення швидкого, повного і неупередженого досудового розслідування, дотримання розумних строків в ході прийняття процесуальних рішень та під час виконання процесуальних дій, встановлення та відслідкування руху грошових коштів між фізичними та юридичними особами - клієнтами АТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », встановлення часу та місця вчинення кримінального правопорушення, необхідним є отримання інформації про місця здійснення банківських операцій по рахунках в період часу з 09 год. 00 хв. 23.01.2019 року по даний час.

Сторона кримінального провадження, яка звернулася з клопотанням, довела наявність достатніх підстав вважати, що існує реальна загроза зміни або знищення речей чи документів, а тому клопотання розглядається слідчим суддею без виклику особи, у володінні якої вони знаходяться. Вказана загроза зумовлена важливістю речей та документів, доступ до яких запитується, і невизначеністю кола осіб, які мають до них доступ.

Слідчий та прокурор подали заяви про розгляд вказаного клопотання без їх участі.

Відповідно до ч. 4 ст. 107 КПК України, у разі неприбуття в судове засідання всіх осіб, які беруть участь в судовому провадженні, чи в разі, якщо відповідно до положень цього Кодексу судове провадження здійснюється судом за відсутності осіб, фіксування за допомогою технічних засобів кримінального провадження в суді не здійснюється.

Перевіривши надані матеріали клопотання та дослідивши докази по даних матеріалах, включаючи витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань щодо кримінального провадження, слідчий суддя вважає, що внесене слідчим клопотання підлягає до задоволення, виходячи з наступного.

В силу ст. 159, ст. 160, ст. 162 КПК України, сторони кримінального провадження мають право звернутись до слідчого судді під час досудового розслідування із клопотанням про тимчасовий доступ до документів та речей обґрунтувавши таку необхідність, значення цих документів для встановлення обставин у кримінальному провадженні, а щодо документів, які містять охоронювану законом таємницю, що має місце в даному випадку, також слід обґрунтувати неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих документів.

Внесене слідчим клопотання про тимчасовий доступ до речей і документів відповідає вимогам ст. 160 КПК України.

Відповідно до ст. 131 КПК України, тимчасовий доступ до речей та документів є одним із заходів забезпечення кримінального провадження.

Застосування заходів забезпечення кримінального провадження має на меті досягнення дієвості цього кримінального провадження.

При цьому, завданням кримінального провадження, в силу ст. 2 КК України, є з`ясування обставин та зібрання доказів не лише тих, які доводять причетність до вчинення злочину, але й які виправдовують невинних осіб.

Відповідно до ст. 132 КПК України застосування заходів забезпечення кримінального провадження можливе лише за умов існування обґрунтованої підозри щодо вчинення кримінального правопорушення такого ступеня тяжкості, що може бути підставою для застосування заходів забезпечення кримінального провадження, за наявності таких потреб досудового розслідування, які виправдовують такий ступінь втручання у права і свободи особи, та за умов реальності досягнення бажаної мети.

В силу ст. 159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та вилучити їх (здійснити їх виїмку).

При розгляді клопотання доведено, що з метою встановлення усіх обставин вчинення даного кримінального правопорушення, проведення швидкого, повного та неупередженого досудового розслідування, дотримання розумних строків в ході прийняття процесуальних рішень та під час виконання процесуальних дій, необхідно отримати тимчасовий доступ до вказаних вище оригіналів документів з їх вилученням (виїмкою).

Таким чином, для досягнення мети кримінального провадження слід надати слідчому тимчасовий доступ до документів з їх вилученням (виїмкою), які перебувають у володінні АТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 ».

На підставі викладеного і керуючись ст. ст. 160,162, п. 6 ст. 163, ст.ст. 164, 166 КПК України, слідчий суддя -

п о с т а н о в и в :

Надати тимчасовий доступ до документів (в тому числі електронних) та можливість їх вилучення (проведення виїмки), які перебувають у володінні АТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 »: найменування юридичної особи: АТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », розташоване за адресою: АДРЕСА_1 , з можливістю вилучення інформації у Волинському обласномууправлінні АТ" ІНФОРМАЦІЯ_1 "за адресою: АДРЕСА_2 , та зобов`язати останнього надати старшому слідчому СВ Ковельського ВП ГУНП у Волинській області капітану поліції ОСОБА_3 , або за його дорученням оперуповноваженому СКП Ковельського ВП ГУНП у Волинській області ОСОБА_5 або оперуповноваженому СКП Ковельського ВП ГУНП у Волинській області ОСОБА_6 або оперуповноваженому СКП Ковельського ВП ГУНП у Волинській області ОСОБА_7 або оперуповноваженому УКР ГУНП у Волинській області ОСОБА_8 копію інформації про банківські операції по розрахунковим рахунках:

- АТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » № НОМЕР_1 МФО НОМЕР_2 , зареєстрованому за фізичною особою ОСОБА_9 ;

- АТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » № НОМЕР_3 МФО НОМЕР_2 , зареєстрованому за фізичною особою ОСОБА_10 ;

- АТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » № НОМЕР_4 МФО НОМЕР_5 , зареєстрованому за ТзДВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » в період часу з 09 год. 00 хв. 22.01.2019 року по даний час, а саме про рух коштів по вище вказаних рахунках, де саме, коли і яким чином були проведені банківські операції (Інтернет-банкінги, платіжні системи, тощо), анкетні дані отримувачів, сума надходжень, кількість грошових операцій, період часу надходження, куди грошові кошти у сумі 502118 гривень 95 копійок було перераховано чи/або обготівковано.

Строк дії даної ухвали встановити до 11.03.2019 року включно.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, згідно ст. 166 КПК України, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає. Заперечення на ухвалу можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення12.02.2019
Оприлюднено14.02.2023
Номер документу79749250
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про тимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —159/535/19

Ухвала від 28.12.2021

Кримінальне

Волинський апеляційний суд

Борсук П. П.

Ухвала від 28.12.2021

Кримінальне

Волинський апеляційний суд

Борсук П. П.

Ухвала від 08.12.2021

Кримінальне

Ковельський міськрайонний суд Волинської області

Бойчук П. Ю.

Ухвала від 08.12.2021

Кримінальне

Ковельський міськрайонний суд Волинської області

Бойчук П. Ю.

Ухвала від 02.12.2021

Кримінальне

Ковельський міськрайонний суд Волинської області

Бойчук П. Ю.

Ухвала від 12.02.2019

Кримінальне

Ковельський міськрайонний суд Волинської області

Бойчук П. Ю.

Ухвала від 04.02.2019

Кримінальне

Ковельський міськрайонний суд Волинської області

Бойчук П. Ю.

Ухвала від 04.02.2019

Кримінальне

Ковельський міськрайонний суд Волинської області

Бойчук П. Ю.

Ухвала від 04.02.2019

Кримінальне

Ковельський міськрайонний суд Волинської області

Бойчук П. Ю.

Ухвала від 25.01.2019

Кримінальне

Ковельський міськрайонний суд Волинської області

Бойчук П. Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні