Ухвала
від 12.02.2019 по справі 1940/1557/18
ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

про закриття провадження у справі

Справа № 1940/1557/18

12 лютого 2019 р.м. Тернопіль

Тернопільський окружний адміністративний суд у складі головуючої судді Мірінович У.А., розглянувши у письмовому провадженні справу за позовом Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Тернопільській області до загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів с. Городниця Гусятинського району, треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача: Відділ освіти, сім'ї, молоді та спорту Гусятинської районної державної адміністрації Тернопільської області, Департамент освіти і науки Тернопільської обласної державної адміністрації про застосування заходів реагування у сфері державного нагляду (контролю), -

ВСТАНОВИВ:

До Тернопільського окружного адміністративного суду надійшла позовна заява Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Тернопільській області до загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів с. Городниця Гусятинського району, треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача: Відділ освіти, сім'ї, молоді та спорту Гусятинської районної державної адміністрації Тернопільської області, Департамент освіти і науки Тернопільської обласної державної адміністрації, в якій з урахуванням заяви про уточнення позовних вимог від 03.09.2018 № 3-1/3991, просить застосувати захід реагування у сфері державного нагляду (контролю) у вигляді повного зупинення експлуатації загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів с. Городниця Гусятинського району за адресою: Тернопільська область, Гусятинський район, с. Городниця шляхом повного знеструмлення.

Ухвалою Тернопільського окружного адміністративного суду від 13.08.2018 прийнято позовну заяву до розгляду, відкрито провадження за правилами спрощеного позовного провадження з повідомленням (викликом) сторін та призначено у справі судове засідання на 12.09.2018.

Тернопільським окружним адміністративним судом у судовому засіданні у даній справі, яке проводилося 12.09.2018 оголошувалась перерва до 02.10.2018 на підставі статті 223 КАС України.

Ухвалою Тернопільського окружного адміністративного суду від 02.10.2018 зупинено провадження у даній справі до 02.11.2018 для примирення.

Ухвалою Тернопільського окружного адміністративного суду від 05.11.2018 поновлено провадження у даній справі та призначено справу до судового розгляду на 13.11.2018.

Ухвалою Тернопільського окружного адміністративного суду від 13.11.2018 розгляд справи відкладено на 28.11.2018 відповідно до статті 205 КАС України.

Тернопільським окружним адміністративним судом у судовому засіданні у даній справі, яке проводилося 28.11.2018 оголошувалась перерва до 20.12.2018 на підставі статті 223 КАС України.

Ухвалою Тернопільського окружного адміністративного суду від 20.12.2018 залучено до участі у справі третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача: Відділ освіти, сім'ї, молоді та спорту Гусятинської районної державної адміністрації Тернопільської області, Департамент освіти і науки Тернопільської обласної державної адміністрації, розгляд справи відкладено на 11.01.2019 відповідно до статті 205 КАС України.

Ухвалою Тернопільського окружного адміністративного суду від 11.01.2019 розгляд справи відкладено на 08.02.2019 відповідно до статті 205 КАС України.

Тернопільським окружним адміністративним судом у судовому засіданні у даній справі, яке проводилося 08.02.2019 оголошувалась перерва до 12.02.2019 на підставі статті 223 КАС України.

12.02.2019 Управлінням Державної служби України надзвичайних ситуацій у Тернопільській області подано до суду заяву, згідно якої просить розглянути заяву від 08.01.2019 щодо примирення сторін у даній справі. Розгляд заяви просить проводити у письмовому провадженні.

Відповідач в судове засідання також не прибув, подав суду клопотання від 08.02.2019, в якому просить розглядати справу без його участі в порядку письмового провадження.

Представник третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача - Відділ освіти, сім'ї, молоді та спорту Гусятинської районної державної адміністрації Тернопільської області в судове засідання також не прибув, подав до суду клопотання від 08.02.2019, в якому просить розглядати справу без його участі в порядку письмового провадження.

Третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача Департамент освіти і науки Тернопільської обласної державної адміністрації у судове засідання не з'явилася, хоча належним чином повідомлялася про дату, час та місце розгляду справи судом. Про причини неявки суд не повідомила.

У зв'язку з неявкою у судове засідання всіх осіб, які беруть учать у справі, суд, керуючись частиною четвертою статті 229 КАС України не здійснював фіксування судового засідання за допомогою звукозаписувального технічного засобу та розглянув дану справу в порядку письмового провадження відповідно до частини дев'ятої статті 205 КАС України.

Суд, проаналізувавши подані докази, встановив наступне.

Згідно заяви про примирення від 08.01.2019 сторони домовились про те, що:

- позивач зобов'язується надати час до 01.09.2019 для остаточного виконання вимог вказаних у позовній заяві Управління Державної служби України надзвичайних ситуацій у Тернопільській області від 09.08.2018 № 3-1/3662. Позивач після виконання заявлених вимог має прийняти виконання як належне. У разі невиконання відповідачем зобов'язань зазначених у даній заяві, застосувати захід реагування у сфері державного нагляду (контролю) у вигляді повного зупинення експлуатації загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів с. Городниця Гусятинського району за адресою: Тернопільська область, Гусятинський район, с. Городниця шляхом повного знеструмлення.

- відповідач зобов'язується:

1. Дерев'яні конструкції даху будівлі школи обробити засобами вогнезахисту, які забезпечують І групу вогнезахисної ефективності.

2. Приміщення школи обладнати системою пожежної сигналізації та системою оповіщення та управління евакуюванням людей.

3. З'єднання жил проводів електромережі школи виконати за допомогою опресування, зварювання, паяння або затискачів в повному обсязі.

4. Будівлю школи забезпечити зовнішнім протипожежним водопостачанням відповідно до вимог державних будівельних норм.

Також, у вказаній заяві зазначено, що сторони погоджуються з тим, що відповідно до умов цієї заяви вони дійшли згоди щодо повного та остаточного врегулювання спору, та не мають жодних вимог щодо один одного; умови примирення, дії позивача та відповідача не суперечать закону і не порушують чиїх-небудь прав, свобод та інтересів; сторони мають належне уявлення про сутність цієї заяви і всіх її елементів; сторони підтверджують, що вищевикладені умови відповідають їх волевиявленню і зумовлюють настання бажаних наслідків, які відповідають їхнім дійсним інтересам.

З огляду на зазначене, суд дійшов висновку, що відповідно до умов заяви про примирення від 08.01.2019, сторони дійшли згоди щодо повного та остаточного врегулювання претензій, які були предметом спору у адміністративній справі № 1940/1557/18.

Згідно з частиною п'ятою статті 47 КАС України сторони можуть досягнути примирення на будь-якій стадії судового процесу, що є підставою для закриття провадження в адміністративній справі.

Статтею 190 КАС України визначено, що сторони можуть повністю або частково врегулювати спір на підставі взаємних поступок. Примирення сторін може стосуватися лише прав та обов'язків сторін. Сторони можуть примиритися на умовах, які виходять за межі предмета спору, якщо такі умови примирення не порушують прав чи охоронюваних законом інтересів третіх осіб. Умови примирення не можуть суперечити закону або виходити за межі компетенції суб'єкта владних повноважень.

Умови примирення сторони викладають у заяві про примирення сторін. Заява про примирення сторін може бути викладена у формі єдиного документа, підписаного сторонами, або у формі окремих документів: заяви однієї сторони про умови примирення та письмової згоди іншої сторони з умовами примирення.

До ухвалення судового рішення у зв'язку з примиренням сторін суд роз'яснює сторонам наслідки такого рішення, перевіряє, чи не обмежені представники сторін у праві вчинити відповідні дії.

Умови примирення сторін затверджуються ухвалою суду. Затверджуючи умови примирення сторін, суд цією самою ухвалою одночасно закриває провадження у справі.

Заяву про примирення від 08.01.2019 підписано уповноваженими представниками сторін - начальником Управління Державної служби України надзвичайних ситуацій у Тернопільській області Маслей В.М. та виконуючим обов'язків директора загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів с. Городниця Гусятинського району, які наділені відповідними повноваженнями.

Таким чином, дослідивши умови примирення сторін, суд встановив, що умови примирення не суперечать чинному законодавству та не порушують чиї - не будь права, свободи або інтереси, а відтак, суд вважає за можливе затвердити умови примирення.

Згідно пункту 3 частини першої статті 238 КАС України, суд закриває провадження у справі якщо сторони досягли примирення.

Враховуючи зазначене, суд дійшов висновку про наявність підстав для закриття провадження у справі у зв'язку з примиренням сторін на умовах, визначених в заяві про примирення від 08.01.2019 в адміністративній праві № 1940/1557/18.

На підставі викладеного, керуючись статтями 238, 243 КАС України, суд

УХВАЛИВ:

Затвердити умови примирення сторін у справі за позовом Управління Державної служби України надзвичайних ситуацій у Тернопільській області (місцезнаходження: 46011, м. Тернопіль, вул. Л.Українки, 6, код ЄДРПОУ 38535547) до загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів с. Городниця Гусятинського району (місцезнаходження: Тернопільська область, Гусятинський район, с. Городниця, код ЄДРПОУ 23594752), треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача: Відділ освіти, сім'ї, молоді та спорту Гусятинської районної державної адміністрації Тернопільської області, Департамент освіти і науки Тернопільської обласної державної адміністрації про застосування заходів реагування у сфері державного нагляду (контролю) у вигляді повного зупинення експлуатації загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів с. Городниця Гусятинського району за адресою: Тернопільська область, Гусятинський район, с. Городниця шляхом повного знеструмлення, викладені у заяві про примирення сторін від 08.01.2019, а саме:

1. Відповідач - загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів с. Городниця Гусятинського району (місцезнаходження: Тернопільська область, Гусятинський район, с. Городниця, код ЄДРПОУ 23594752) зобов'язується:

1.1 Дерев'яні конструкції даху будівлі школи обробити засобами вогнезахисту, які забезпечують І групу вогнезахисної ефективності.

1.2 Приміщення школи обладнати системою пожежної сигналізації та системою оповіщення та управління евакуюванням людей.

1.3 З'єднання жил проводів електромережі школи виконати за допомогою опресування, зварювання, паяння або затискачів в повному обсязі.

1.4 Будівлю школи забезпечити зовнішнім протипожежним водопостачанням відповідно до вимог державних будівельних норм.

2. Позивач - Управління Державної служби України надзвичайних ситуацій у Тернопільській області (місцезнаходження: 46011, м. Тернопіль, вул. Л.Українки, 6, код ЄДРПОУ 38535547) зобов'язується:

2.1. Надати відповідачу час до 01.09.2019 для остаточного виконання вимог вказаних у позовній заяві Управління Державної служби України надзвичайних ситуацій у Тернопільській області від 09.08.2018 № 3-1/3662.

2.2. Після виконання заявлених вимог прийняти виконання як належне.

2.3. У разі невиконання відповідачем зобов'язань зазначених у даній заяві, застосувати захід реагування у сфері державного нагляду (контролю) у вигляді повного зупинення експлуатації загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів с. Городниця Гусятинського району за адресою: Тернопільська область, Гусятинський район, с. Городниця шляхом повного знеструмлення.

Провадження у справі за позовом Управління Державної служби України надзвичайних ситуацій у Тернопільській області (місцезнаходження: 46011, м. Тернопіль, вул. Л.Українки, 6, код ЄДРПОУ 38535547) до загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів с. Городниця Гусятинського району (місцезнаходження: Тернопільська область, Гусятинський район, с. Городниця, код ЄДРПОУ 23594752), треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача: Відділ освіти, сім'ї, молоді та спорту Гусятинської районної державної адміністрації Тернопільської області, Департамент освіти і науки Тернопільської обласної державної адміністрації про застосування заходів реагування у сфері державного нагляду (контролю) у вигляді повного зупинення експлуатації загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів с. Городниця Гусятинського району за адресою: Тернопільська область, Гусятинський район, с. Городниця шляхом повного знеструмлення, - закрити.

Роз'яснити сторонам, що ухвала про затвердження умов примирення виконується сторонами в порядку і строки, які нею визначені. Ухвала про затвердження умов примирення є виконавчим документом. У разі невиконання ухвали суду про затвердження умов примирення вона може бути подана для її примусового виконання в порядку, визначеному законодавством для виконання судових рішень.

Повторне звернення до суду зі спору між тими самими сторонами, про той самий предмет і з тих самих підстав не допускається.

Ухвала набирає законної сили в порядку визначеному статтею 256 Кодексу адміністративного судочинства України.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку шляхом подання апеляційної скарги до Восьмого апеляційного адміністративного суду через Тернопільський окружний адміністративний суд. Апеляційна скарга на ухвалу суду першої інстанції подається протягом п'ятнадцяти днів з дня її складення.

Головуючий суддя Мірінович У.А.

копія вірна

Суддя Мірінович У.А.

СудТернопільський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення12.02.2019
Оприлюднено13.02.2019
Номер документу79754423
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —1940/1557/18

Ухвала від 12.02.2019

Адміністративне

Тернопільський окружний адміністративний суд

Мірінович Уляна Анатоліївна

Ухвала від 02.10.2018

Адміністративне

Тернопільський окружний адміністративний суд

Мірінович Уляна Анатоліївна

Ухвала від 13.08.2018

Адміністративне

Тернопільський окружний адміністративний суд

Мірінович Уляна Анатоліївна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні