Постанова
від 13.01.2010 по справі 2-а-4067/09/1970
ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА

Іменем України

Справа № 2-а-4067/09/1970

13 січня 2010 року м. Тернопіль

Тернопільський окружний а дміністративний суд в складі :

головуючого судді Мірін ович У.А.

при секретарі Надвин ичній Г.Я.

за участю:

представника позивача - державного податкового інспектора юридичного відді лу Тернопільської ОДПІ Кор бин Я.В.;

відповідача - не з' яв ився;

третя особа без самостійни х вимог,

що виступає на стороні поз ивача - не з' явилась;

розглянувши у відкритому с удовому засіданні в залі суд у у м. Тернополі справу за позо вом Тернопільської об' єдна ної державної податкової інс пекції, третя особа яка не заявляє самостійних вимо г на стороні позивача відділ державних реєстраторів Терн опільської міської державно ї адміністрації до селянсько го (фермерського) господарст ва «Світлана» про припинення юридичної особи., -

ВСТАНОВИВ:

Тернопільська об' єднана державна податкова інспекці я звернулася у Тернопільськи й окружний адміністративний суд з позовом до селянського (фермерського) господарства «Світлана» про припинення ю ридичної особи.

В судовому засіданні предс тавник позивача свої вимоги підтримала повністю з мотиві в, викладених у позовній заяв і. Просить припинити юридичн у особу відповідача на підст аві ч.2 ст. 38 Закону України «Про державну реєстрацію юридичн их осіб та фізичних осіб-підп риємців» № 755 від 15.05.2003 р.

Відповідач в судове засіда ння не з' явився і заперечен ь на позов не подав, хоча належ ним чином повідомлявся про д ень, час та місце слухання спр ави. Про причини неявки суд не повідомив.

Представник третьої особ и без самостійних вимог на ст ороні позивача в судове засі дання не з' явився, але надіс лав клопотання, в якому проси ть розглянути справу без йог о участі.

З' ясувавши в судовому за сіданні думку представника п озивача, який не заперечує пр оти розгляду даної справи у в ідсутності відповідача та тр етьої особи без самостійних вимог, що виступає на стороні позивача, суд вирішив продов жити розгляд справи.

Заслухавши пояснення пред ставника позивача, повно і вс ебічно з' ясувавши всі обста вини справи в їх сукупності н а підставі чинного законодав ства, перевіривши їх дослідж еними у судовому засіданні д оказами, судом встановлено, щ о С/Ф Г «Світлана» було зареєс троване відділом з питань де ржавної реєстрації Тернопіл ьської районної державної ад міністрації як юридична особ а 27.03.1996 року за адресою с. Плотич а, Тернопільський район, вул. Н абережна,10. На обліку в Терноп ільській об' єднаній держав ній податковій інспекції від повідач перебуває з 08.04.1996 року.

С/Ф Г «Світлана» з 2004 року по д аний час в державну податков у інспекцію документів подат кової звітності не подало; за боргованості перед бюджетам и та державними цільовими фо ндами не має; відкритих рахун ків в установах банків дане п ідприємство не має.

Дані обставини підтверджу ються дослідженими у судовом у засіданні доказами: довідк ою ТОДПІ 76182/7/29-01 від 15.12.2009р., довідко ю УПФУ в м. Тернополі №1362/02 від 24.11 .2009р., витягом з ЄДРПОУ №31-1108 від 19.1 1.2009року, належно завіреною коп ією статуту С/Ф Г «Світлана» № 004/200 від 27.03.1996р., копією належно за віреного витягу з акту Про ви лучення для знищення справ, н е внесених до Національного архівного фонду від 07.квітня 2 009року.

Згідно п. 2 ч.1 ст. 9 Закону Укр аїни «Про систему оподаткува ння» від 25.06.1991 року за №1251-XII платн ики податків і зборів (обов' язкових платежів) зобов' яза ні подавати до державних по даткових органів та інших де ржавних органів відповідно д о законів декларації, бухгал терську звітність та інші до кументи і відомості, пов'язан і з обчисленням і сплатою под атків і зборів (обов'язкових п латежів). Строки подання пода ткових декларацій встановле ні пунктом 4.1.4 п.4.1. ст.4 Закону Укр аїни «Про порядок погашення зобов' язань платників пода тків перед бюджетом та держа вними цільовими фондами» № 2181 -111 від 21.12.2000 р.

Однак, всупереч цьому відп овідач більше року, а саме: з 2004 року не подавав звітності до державного податкового орга ну.

Частиною 2 ст. 38 Закону Укра їни «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних о сіб-підприємців № 755 від 15.05.2003 р. в становлено , що неподання про тягом року органам державно ї податкової служби податков их декларацій, документів фі нансової звітності відповід но до закону є підставою для п остановлення судового ріше ння щодо припинення юридичн ої особи, що не пов'язано з банкрутством юридичної особ и.

Судові витрати по справі з гідно ч.4 ст.94 КАС України з відп овідача не стягуються.

Керуючись статтями 160-163 Коде ксу адміністративного судоч инства України, суд ,-

ПОСТАНОВИВ:

1. Позов задоволити пов ністю.

2. Припинити юридичну особу сільське (фермерське) господ арство «Світлана» (с. Плотича , Тернопільський район, вул. На бережна,10, код ЄДРПОУ 23589320).

3. Копію постанови надіслати відділу з питань державної р еєстрації Тернопільської ра йонної державної адміністра ції (м. Тернопіль, майдан Перем оги, 1)

Постанова набирає законн ої сили після закінчення стр оку подання заяви про апеляц ійне оскарження, якщо таку за яву не було подано. Якщо заяву про апеляційне оскарження б уло подано, але апеляційна ск арга не була подана у встанов лений строк, постанова набир ає законної сили після закін чення цього строку. У разі под ання апеляційної скарги пост анова, якщо її не скасовано, на бирає законної сили після за кінчення апеляційного розгл яду справи.

Постанова може бути оскар жена до Львівського апеляцій ного адміністративного суду через суд першої інстанції, я кий ухвалив постанову. Заява про апеляційне оскарження п одається протягом 10 днів з дня її проголошення, а в разі скл адення постанови в повному о бсязі - з дня складення в пов ному обсязі. Апеляційна скар га на постанову суду першої і нстанції подається протягом 20-ти днів після подання заяви про апеляційне оскарження. А пеляційна скарга може бути п одана без попереднього подан ня заяви про апеляційне оска рження, якщо скарга подаєтьс я у строк, встановлений для по дання заяви про апеляційне о скарження.

Суддя У.А. Міріно вич

СудТернопільський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення13.01.2010
Оприлюднено07.12.2010
Номер документу7976173
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2-а-4067/09/1970

Постанова від 13.01.2010

Адміністративне

Тернопільський окружний адміністративний суд

Мірінович Уляна Анатоліївна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні