Ухвала
від 06.02.2019 по справі 206/808/19
САМАРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

САМАРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

Справа № 206/808/19

1-кс/206/186/19

УХВАЛА

06 лютого 2019 року Слідчий суддя Самарського районного суду м. Дніпропетровська ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , за участю прокурора ОСОБА_3 , розглянувши в закритому судовому засіданні клопотання старшого слідчого СВ Самарського відділення поліції ДВП ГУНП в Дніпропетровській області лейтенанта поліції ОСОБА_4 про проведення обшуку, -

ВСТАНОВИВ:

06 лютого 2019 року слідчий СВ Самарського ВП ДВП ГУНП у Дніпропетровській області лейтенант поліції ОСОБА_4 звернулася до суду із клопотанням, погодженим із прокурором Дніпропетровської місцевої прокуратури №1 Дніпропетровської області ОСОБА_3 , про проведення обшуку.

Клопотання слідчого обґрунтовано тим, що 03.12.2018 до Дніпропетровської місцевої прокуратури №1 надійшла заява від ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , який мешкає за адресою: АДРЕСА_1 ? про те що власники ТОВ «ЯНКО» шляхом обману незаконно заволоділи грошовими коштами, що належать заявнику.

За даним фактом прокурором Дніпропетровської місцевої прокуратури №1 розпочато кримінальне провадження №42018042630000530, за попередньою правовою кваліфікацією кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.190 КК України.

В ході проведення досудового розслідування 14.12.2018 допитано ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , проживаючого за адресою: АДРЕСА_1 ? який повідомив про те, що 28 листопада 2018 року прямуючи на власному автомобілі по АДРЕСА_2 , заїхав на АЗС ТОВ «ЯНКО» з метою придбання дизельного палива для свого власного генератора. Придбавши 10 літрів дизельного пального по ціні 29 гривень за 1 літр на суму 290 гривень згідно фіскального чеку № 184286, на вказаній автозаправній станції ОСОБА_5 направився за власними справами.

Приїхавши до власного гаражу, який розташований за адресою:

м. Дніпро, ГК «Автолюбитель-4», ОСОБА_5 помітив, що вищевказане дизельне пальне має мутний колір та нехарактерний для дизельного пального запах.

Далі, ОСОБА_5 в всесвітній мережі «Інтернет» знайшов телефон лабораторії, яка проводить дослідження та випробування по встановленому якості пальному, та попередньо домовившись з лабораторією відвіз каністру вищевказаного дизельного пального, яке придбав на АЗС ТОВ «ЯНКО», до лабораторії, яка розташована за адресою: Дніпропетровська область, с. Партизанське, вул. Заводська, 13, до ТОВ «Глобус-Петроліум», де згідно висновку паспорту якості №1082 від 29.11.2018 року вищевказане дизельне пальне за показниками вміст сірки та температура спалаху представлений зразок не відповідає вимогам ДСТУ 788:2015 «Паливо дизельне Євро. Технічні умови» та Додатку з Технічного регламенту щодо вимог до автомобільних магазинів, дизельного, суднових та котельних палив. Після даного висновку він вирішив звернутися до правоохоронних органів.

В ході досудового розслідування встановлено, що Товариство з обмеженою відповідальністю «ЯНКО» (ідентифікаційний код юридичної особи 23646934), здійснює свою господарську діяльність за адресою: м. Дніпро, вул. Автопаркова, 1к. Види діяльності підприємства: технічне обслуговування та ремонт автотранспортних засобів, оптова торгівля твердим, рідким, газоподібним паливом і подібними продуктами, неспеціалізована оптова торгівля, допоміжне обслуговування неземного транспорту.

Окрім того встановлено, що Товариство з обмеженою відповідальністю виробничо-комерційне підприємство «НТВ» (ідентифікаційний код юридичної особи 20281194), також здійснює свою господарську діяльність за адресою: м. Дніпро, вул. Автопаркова, 1к. Види діяльності підприємства: виробництво продуктів нафтоперероблення; виробництво металевих дверей і вікон; технічне обслуговування та ремонт автотранспортних засобів; оптова торгівля твердим, рідким, газоподібним паливом і подібними продуктами; допоміжне обслуговування наземного транспорту; надання в оренду й експлуатацію власного чи орендованого нерухомого майна (основний); ремонт і технічне обслуговування електричного устаткування.

Відповідно відповіді яка надійшла з ГУ Дуржгеокадастру у Дніпропетровській області земельну ділянку, що розташована за адресою: вул. Автопаркова 1-К у м. Дніпро передано в оренду ТОВ ВКП «НТВ» (ідентифікаційний код юридичної особи 20281194), зі строком дії речового права на 15 років починаючи з 25.01.2007 року.

04 лютого 2019 року до Дніпропетровської місцевої прокуратури №1 надійшла відповідь за підписом юриста ТОВ «ЯНКО» ОСОБА_6 про відмову в наданні документів щодо дотримання законодавства в сфері пожежної та техногенної безпеки, а також документів, пов`язаних із умовами зберігання та роботи із горючими матеріалами; документів щодо стану розрахункових рахунків підприємства та руху по ним; документів щодо працевлаштування працівників (книги обліку трудових книжок працівників, заяви та накази про прийняття, переведення та звільнення, трудові договори та інші укладені договори); документів на продукцію, а також, що підтверджують що вона відповідає вимогам ДСТУ; дозвільної документації на виконання робіт підвищеної небезпеки та на використання виробничого обладнання підвищеної небезпеки; документів на працівників, що підтверджують їх кваліфікацію та відповідний фізичний стан, що мають доступ до продукції, процесу виробництва; документації щодо відповідності умов транспортування горючих матеріалів; документації щодо відповідності обладнання, ємностей, що використовується у процесі виробництва; відшукання інших речей, документів, електронних носіїв інформації, які витребовувались за запитом прокурора з посиланням на порядок отримання доказів передбачений ч.2 ст.156 КПК України, тобто тимчасовий доступ до речей і документів.

Окрім того, з метою встановлення відповідності палива, торгівлю яким здійснює ТОВ «ЯНКО» вимогам державних стандартів, необхідно вилучити відповідні зразки палива, яке знаходиться за вказаною адресою, що не можливо зробити без проведення саме обшуку на території ТОВ ВКП «НТВ» (20281194) та ТОВ «ЯНКО» (23646934), що здійснюють свою господарську діяльність за адресою: м. Дніпро, вул.Автопаркова, 1к.

Доступ до вказаних вище документів та зразків палива неможливо отримати органом досудового розслідування в порядку передбаченому ст.159-165 КПК України, тобто шляхом тимчасового доступу до речей і документів, оскільки існує ризик їх знищення, приховування або підміни працівниками ТОВ ВКП «НТВ» (20281194) та ТОВ «ЯНКО» (23646934) з метою приховування факту вчинення злочину.

Прокурор просить суд задовольнити клопотання та надати дозвіл на проведення обшуку слідчим за місцем фактичного розташування потужностей Товариства з обмеженою відповідальністю виробничо-комерційного підприємства «НТВ» (ідентифікаційний код юридичної особи 20281194) та Товариства з обмеженою відповідальністю «ЯНКО» (ідентифікаційний код юридичної особи 23646934), за адресою: м. Дніпро, вул. Автопаркова, 1к, з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання та вилучення предметів кримінального правопорушення, майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також з метою відшукання та вилучення документів, речей і предметів, що мають безпосереднє значення, речових доказів у даному кримінальному провадженні та містять на собі сліди злочину, будь-яких інших речей, предметів, документів, цінностей та грошових коштів здобутих злочинним шляхом, або тих, що заборонені в обігу законодавством України, а також тих, які мають значення для встановлення істини у провадженні, у тому числі комп`ютерної та розмножувальної техніки, магнітних та електронних засобів зберігання та передачі інформації, які використовувались у злочинній діяльності, чорнових записів щодо такої діяльності, печаток чи штампів, що не віднесені до здійснення діяльності зазначених суб`єктів господарювання, а також вивчення зразків палива, яке знаходиться за вказаною адресою.

Вислухавши думку прокурора, який підтримав клопотання та просив його задовольнити, дослідивши подані матеріали, слідчий суддя приходить до висновку про необхідність відмовити у задоволенні клопотання про обшук з наступних підстав.

22 січня 2019 року слідчий СВ Самарського ВП ДВП ГУНП у Дніпропетровській області лейтенант поліції ОСОБА_7 звертався до суду із клопотаннями, погодженими із прокурором Дніпропетровської місцевої прокуратури №1 Дніпропетровської області ОСОБА_8 , про проведення обшуку за даним фактом за адресою вищезазначених суб`єктів господарювання.

Ухвалами слідчих суддів в рамках даного кримінального провадження від 22.01.2019 року №1-кс/206/105/19 було відмовлено у задоволенні клопотання про обшук за фактичним місцезнаходження АЗС ТОВ «ЯНКО» та від 23.01.2019 року №1-кс/206/104/19 відмовлено у задоволенні клопотання про обшук за фактичним місцезнаходженням ТОВ ВКП «НТВ».

Відповідно до ч.6 ст. 234 КПК України у разі відмови у задоволенні клопотання про дозвіл на обшук житла чи іншого володіння особи слідчий, прокурор не має права повторно звертатися до слідчого судді з клопотанням про дозвіл на обшук того самого жила чи іншого володіння особи, якщо у клопотанні не зазначені нові обставини, які не розглядалися слідчим суддею.

Обставини, зазначені прокурором щодо отримання відповіді про відмову у наданні інформації від суб`єктів господарювання та необхідністю взяття зразків для дослідження не можуть розглядатися, як нові.

Також прокурором не доведено обставин необхідності здійснення обшуку та неможливості вилучити зразки палива шляхом отримання тимчасового доступу до речей та документів суб`єктів господарювання, окрім цього, незрозуміло, яким чином їх обшук, та встановлення відповідності палива загальним стандартам, має відношення до встановлення істини в рамках кримінального провадження за ч.2 ст. 190 КК України

Враховуючи вищевикладені обставини, слідчий суддя приходить до висновку, що в задоволенні клопотання слідчого слід відмовити.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 214, 234-236, 309, 369-372 Кримінального процесуального кодексу України, слідчий суддя

УХВАЛИВ:

Відмовити у задоволенні клопотання слідчого СВ Самарського ВП Дніпропетровського ВП ГУ НП України в Дніпропетровській області лейтенанта поліції ОСОБА_4 про проведення обшуку.

Ухвала слідчого судді оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

СудСамарський районний суд м.Дніпропетровська
Дата ухвалення рішення06.02.2019
Оприлюднено15.02.2023
Номер документу79780930
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про проведення обшуку житла чи іншого володіння особи

Судовий реєстр по справі —206/808/19

Ухвала від 06.02.2019

Кримінальне

Самарський районний суд м.Дніпропетровська

Румянцев О. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні