Ухвала
від 04.02.2019 по справі 757/4371/19-к
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/4371/19-к

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

04 лютого 2019 року слідчий суддя Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_1 , за участю секретаря ОСОБА_2 , слідчого ОСОБА_3 , розглянувши у закритому судовому засіданні в залі суду в м. Києві клопотання заступника начальника відділу Головного слідчого управління Національної поліції України ОСОБА_3 про проведення обшуку,

В С Т А Н О В И В :

До провадження слідчого судді Печерського районного судум. Києва ОСОБА_1 в межах кримінального провадження № 12018000000000368 надійшло клопотання заступника начальника відділу Головного слідчого управління Національної поліції України ОСОБА_3 ,погоджене прокуроромвідділу Генеральноїпрокуратури України ОСОБА_4 про надання дозволу на проведення обшуку приміщень за адресою: м. Київ, вул. Солом`янська, 3 за місцем знаходження ТОВ "Об`єднані Мережі України" (код ЄДРПОУ 31745086).

Обґрунтовуючи внесене клопотання сторона кримінального провадження вказує, що Головним слідчим управлінням Національної поліції України розслідується кримінальне провадження №12018000000000368 від 14.06.2018 за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 364, ч. 3 ст. 362, ч. 2 ст. 361 ККУкраїни.

У судовому засіданні слідчий клопотання підтримав та просив його задовольнити. Слідчий суддя приходить до наступних висновків.

З матеріалів клопотання вбачається, що колишній заступник начальника Департаменту зв`язку та телекомунікацій Національної поліції України ОСОБА_5 , діючи за попередньою змовою з службовими особами Національної поліції України, з корисливих мотивів, за грошову винагороду організував доступ стороннім особам до автоматизованих систем «Інформаційний портал Національна поліція України» та «Інтегрована інформаційно-пошукова системи МВС України», що призводить до витоку інформації про персональні дані громадян України.

Так, у 2018 році заступник начальника Департаменту зв`язку та телекомунікацій НПУ полковник поліції ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , звільнився із займаної посади. Маючи фаховий рівень знань в галузі комп`ютерних технологій та відповідні зв`язки з числа колишніх підлеглих, останній організував стійке злочинне угрупування, до складу якого залучив колишніх та діючих працівників поліції (переважно з відділу зв`язку та телекомунікацій НПУ) з метою вчинення злочинів щодо несанкціонованого втручання в роботу автоматизованих систем «Інформаційний портал Національна поліція України» та «Інтегрована інформаційно-пошукова системи МВС України». При цьому, ОСОБА_5 фактично керує вказаною організованою групою, забезпечує її фінансування, приховування злочинної діяльності цієї організованої групи.

Так, з метою несанкціонованого втручання в роботу автоматизованих систем «Інформаційний портал Національна поліція України» та «Інтегрована інформаційно-пошукова система МВС України», ОСОБА_5 крім іншого використовує віртуальні машини, які за домовленістю із службовими особами ТОВ "Об`єднані Мережі України" (код ЄДРПОУ 31745086) розташовані за адресою м. Київ, вул. Солом`янська, 3.

Відповідно до інформації БТІ право власності на нерухоме майно за адресою: м. Київ, вул. Солом`янська, 3 зареєстровано за ВАТ «Український інститут по проектуванню засобів та споруд зв`язку «Дніпрозв`язок».

Відповідно доч.1ст.234КПК Україниобшук проводитьсяз метоювиявлення тафіксації відомостейпро обставинивчинення кримінальногоправопорушення,відшукання знаряддякримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Слідчий суддя, заслухавши пояснення сторони кримінального провадження, дослідивши клопотання та докази, якими обґрунтовано клопотання, у тому числі, що наявні в матеріалах, дані дають достатні підстави вважати, що відомості, які містяться у відшукуваних речах і документах, мають значення для досудового розслідування, дійшов до висновку про наявність підстав для задоволення клопотання та надання дозволу на проведення обшуку.

Непроведення обшуку могло б перешкодити меті кримінального провадження.

Керуючись ст. 234, 235, 309, 535 КПК України, слідчий суддя,

У Х В А Л И В :

Клопотання задовольнити.

Надати заступнику начальника відділу Головного слідчого управління Національної поліції України підполковнику поліції ОСОБА_3 та іншим слідчим групи слідчих у кримінальному проваджені №12018000000000368 від 14.06.2018 року дозвіл на проведення обшуку приміщень за адресою: м. Київ, вул. Солом`янська, 3 за місцем знаходження ТОВ "Об`єднані Мережі України" (код ЄДРПОУ 31745086), які на праві власності зареєстровані за ВАТ «Український інститут по проектуванню засобів та споруд зв`язку «Дніпрозв`язок», з метою відшукання і вилучення речей та документів щодо доступу стороннімиособами доавтоматизованих систем«Інформаційний порталНаціональна поліціяУкраїни» та«Інтегрована інформаційно-пошуковасистеми МВСУкраїни», асаме:мережевих контролерів(адаптерів),мостів,шлюзів,маршрутизаторів,мобільних телефонів,сім-карток,інших засобівзв`язку,ноутбуків,комп`ютерів,планшетних комп`ютерів,копіювальної технікита техніки,яка можезберігати,створювати електроннікопії документівабо інформаціюпро діяльністьвказаних вищеосіб чимістити відомостіпро спілкуванняпричетних осіб:нотатки,чорнові записи,оптичні,електронні чипаперові носіїінформації,що містятьвідомості провчиненні кримінальніправопорушення,грошові кошти,здобуті злочиннимшляхом,походження якихне підтвердженона часпроведення обшуку,банківські платіжнікартки,документи звідомостями щодоюридичних тафізичних осіб,на користьяких здійснюєтьсянесанкціоноване втручання вроботу автоматизованихсистем,документи (впаперовому таелектронному варіанті)щодо осіб,персональні даніяких незаконноотримувались внаслідокнесанкціонованого втручання в роботу автоматизованих систем «Інформаційний портал Національна поліція України» та «Інтегрована інформаційно-пошукова системи МВС України», інші речі та документи, які мають значення для встановлення обставин вчинених кримінальних правопорушень.

Визначити строк дії ухвали тривалістю тридцять днів, який обраховувати з дня постановлення ухвали слідчим суддею.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Ухвала виготовлена в двох примірниках.

Примірник 1 знаходиться в матеріалах судового провадження № 757/4371/19-к.

Примірник 2 наданий слідчому ОСОБА_3

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення04.02.2019
Оприлюднено14.02.2023
Номер документу79801327
СудочинствоКримінальне
Сутьпроведення обшуку

Судовий реєстр по справі —757/4371/19-к

Ухвала від 04.02.2019

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Білоцерківець О. А.

Ухвала від 04.02.2019

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Білоцерківець О. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні