Ухвала
від 14.02.2019 по справі 914/250/19
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

про відкриття провадження у справі

14.02.2019 р. Справа №914/250/19

Суддя Господарського суду Львівської області Артимович В.М., розглянувши матеріали справи

за позовом:Управління майном спільної власності Львівської обласної ради, м. Львів

до відповідача:Товариства з обмеженою відповідальністю «Рубін», м. Львів

про:звільнення безпідставно займаних приміщень

ВСТАНОВИВ:

Управління майном спільної власності Львівської обласної ради звернулося до Господарського суду Львівської області з позовом до Товариства з обмеженою відповідальністю «Рубін» про звільнення безпідставно займаних приміщень.

Позовна заява відповідає вимогам, встановленим ст. ст. 162, 164, 172 Господарського процесуального кодексу України.

Підстави для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження у справі, відсутні.

Позивачем у вступній частині позовної заяви зазначено Комунальний заклад культури Львівської обласної ради Культурно-Мистецький Центр «Львівський палац мистецтв» як третю особу, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача.

Відповідно до ч. 1 ст. 50 ГПК України, треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов'язки щодо однієї із сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи.

Як вбачається зі змісту позовної заяви та долучених до неї матеріалів, комунальний заклад культури Львівської обласної ради Культурно-Мистецький Центр «Львівський палац мистецтв» є балансоутримувачем нежитлових приміщень, які позивач просить зобов'язати ТзОВ «Рубін» звільнити та передати балансоутримувачу за актом приймання-передачі. Тому судове рішення у даній справі може вплинути на права і обов'язки зазначеного комунального закладу культури.

З огляду на викладене, суд дійшов до висновку про наявність підстав для залучення до участі у справі Комунального закладу культури Львівської обласної ради Культурно-Мистецький Центр «Львівський палац мистецтв» в якості третьої особи, що не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача.

У позовній заяві позивач просить суд розглядати справу в порядку спрощеного позовного провадження.

Відповідно до ч. 1, 2 ст. 250 ГПК України, питання про розгляд справи у порядку спрощеного позовного провадження суд вирішує в ухвалі про відкриття провадження у справі.

У випадку, передбаченому ч. 2 ст. 247 цього Кодексу, за наслідками розгляду відповідного клопотання позивача суд з урахуванням конкретних обставин справи може:

1) задовольнити клопотання та визначити строк відповідачу для подання заяви із запереченнями щодо розгляду справи в порядку спрощеного позовного провадження; або

2) відмовити в задоволенні клопотання та розглянути справу за правилами загального позовного провадження.

Відповідно до положень ст. 12 ГПК України господарське судочинство здійснюється за правилами, передбаченими цим Кодексом, у порядку позовного провадження (загального або спрощеного). Спрощене позовне провадження призначене для розгляду малозначних справ, справ незначної складності та інших справ, для яких пріоритетним є швидке вирішення справи. Загальне позовне провадження призначене для розгляду справ, які через складність або інші обставини недоцільно розглядати у спрощеному позовному провадженні.

Для цілей цього Кодексу малозначними справами є: справи у яких ціна позову не перевищує ста розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб; справи незначної складності, визнані судом малозначними, крім справ, які підлягають розгляду лише за правилами загального позовного провадження, та справ, ціна позову в яких перевищує п'ятсот розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб.          

Відповідно до ч. 3 ст. 247 ГПК України при вирішенні питання про розгляд справи в порядку спрощеного або загального позовного провадження суд враховує: 1) ціну позову; 2) значення справи для сторін; 3) обраний позивачем спосіб захисту; 4) категорію та складність справи; 5) обсяг та характер доказів у справі, в тому числі чи потрібно у справі призначити експертизу, викликати свідків тощо; 6) кількість сторін та інших учасників справи; 7) чи становить розгляд справи значний суспільний інтерес; 8) думку сторін щодо необхідності розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження.

Дослідивши матеріали позовної заяви, приймаючи до уваги предмет спору, категорію та складність справи, обсяг і характер доказів, суд дійшов висновку про відмову в задоволенні клопотання позивача про розгляд справи в порядку спрощеного позовного провадження та призначення справи до розгляду за правилами загального позовного провадження.

З огляду на вищенаведене, беручи до уваги те, що позовна заява подана з додержанням норм ГПК, підсудна господарському суду, відсутні підстави для повернення заяви та відмови в її прийнятті, керуючись ст. 4, 12, 20, 50, 162, 164, 176, 234, ГПК України, суд

ПОСТАНОВИВ:

1. Позовну заяву прийняти до розгляду та відкрити провадження у справі.

2. Розгляд справи здійснювати за правилами загального позовного провадження.

3. Залучити до участі у справі Комунальний заклад культури Львівської обласної ради Культурно-Мистецький Центр «Львівський палац мистецтв» (79005, м. Львів, вул. Коперника, 17; ідентифікаційний код 23958316) в якості третьої особи, що не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача.

4. Підготовче засідання призначити на 13.03.19 р. о 15:30 год. Засідання відбудеться в приміщенні господарського суду (м. Львів, вул. Личаківська, 128).

5. Встановити відповідачу строк у 15 календарних днів з дня отримання даної ухвали для подання відзиву на позовну заяву.

6. Відзив на позовну заяву та докази направлення його іншим учасникам справи, мають бути в зазначений термін надіслані на адресу суду або подані через канцелярію суду.

7. Встановити позивачу строк у 5 календарних днів з дня отримання відзиву на позовну заяву, для подання відповіді на відзив.

8. Зобов'язати позивача у випадку подання відповіді на відзив до суду, не пізніше наступного дня надіслати його з доданими документами відповідачу. Докази надіслання надати суду.

9. Встановити відповідачу строк у 5 календарних днів з дня отримання відповіді на відзив, для подання заперечення.

10. Зобов'язати відповідача у випадку подання до суду заперечення на відповідь позивача на відзив, не пізніше наступного дня надіслати його позивачу. Докази надіслання надати суду.

11. Позивачу надати: акт звірки розрахунків з відповідачем станом на час звернення з позовом до суду, оригінали додатків долучених до позовної заяви - для огляду; явку представника в судове засідання – визнати обов'язковою.

12. Відповідачу: акт звірки розрахунків з позивачем станом на час звернення з позовом до суду; докази сплати пені та штрафу (у випадку наявності); витяг з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб підприємців та громадських формувань про державну реєстрацію, явку представника в судове засідання – визнати обов'язковою.

13. Третій особі, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні позивача: подати суду письмові пояснення по суті предмету спору.

14. При направленні у судове засідання уповноважених представників сторін, останнім мати при собі відповідно до ст. 60 ГПК України документи, що підтверджують повноваження представників.

15. Веб-адреса сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі інтернет, за якою учасники справи можуть отримати інформацію по справі, що розглядається - lv.arbitr.gov.ua/sud5015/.

16. Роз'яснити відповідачу, що в разі ненадання у встановлений судом строк без поважних причин відзиву, суд вирішує справу за наявними матеріалами.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та не підлягає оскарженню окремо від рішення суду.

Суддя Артимович В.М.

Дата ухвалення рішення14.02.2019
Оприлюднено15.02.2019

Судовий реєстр по справі —914/250/19

Ухвала від 15.10.2019

Господарське

Господарський суд Львівської області

Артимович В.М.

Ухвала від 11.09.2019

Господарське

Господарський суд Львівської області

Артимович В.М.

Ухвала від 19.08.2019

Господарське

Господарський суд Львівської області

Артимович В.М.

Ухвала від 03.07.2019

Господарське

Господарський суд Львівської області

Артимович В.М.

Ухвала від 07.06.2019

Господарське

Господарський суд Львівської області

Артимович В.М.

Ухвала від 15.05.2019

Господарське

Господарський суд Львівської області

Артимович В.М.

Ухвала від 10.04.2019

Господарське

Господарський суд Львівської області

Артимович В.М.

Ухвала від 11.04.2019

Господарське

Господарський суд Львівської області

Артимович В.М.

Ухвала від 27.03.2019

Господарське

Господарський суд Львівської області

Артимович В.М.

Ухвала від 18.03.2019

Господарське

Господарський суд Львівської області

Артимович В.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні