Рішення
від 05.02.2019 по справі 500/1582/17
ІЗМАЇЛЬСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 500/1582/17

Провадження № 2/500/828/19

Р І Ш Е Н Н Я

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

05 лютого 2019 року Ізмаїльський міськрайонний суд Одеської області

в складі: головуючого судді - Бурнусуса О.О.,

за участю: секретаря судового засідання - Петрової В.В.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в місті Ізмаїлі цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2, третя особа - Першотравнева сільська рада Ізмаїльського району Одеської області про визнання права власності на спадкове майно та за зустрічним позовом ОСОБА_2 до ОСОБА_1, третя особа - Першотравнева сільська рада Ізмаїльського району Одеської області про визнання заповіту нікчемним та визнання права власності на спадкове майно,-

ВСТАНОВИВ :

Позивач ОСОБА_1 звернулась до суду з позовом, який уточнила та яким просила визнати за нею, в порядку спадкування після смерті чоловіка ОСОБА_3, померлого ІНФОРМАЦІЯ_3 право власності на 1/2 частину земельної ділянки площею 1,9997 га, розташованої на території Першотравневої сільської ради Ізмаїльського району Одеської області, колишнє КСП Котлабух частка (пай) № НОМЕР_3, переданої для ведення товарного сільськогосподарського виробництва (державний акт на право власності на земельну ділянку серії НОМЕР_4 від 07.10.2004 року, зареєстрованого в Книзі записів державних актів на право особистої власності на землю за № 944), кадастровий номер -НОМЕР_5 мотивуючи тим, що державним нотаріусом Ізмаїльської державної нотаріальної контори Одеської області їй відмовлено у видачі свідоцтва про право на спадщину у зв'язку із тим, що відсутній оригінал документа, що посвідчує право власності на земельну ділянку серії НОМЕР_4) на ім'я спадкодавця ОСОБА_3.

В свою чергу відповідач ОСОБА_2 звернувся до суду із зустрічною позовною заявою, яку уточнив та якою просив визнати нікчемним заповіт складений ОСОБА_3 23 жовтня 2013 року на ім'я ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_1, посвідчений 23.10.2013 року секретарем Першотравневої сільської ради Ізмаїльського району Одеської області за №105. А також, просив визнати за ним в порядку спадкування за законом після смерті матері ОСОБА_4, померлої ІНФОРМАЦІЯ_4 право власності на 1/2 частину земельної ділянки площею 1,9997 га, розташованої на території Першотравневої сільської ради, Ізмаїльського району Одеської області, колишнє КСП Котлабух , частка (пай) № НОМЕР_3, згідно державного акту на право власності на земельну ділянку серії НОМЕР_4, від 07.10.2004 року, кадастровий номер - НОМЕР_5

Зустрічні позовні вимоги обґрунтовані тим, що приватним нотаріусом Ізмаїльського міського нотаріального округу Одеської області Арнаут О.В. йому відмовлено у видачі свідоцтва про право на спадщину за законом у зв'язку із тим, що відсутні правовстановлюючі документи на земельну ділянку і існує спір між спадкодавцями померлого ОСОБА_3, який помер ІНФОРМАЦІЯ_3

В судове засідання позивач ОСОБА_1 не з'явилась, про час та місце розгляду справи повідомлялась належним чином, представник позивача надала суду заяву про розгляд справи за їх відсутності, якою уточненні первісні позовні вимоги підтримують та просять їх задовольнити, а також не заперечують щодо задоволення зустрічних позовних вимог.

Відповідач ОСОБА_2 в судове засідання не з'явився, про час та місце розгляду справи повідомлявся належним чином, представник відповідача надав суду заяву про розгляд справи за їх відсутності, якою уточненні зустрічні позовні вимоги підтримують в повному обсязі та наполягають на їх задоволенні, а також не заперечують проти задоволення уточненні первісних позовних вимог.

Представник третьої особи в судове засідання не з'явився, про час та місце розгляду справи повідомлявся належним чином. Згідно наданих письмових пояснень від 14.02.2018 року та раніше наданих усних пояснень наданих в судовому засіданні, зустрічні позовні вимоги щодо визнання нікчемним заповіту складеного ОСОБА_3 23 жовтня 2013 року на ім'я ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_1, посвідчений 23.10.2013 року секретарем Першотравневої сільської ради Ізмаїльського району Одеської області за №105 заперечує, оскільки якщо заповідач через проблеми не може сам прочитати заповіт, посвідчення заповіту має відбуватися в присутності не менше двох свідків. Текст заповіту повинен містити відомості про свідків, а саме: прізвище, ім'я, по батькові кожного з них, дата народження місце проживання, реквізити паспорта чи іншого документа, на підставі якого було встановлено особу свідка. Свідки при яких посвідчено заповіт, зачитують його вголос та ставлять свої підписи на ньому - що і було зроблено при посвідченні заповіту від імені ОСОБА_3 секретарем Першотравневої сільської ради, про що зроблено відповідний запис. За станом здоров'я заповідач не міг сам написати та прочитати заповіт, та за його усним проханням заповіт був записаний секретарем сільської ради та прочитаний і підписаний зазначеними свідками. Також, як зазначено в письмових поясненнях представником третьої особи, не була вказана дата складання заповіту, але є дата завірення підпису заповідача 23 жовтня 2013 року, яку можливо вважати датою складення заповіту. Не зазначено місце народження заповідача, але є дата народження та ідентифікаційний код по якому можна ідентифікувати особу, яка склала заповіт. Не було вказано причину складання заповіту за межами службового приміщення, але заповіт складений на території та межах нотаріального округу Першотравневої сільської ради. Таким чином, заповіт ОСОБА_3 було складено в с. Першотравневе Ізмаїльського району Одеської області 23 жовтня 2013 року за усним проханням заповідача, дієздатність якого була перевірена, волевиявлення здійснено і підписано особисто. Так, як за станом здоров'я, заповідач сам не зміг прочитати заповіт, на його прохання і в його присутності заповіт до його підписання уголос було прочитано та підписано зазначеними свідками.

Дослідивши матеріали справи, суд приходить до висновку, що первісний позов ОСОБА_1 до ОСОБА_2, третя особа - Першотравнева сільська рада Ізмаїльського району Одеської області про визнання права власності на спадкове майно та зустрічний позов ОСОБА_2 до ОСОБА_1, третя особа - Першотравнева сільська рада Ізмаїльського району Одеської області про визнання заповіту нікчемним та визнання права власності на спадкове майно підлягають задоволенню, виходячи з наступного.

Відповідно до ч. 1 ст. 4 ЦПК України - кожна особа має право в порядку, встановленому цим Кодексом, звернутися до суду за захистом своїх порушених, невизнаних або оспорюваних прав, свобод чи законних інтересів.

Згідно до ч. 1 ст. 5 ЦПК України - здійснюючи правосуддя, суд захищає права, свободи та інтереси фізичних осіб, права та інтереси юридичних осіб, державні та суспільні інтереси у спосіб, визначений законом або договором.

Відповідно до ч. 3 ст. 12 ЦПК України - кожна сторона повинна довести обставини, які мають значення для справи і на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень, крім випадків, встановлених цим Кодексом.

Статтею 76 ЦПК України визначено, що доказами є будь-які дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин (фактів), що обґрунтовують вимоги і заперечення учасників справи, та інших обставин, які мають значення для вирішення справи. Ці дані встановлюються такими засобами: письмовими, речовими і електронними доказами; висновками експертів; показаннями свідків.

Судом встановлено, що ОСОБА_3 належала земельна ділянка площею 1,9997 га, розташована на території Першотравневої сільської ради, колишнє КСП Котлабух , частка (пай) № НОМЕР_3, передана для ведення товарного сільськогосподарського виробництва, згідно державного акту на право власності на земельну ділянку серії НОМЕР_4 від 07.10.2004 року, виданого на підставі рішення Ізмаїльської районної державної адміністрації № 807/А - 2003 від 29 жовтня 2003 року, зареєстрованого в Книзі записів державних актів на право власності на землю та на право постійного користування землею, договорів оренди землі за № 944, кадастровий номер - НОМЕР_5

Відповідно до свідоцтва про смерть серії НОМЕР_6 від 29.10.2013 року, виданого відділом державної реєстрації актів цивільного стану реєстраційної служби Ізмаїльського міськрайонного управління юстиції в Одеській області, ОСОБА_3 помер ІНФОРМАЦІЯ_3

Після смерті ОСОБА_3 згідно ст.1220 ЦК України відкрилася спадщина на спадкове майно, до якої входить земельна ділянка площею 1,9997 га, розташована на території Першотравневої сільської ради, Ізмаїльського району Одеської області, колишнє КСП Котлабух , частка (пай) № НОМЕР_3, передана для ведення товарного сільськогосподарського виробництва, згідно державного акту на право власності на земельну ділянку серії НОМЕР_4 від 07.10.2004 року, кадастровий номер - НОМЕР_5

Відповідно до ст. 1216 ЦК України - спадкуванням є перехід прав та обов'язків (спадщини) від фізичної особи, яка померла (спадкодавця), до інших осіб (спадкоємців).

Статтею 1217 ЦК України визначено, що спадкуванням здійснюється за заповітом або за законом.

Згідно ч. 1 ст. 1220 ЦК України - спадщина відкривається внаслідок смерті особи або оголошення її померлою.

Відповідно до ч. 1 ст. 1222 ЦК України - спадкоємцями за заповітом і за законом можуть бути фізичні особи, які є живими на час відкриття спадщини, а також особи, які були зачаті за життя спадкодавця і народжені живими після відкриття спадщини.

Статтею 1233 ЦК України передбачено, що заповітом є особисте розпорядження фізичної особи на випадок своєї смерті.

Відповідно до заповіту від 23.10.2013 року, посвідченого секретарем Першотравневої сільської ради Ізмаїльського району Одеської області, зареєстрованого в реєстрі за № 105, ОСОБА_3 усе своє майно нерухоме та рухоме де б воно не було та з чого б воно не складалось і взагалі все те, що на день смерті буде йому належати і на що за законом він матиме право заповів ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_1.

Частиною 1 ст. 1241 ЦК України, встановлено, що малолітні, неповнолітні, повнолітні непрацездатні діти спадкодавця, непрацездатна вдова (вдівець) та не працездатні батьки спадкують, незалежно від змісту заповіту, половину частки, яка належала кожному з них у разі спадкування за законом (обов'язкова частка).

Осіб, які мають право на обов'язкову частку у спадщини незалежно від змісту заповіту після смерті ОСОБА_3 немає.

Відповідно до ч. 1,2 ст. 1247 ЦК України заповіт складається у письмовій формі, із зазначенням місця та часу його складення. Заповіт має бути особисто підписаний заповідачем. Якщо особа не може особисто підписати заповіт, він підписується відповідно до частини четвертої статті 207цього Кодексу.

Відповідно до ч. 4 ст. 207 ЦК України якщо фізична особа у зв'язку з хворобою або фізичною вадою не може підписатися власноручно, за її дорученням текст правочину у її присутності підписує інша особа. Підпис іншої особи на тексті правочину, що посвідчується нотаріально, засвідчується нотаріусом або посадовою особою, яка має право на вчинення такої нотаріальної дії, із зазначенням причин, з яких текст правочину не може бути підписаний особою, яка його вчиняє. Підпис іншої особи на тексті правочину, щодо якого не вимагається нотаріального посвідчення, може бути засвідчений відповідною посадовою особою за місцем роботи, навчання, проживання або лікування особи, яка його вчиняє.

Відповідно до ст. 1251 ЦК України якщо у населеному пункті немає нотаріуса, заповіт, крім секретного, може бути посвідчений уповноваженою на це посадовою особою відповідного органу місцевого самоврядування.

Відповідно до ст. 37 Закону від 2 вересня 1993 р. № 3425-XII Про нотаріат , статей 38, 42, 59 Закону від 21 травня 1997 р. № 280/97-ВР Про місцеве самоврядування в Україні та п. 2 Інструкції про порядок вчинення нотаріальних дій посадовими особами виконавчих комітетів сільських, селищних, міських Рад народних депутатів України (затверджена наказом Міністерства юстиції України від 25 серпня 1994 р. № 22/5, зареєстрована в Міністерстві юстиції України 26 жовтня 1994 р. за № 256/466; далі - Інструкція) у населених пунктах, де немає державних нотаріусів, нотаріальні дії вчиняють посадові особи виконавчих комітетів сільських, селищних, міських рад, на яких такий обов'язок покладено рішенням виконавчого комітету відповідної ради.

Згідно ч.1 ст.38 ЗУ Про місцеве самоврядування в Україні до відання виконавчих органів сільських, селищних, міських рад належать делеговані повноваження, зокрема, вчинення нотаріальних дій з питань, віднесених законом до їх відання.

За ч.1 ст.50 ЗУ Про місцеве самоврядування в Україні секретар сільської, селищної міської ради обирається за пропозицією сільського, селищного, міського голови відповідною радою з числа її депутатів та працює в раді на постійній основі.

Частиною 4 ст. 50 ЗУ Про місцеве самоврядування в Україні передбачено, що секретар сільської ради може за рішенням ради одночасно здійснювати повноваження секретаря виконавчого комітету відповідної ради.

Відповідно до ст. 1257 ЦК України, заповіт, складений особою, яка не мала на це права, а також заповіт, складений з порушенням вимог щодо його форми та посвідчення, є нікчемним. За позовом заінтересованої особи суд визнає заповіт недійсним, якщо буде встановлено, що волевиявлення заповідача не було вільним і не відповідало його волі. Недійсність окремого розпорядження, що міститься у заповіті, не має наслідком недійсності іншої його частини. У разі недійсності заповіту спадкоємець, який за цим заповітом був позбавлений права на спадкування, одержує право на спадкування за законом на загальних підставах.

Як вбачається з вищезазначеного заповіту від 23.10.2013 року за № 105 від імені ОСОБА_3 на ім'я ОСОБА_1 не зазначена дата складання заповіту, місце народження заповідача, місце складання заповіту та причини його складання за межами службового приміщення Першотравневої сільської ради, а також, під час складення заповіту не було роз'яснено статтю 1307 ЦК України. Таким чином заповіт було складно з порушення вимог відносно його форми.

На підставі викладеного, проаналізувавши наявні в матеріалах справи докази у їх сукупності та взаємозв'язку, суд приходить до висновку, що зустрічні позовні вимоги щодо визнання заповіту від 23.10.2013 року нікчемним є обґрунтованими та такими, що підлягають задоволенню.

Частиною 2 ст. 1223 ЦК України передбачено, що у разі відсутності заповіту, визнання його недійсним, неприйняття спадщини або відмови від її прийняття спадкоємцями за заповітом, а також у разі не охоплення заповітом усієї спадщини право на спадкування за законом одержують особи, визначені у статтях 1261 - 1265 цього Кодексу.

Відповідно до ст. 1258 ЦК України спадкоємці за законом одержують право на спадкування почергово. Кожна наступна черга спадкоємців за законом одержує право на спадкування у разі відсутності спадкоємців попередньої черги, усунення їх від права на спадкування, неприйняття ними спадщини або відмови від її прийняття, крім випадків встановлених статтею 1259 цього Кодексу.

Спадкоємцями за законом першої черги згідно ст. 1261 ЦК України після смерті ОСОБА_3 є:

- дружина ОСОБА_6, що підтверджено свідоцтвом про укладення шлюбу серії НОМЕР_7 від 18.01.1976 року, виданого виконавчим комітетом Першотравневої сільської ради Ізмаїльського району Одеської області;

- донька ОСОБА_4, що підтверджено свідоцтвом про народження серії НОМЕР_8 від 05.05.1952 року, виданого виконавчим комітетом Першотравневої сільської ради Ізмаїльського району Одеської області та свідоцтвом про одруження серії НОМЕР_9 від 09.11.1972 року, виданого Першотравневим сільським бюро РАЦСу згідно якого ОСОБА_4 змінила прізвище на ОСОБА_4 .

Згідно ч. 3 ст. 1268 ЦК України спадкоємець, який постійно проживав разом із спадкодавцем на час відкриття спадщини, вважається таким, що прийняв спадщину, якщо протягом строку, встановленого статтею 1270 цього Кодексу, він не заявив про відмову від неї.

Як було встановлено в судовому засіданні, позивач ОСОБА_1 на час відкриття спадщини проживала разом із спадкодавцем ОСОБА_3, що підтверджено довідкою наданою виконавчим комітетом Першотравневої сільської ради Ізмаїльського району Одеської області від 22.02.2017 року за № 185, тому вважається такою, що фактично прийняла спадщину відповідно до вимог ч. 3 ст. 1268 ЦК України.

Відповідно до ч. 1 ст. 1269 ЦК України спадкоємець, який бажає прийняти спадщину, але на час відкриття спадщини не проживав постійно із спадкодавцем, має подати нотаріусу заяву про прийняття спадщини.

ОСОБА_4 будучи спадкоємицею за законом після смерті ОСОБА_3, померлого ІНФОРМАЦІЯ_3 у передбачений ст. 1270 ЦК України строк звернулась до Ізмаїльської державної нотаріальної контори Одеської області із заявою про прийняття спадщини, що підтверджено нотаріально посвідченою заявою від 24.04.2014 року за № 343, тому вважається такою, що фактично прийняла спадщину відповідно до вимог ст. 1269 ЦК України.

Відповідно до свідоцтва про смерть серії НОМЕР_10 від 07.06.2014 року, виданого відділом державної реєстрації актів цивільного стану реєстраційної служби Ізмаїльського міськрайонного управління юстиції в Одеській області, ОСОБА_4 померла ІНФОРМАЦІЯ_4.

Після смерті ОСОБА_4 відкрилась спадщина до якої входить 1/2 частина земельної ділянки площею 1,9997 га, розташованої на території Першотравневої сільської ради, Ізмаїльського району Одеської області, колишнє КСП Котлабух , частка (пай) № НОМЕР_3, переданої для ведення товарного сільськогосподарського виробництва, згідно державного акту на право власності на земельну ділянку серії НОМЕР_4 від 07.10.2004 року, кадастровий номер - НОМЕР_5

За життя спадкодавець заповіту не залишала, що підтверджено Інформаційною довідкою зі Спадкового реєстру (заповіти/спадкові договори) за № 38774878 від 31.10.2014 року, згідно якої інформація про заповіт складений та посвідчений від імені ОСОБА_4 відсутня.

Спадкоємцями за законом першої черги після смерті ОСОБА_4 є:

- донька ОСОБА_8, що підтверджено свідоцтвом про народження серії НОМЕР_11 від 14.07.1981 року, виданого Ізмаїльським відділом РАЦСу та свідоцтвом про шлюб від 24.04.2009 року, виданого Другим Суворовським відділом реєстрації актів цивільного стану Одеського міського управління юстиції, згідно якого ОСОБА_8 змінила прізвище на ОСОБА_8 ;

- син ОСОБА_2, що підтверджено свідоцтвом про народження серії НОМЕР_12 від 26.05.1973 року, виданого Ленінським відділом РАЦСу Ростова на Дону.

Частиною 1 ст. 1273 ЦК України спадкоємець за заповітом або за законом може відмовитися від прийняття спадщини протягом строку, встановленого статтею 1270 цього Кодексу. Заява про відмову від прийняття спадщини подається нотаріусу за місцем відкриття спадщини.

Так, ОСОБА_8 у передбачений ст. 1270 ЦК України строк звернулась до приватного нотаріуса Ізмаїльського міського нотаріального округу Одеської області із заявою про відмову від прийняття спадщини після смерті матері ОСОБА_4 на користь брата (сина спадкодавця) ОСОБА_2, ІНФОРМАЦІЯ_2, що підтверджено нотаріально посвідченою заявою від 31.10.2014 року за № 2300.

В свою чергу ОСОБА_2 у передбачений ст. 1270 ЦК України строк звернувся до приватного нотаріуса Ізмаїльського міського нотаріального округу Одеської області Арнаут О.В. із заявою про прийняття спадщини що залишилась після смерті матері ОСОБА_4, померлої ІНФОРМАЦІЯ_4 що підтверджено нотаріально посвідченою заявою від 31.10.2014 року за № 2301, тому вважається таким що фактично прийняв спадщину відповідно до вимог ст. 1269 ЦК України.

Згідно із п. 23 Постанови Пленуму Верховного суду України від 30.05.2008 року № 7 "Про судову практику у справах про спадкування", за наявності умов для одержання в нотаріальній конторі свідоцтва про право на спадщину вимоги про визнання права на спадщину судовому розглядові не підлягають. У разі відмови нотаріуса в оформленні права на спадщину особа може звернутись до суду за правилами позовного провадження.

Приймаючи до уваги, що іншим (крім судового) шляхом захистити права сторін неможливо, суд приходить до висновку про обґрунтованість заявлених первісних та зустрічних позовних вимог та право сторін на спадщину такими, що підлягають захисту в зв'язку з чим задовольняє первісний та зустрічний позови.

Судом не виявлено обставин, що суперечать закону або порушують права, свободи чи інтереси інших осіб.

Керуючись ст.ст. 12, 13, 133, 141, 259, 263-265 ЦПК України, суд,-

ВИРІШИВ:

Позов ОСОБА_1 (паспорт серії НОМЕР_13 виданий Ізмаїльським РВ УМВС України в Одеській області від 31.01.1996 року, місце проживання зареєстроване за адресою: АДРЕСА_1 РНОКПП - НОМЕР_1) до ОСОБА_2 (паспорт серії НОМЕР_14, виданий Ленінським РВ УМВС України в Одеській області від 03.07.1998 року, місце проживання зареєстроване за адресою: АДРЕСА_2 РНОКПП - НОМЕР_2), третя особа - Першотравнева сільська рада Ізмаїльського району Одеської області (розташована за адресою: Одеська область, Ізмаїльський район. с. Першотравневе, вул. Гагаріна, б. 108- Б, код ЄДРПОУ - 04527112) про визнання права власності на спадкове майно - задовольнити.

Визнати за ОСОБА_1 в порядку спадкування за законом після смерті чоловіка ОСОБА_3, померлого ІНФОРМАЦІЯ_3 право власності на 1/2 частину земельної ділянки площею 1,9997 га, розташованої на території Першотравневої сільської ради, Ізмаїльського району Одеської області, колишнє КСП Котлабух , частка (пай) № НОМЕР_3, згідно державного акту на право власності на земельну ділянку серії НОМЕР_4 від 07.10.2004 року, кадастровий номер - НОМЕР_5

Зустрічний позов ОСОБА_2 (паспорт серії НОМЕР_14, виданий Ленінським РВ УМВС України в Одеській області від 03.07.1998 року, місце проживання зареєстроване за адресою: АДРЕСА_2 РНОКПП - НОМЕР_2) до ОСОБА_1 (паспорт серії НОМЕР_13 виданий Ізмаїльським РВ УМВС України в Одеській області від 31.01.1996 року, місце проживання зареєстроване за адресою: АДРЕСА_1 РНОКПП - НОМЕР_1), третя особа - Першотравнева сільська рада Ізмаїльського району Одеської області (розташована за адресою: Одеська область, Ізмаїльський район. с. Першотравневе, вул. Гагаріна, б. 108- Б, код ЄДРПОУ - 04527112) про визнання заповіту нікчемним та визнання права власності на спадкове майно - задовольнити.

Визнати заповіт складений ОСОБА_3 23 жовтня 2013 року на ім'я ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_1, посвідчений 23.10.2013 року секретарем Першотравневої сільської ради Ізмаїльського району Одеської області за №105 - нікчемним.

Визнати за ОСОБА_2 в порядку спадкування за законом після смерті матері ОСОБА_4, померлої ІНФОРМАЦІЯ_4 право власності на 1/2 частину земельної ділянки площею 1,9997 га, розташованої на території Першотравневої сільської ради, Ізмаїльського району Одеської області, колишнє КСП Котлабух , частка (пай) № НОМЕР_3, згідно державного акту на право власності на земельну ділянку серії НОМЕР_4, від 07.10.2004 року, кадастровий номер - НОМЕР_5

Рішення суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги всіма учасниками справи, якщо апеляційну скаргу не було подано. Апеляційна скарга подається апеляційному суду через суд першої інстанції, який ухвалив оскаржуване судове рішення. Апеляційна скарга на рішення суду подається протягом тридцяти днів, а на ухвалу суду - протягом п'ятнадцяти днів з дня його (її) проголошення. Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини судового рішення або у разі розгляду справи (вирішення питання) без повідомлення (виклику) учасників справи, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

Повний текст рішення складено та підписано 13.02.2019 року.

Суддя: О.О.Бурнусус

СудІзмаїльський міськрайонний суд Одеської області
Дата ухвалення рішення05.02.2019
Оприлюднено15.02.2019
Номер документу79813890
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —500/1582/17

Рішення від 05.02.2019

Цивільне

Ізмаїльський міськрайонний суд Одеської області

Бурнусус О. О.

Рішення від 05.02.2019

Цивільне

Ізмаїльський міськрайонний суд Одеської області

Бурнусус О. О.

Ухвала від 10.08.2017

Цивільне

Ізмаїльський міськрайонний суд Одеської області

Бурнусус О. О.

Ухвала від 01.06.2017

Цивільне

Ізмаїльський міськрайонний суд Одеської області

Бурнусус О. О.

Ухвала від 04.05.2017

Цивільне

Ізмаїльський міськрайонний суд Одеської області

Бурнусус О. О.

Ухвала від 07.04.2017

Цивільне

Ізмаїльський міськрайонний суд Одеської області

Бурнусус О. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні