Ухвала
від 07.11.2018 по справі 296/10989/18
КОРОЛЬОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ЖИТОМИРА

Справа № 296/10989/18

1-кс/296/5407/18

УХВАЛА

Іменем України

07 листопада 2018 року м.Житомир

Слідчий суддя Корольовського районного суду м. Житомира ОСОБА_1 , за участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 , слідчого ОСОБА_3 , розглянув клопотання старшого слідчого СУ ГУНП в Житомирській області ОСОБА_3 , погоджене прокурором військової прокуратури Житомирського гарнізону ОСОБА_4 , про проведення обшуку в житлі чи іншому володінні особи та додані до нього матеріали кримінального провадження, -

В С Т А Н О В И В :

Слідчий звернувся до суду з клопотанням про проведення обшуку за фактичним місцем знаходження ТОВ «НВП «Металоконструкці», за адресою: м. Житомир, вул. Параджанова (стара назва Баранова), 80, у якому зазначив, що слідчим управлінням ГУНП в Житомирській області здійснюється досудове розслідування кримінального провадження за № 420181103300000025 від 16.04.2018 за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 191, ч. 1 ст. 366 Кримінального кодексу України.

В ході досудового розслідування встановлено, що з червня по вересень 2017 року ТОВ «НВП «Металоконструкція» за результатами трогів, стало переможцем близько 20 тендерів на постачання (модернізацію) військовим підрозділам установок для показу мішеней і уклало із розпорядниками бюджетних коштів, договорів на загальну суму понад 30 млн. грн.

Так, 20.09.2017 між А 0339 та ТОВ «НВП «Металоконструкці» укладено договір № 85, предметом якого є проведення робіт з ремонту і технічного обслуговування техніки (послуги з модернізації полігонного обладнання шляхом переобладнання АМЛ-Т-48 на мрАМЛ-Т-48 (12 В) та АМЛ-Т-48С на мрАМЛ-Т-48С9 (12 В)), на загальну суму 3 275 500,00 грн. Згідно п.8.2 вищевказаного договору термін його дії до 31.12.2017 року, але у будь-якому разі до повного виконання сторонами своїх зобов`язань.

Поряд з тим, встановлено, що ТОВ «НВП «Металоконструкція» частину обладнання передбаченого для потреб ВЧ НОМЕР_1 , загальною вартістю близько 480 тис. грн., на даний час не виготовлено та не поставлено.

Незважаючи на викладені обставини директором ТОВ «НВП «Металокострукція» ОСОБА_5 всупереч укладеному договору були підготовлені акти прийому передачі обладнання, які підписані командиром ВЧ НОМЕР_1 ОСОБА_6 , що стало підставою для перерахування на розрахункові рахунки підприємства бюджетних коштів в сумі 3 275 500, 00 грн.

Також, отримано достовірні данні, що ТОВ «НВП «Металоконструкція» закупило блоки керування у ТОВ «Торгова група «Трейдексперт» (код ЄДРПОУ 41217522) вартість яких становила 8 300,00 грн., за 1 шт., при цьому, номінальна вартість виробництва вказаного обладнання не перевищує 1 тис., грн за шт., таким чином, обладнання, що постачається та послуг, які надаються суттєво завищується за рахунок використання ТОВ «Торгова група «Трейдексперт» (код ЄДРПОУ 41217522) документів підприємств з ознаками фіктивності, зокрема: ТОВ «Антей Трейд» (код ЄДРПОУ 41207383), ТОВ «Спринт ЮГ» (код ЄДРПОУ 41271113), ТОВ «Оптима-Центр» (код ЄДРПОУ 41207320), ТОВ «Максимус Групп» (код ЄДРПОУ 41261786), ТОВ «Альянс Мега» (код ЄДРПОУ 40890487), ТОВ «Зенит-трейд» (код ЄДРПОУ 41020279), ТОВ «Новел Компані» (код ЄДРПОУ 41519876), ТОВ «Новембер» (код ЄДРПОУ 41512158), ТОВ «ТД «СІТІ-ГРУП» (код ЄДРПОУ 40568325) основним видом господарської діяльності яких є реалізація широкого спектру товарів та продуктів харчування.

Крім того установлено, що відносно ТОВ «Альянс Мега», ТОВ «Зенит-Трейд» відкрите кримінальне провадження, яке внесене до Єдиного реєстру досудових розслідувань №12015000000000461, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 205 Кримінального кодексу України.

Водночас в ході відвідування та візуального огляду об`єкту, який розташований за адресою: Житомирська обл. Чудніський р-н., с. Краснопіль, вул. Чуднівська, 77а місцезнаходження ТОВ «НВП «Металоконструкція», було установлено, що він перебуває у занедбаному стані і не використовується, що свідчить про надання завідомо неправдивих відомостей керівництвом ТОВ «НВП «Металоконструкція», в частині місцезнаходження юридичної особи.

В ході проведення допиту ОСОБА_5 установлено, що ТОВ «НВП «Металоконструкція» фактично знаходиться за адресою: м. Житомир,

вул. Параджанова (стара назва Баранова), 80.

З урахуванням викладеного, для виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінальних правопорушень, предметів, речей та документів, які можуть бути використані як докази у кримінальному провадженні, виникла необхідність у проведенні обшуку за фактичним місцем знаходження ТОВ «НВП «Металоконструкція», а саме: м. Житомир, вул. Параджанова (стара назва Баранова), 80, з метою виявлення та вилучення: оригіналів документів щодо виконання всіх робіт та поставки обладнання, протягом 2016-2018 років, підрядником ТОВ «НВП «Металоконструкція» (код ЄДРПОУ 35215213) на замовлення військової частини НОМЕР_2 , а саме: документації конкурсних торгів та змін до неї; акцептів; звітів про результати проведення процедури закупівлі; звітів про виконання договорів; договорів генпідряду на виконання робіт та поставки обладнання ТОВ «НВП «Металоконструкція», з додатковими угодами (договорами); договорів підряду (субпідряду) на виконання робіт та поставки обладнання, з додатковими угодами (договорами); договірної ціни щодо виконання робіт та поставки обладнання підприємством; календарний графік виконання робіт по об`єктах; план фінансування робіт по об`єктах; акти приймання виконаних робіт з виконання робіт, довідок про вартість виконаних робіт, актів скритих (прихованих) робіт; бухгалтерські документи щодо перерахування грошових коштів замовником підряднику відповідно до укладеного договору між сторонами; первинних бухгалтерських документів щодо закупівлі матеріалів для виконання робіт та поставки обладнання, первинних бухгалтерських документів щодо проведення розрахунків з контрагентами за закуплені матеріалів для виконання робіт, електронні носії інформації (комп`ютерна техніка, карти пам`яті, диски для лазерних систем зчитування тощо), за допомогою яких могли бути виконані вказані документи з можливістю виконання копії інформації яка на них міститься, в тому числі документи щодо господарських взаємовідносин військової частини НОМЕР_2 з ТОВ «НВП «Металоконструкція» (код ЄДРПОУ 35215213).

Слідчий зазначив, що проведення тимчасового доступу в даному випадку є недоцільним у зв`язку з ризиком знищення або заміни документів посадовими особами ТОВ «НВП «Металоконструкція», що призведе до невиправданого затягування досудового розслідування кримінального провадження.

Відповідно інформації з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру Іпотеки, Єдиного реєстру заборони відчуження об`єктів нерухомого майна щодо об`єкта нерухомого майна, майновий комплекс, який розміщується за адресою: м. Житомир, вул. Параджанова, 80, на праві власності належить: Територіальній громаді міста Житомир в особі Житомирської міської ради, ТОВ «ІНТЕРКОМГРУП», ТОВ ВТП «Бутон», ПП ВКФ «ТЕТЕРІВ-2», ТОВ ВКФ «Гарант» ЛТД, ОСОБА_7 , ПАТ «Укрвторчормет», ТОВ «ПОЛІМЕР СИСТЕМ», ПП ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , ОСОБА_10 , ОСОБА_11 , ТОВ «Полімер Системс».

Без виявлення і вилучення зазначених документів неможливо всебічно, повно і неупереджено дослідити обставини кримінального провадження.

Згідно ч. 1 ст. 234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Розглянувши матеріали клопотання та додані до нього матеріали кримінального провадження, заслухавши думку слідчого, який підтримав клопотання, суд вважає його таким, що підлягає до задоволення, оскільки наявні достатні підстави для проведення обшуку за фактичним місцем знаходження ТОВ «НВП «Металоконструкція», за адресою:

м. Житомир, вул. Параджанова (стара назва Баранова), 80.

На підставі викладеного, керуючись ч. 1 ст. 166, ст.ст. 234, 235 КПК України, -

П О С Т А Н О В И В :

Клопотання задовольнити.

Надати старшому слідчому СУ ГУНП в Житомирській області ОСОБА_3 , членам слідчої групи з розслідування даного кримінального провадження та оперативним працівникам УЗЕ в Житомирській області ДЗЕ НП України, дозвіл на проведення обшуку за фактичним місцем знаходження ТОВ «НВП «Металоконструкція», за адресою: м. Житомир, вул. Параджанова (стара назва Баранова), 80, з метою виявлення та вилучення: оригіналів документів щодо виконання всіх робіт та поставки обладнання, протягом 2016-2018 років, підрядником ТОВ «НВП «Металоконструкція» (код ЄДРПОУ 35215213) на замовлення військової частини НОМЕР_2 , а саме: документації конкурсних торгів та змін до неї; акцептів; звітів про результати проведення процедури закупівлі; звітів про виконання договорів; договорів генпідряду на виконання робіт та поставки обладнання ТОВ «НВП «Металоконструкція», з додатковими угодами (договорами); договорів підряду (субпідряду) на виконання робіт та поставки обладнання, з додатковими угодами (договорами); договірної ціни щодо виконання робіт та поставки обладнання підприємством; календарний графік виконання робіт по об`єктах; план фінансування робіт по об`єктах; акти приймання виконаних робіт з виконання робіт, довідок про вартість виконаних робіт, актів скритих (прихованих) робіт; бухгалтерські документи щодо перерахування грошових коштів замовником підряднику відповідно до укладеного договору між сторонами; первинних бухгалтерських документів щодо закупівлі матеріалів для виконання робіт та поставки обладнання, первинних бухгалтерських документів щодо проведення розрахунків з контрагентами за закуплені матеріалів для виконання робіт, електронні носії інформації (комп`ютерна техніка, карти пам`яті, диски для лазерних систем зчитування тощо), за допомогою яких могли бути виконані вказані документи з можливістю виконання копії інформації яка на них міститься, в тому числі документи щодо господарських взаємовідносин військової частини НОМЕР_2 з ТОВ «НВП «Металоконструкція» (код ЄДРПОУ 35215213).

Строк для проведення обшуку визначити 30 днів з дня постановлення даної ухвали.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення07.11.2018
Оприлюднено27.02.2023
Номер документу79815907
СудочинствоКримінальне
Сутьпроведення обшуку в житлі чи іншому володінні особи та додані до нього матеріали кримінального провадження

Судовий реєстр по справі —296/10989/18

Ухвала від 07.11.2018

Кримінальне

Корольовський районний суд м. Житомира

Галасюк Р. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні