Ухвала
від 12.02.2019 по справі 398/445/19
ОЛЕКСАНДРІЙСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №: 398/445/19

провадження №: 2/398/812/19

УХВАЛА

"12" лютого 2019 р. суддя Олександрійського міськрайонного суду Кіровоградської області Орловський В.В., розглянувши позовну заяву

ОСОБА_1, який проживає за адресою: 28000, АДРЕСА_1,

до Товариства з обмеженою відповідальністю ПКП Кран-Сервіс , адреса місця знаходження: 28000, Кіровоградська обл., м. Олександрія, вул. 6-го Грудня, 27, кім. 12,

про стягнення заробітної плати,

встановив:

Позивач ОСОБА_1 звернулася до суду з позовом, в якому просить стягнути з ТОВ ПКП Кран-Сервіс на його користь невиплачену заробітну плату в розмірі 22 800,00 грн., стягнути з ТОВ ПКП Кран-Сервіс на його користь компенсацію втрати частини доходів у зв'язку з порушенням строків виплати заробітної плати за період січень-травень 2018 року, стягнути з ТОВ ПКП Кран-Сервіс на його користь середній заробіток за весь час затримки виплати йому сум, що належать сплатити у день звільнення, по день винесення рішення по справі.

Крім цього позивач подав клопотання про витребування доказі від ТОВ ПКП Кран-Сервіс , що підтверджують нарахування та виплату позивачеві заробітної плати та підтверджують трудові відносини між сторонами, та витребування від Управління Держпраці у Кіровоградській області матеріали інспекційного відвідування ТОВ ПКП Кран-Сервіс , яке проводилось у липні 2018 року з метою встановлення фактичних обставин порушення відповідачем строків виплати заробітної плати.

Позовна заява подана з дотриманням вимог статей 175-177 ЦПК України, віднесена до предметної, суб'єктної, інстанційної та територіальної юрисдикції суду.

Підстави для залишення позовної заяви без руху, її повернення, відмови у відкритті провадження відсутні.

Згідно правил п. 2 ч. 4 ст. 19 ЦПК України зазначений спір виник з трудових правовідносин, а тому відповідно до вимог п. 2 ч. 1 ст. 274 ЦПК України справа підлягає розгляду за правилами спрощеного позовного провадження.

Відповідно до ч. 1 ст. 84 ЦПК України учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. Таке клопотання повинно бути подане в строк, зазначений у частинах другій та третій статті 83 цього Кодексу. Якщо таке клопотання заявлено з пропуском встановленого строку, суд залишає його без задоволення, крім випадку, коли особа, яка його подає, обґрунтує неможливість його подання у встановлений строк з причин, що не залежали від неї.

Клопотання відповідає вимогам ч. 2 ст. 84 ЦПК України, стосується суті спору та враховуючи неможливість отримати зазначені докази позивачем суд вважає, що клопотання підлягає задоволенню

Також суд з метою забезпечення принципу змагальності вважає необхідним провести розгляд справи у судовому засіданні з викликом сторін.

На підставі наведеного, керуючись ст.ст. 19, 175, 177, 187, 274, 277 ЦПК України, суд

ухвалив:

Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити спрощене позовне провадження у цивільній справі за позовною заявою ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю ПКП Кран-Сервіс про стягнення заробітної плати.

Розгляд справи проводити в порядку спрощеного позовного провадження з викликом сторін у судове засідання, яке призначити на 13 березня 2019 року на 10 год. 00 хв. у приміщенні Олександрійського міськрайонного суду Кіровоградської області за адресою: Кіровоградська обл., м. Олександрія, вул. Першотравнева, 30.

Витребувати у ТОВ ПКП Кран-Сервіс (28000, м. Олександрія, вул. 6-го Грудня, 27, кім. 12):

- довідку про роботу та заробітну плату ОСОБА_1 в ТОВ ПКП Кран-Сервіс із зазначенням розміру нарахованої та виплаченої йому заробітної плати за весь період роботи на підприємстві;

- довідку про середню заробітну плату ОСОБА_1 за останні два місяці, що передують місяцю його звільнення;

- письмове повідомлення про нараховані суми, належні ОСОБА_1 при звільненні;

- копії наказів про прийняття ОСОБА_1 на роботу та його звільнення;

- копії податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) ТОВ ПКП Кран-Сервіс на користь фізичних осіб, і сум утриманого з них податку (форма 1-ДФ) за 1, 2 квартали 2018 року з доказами їх отримання територіальним органом ДФС за місцем податкового обліку відповідача.

Витребувати від Управління Держпраці у Кіровоградській області (25006, Кіровоградська обл., місто Кропивницький, вул. Дворцова, 24):

- копію матеріалів інспекційного відвідування ТОВ ПКП Кран-Сервіс , яке проводилося у липні 2018 року.

Зазначені докази подати до початку судового засідання, яке призначено на 13.03.2019 року на 10-00 год.

Роз'яснити ТОВ ПКП Кран-Сервіс та Управлінню Держпраці у Кіровоградській області, що будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду. Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов'язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п'яти днів з дня вручення ухвали. У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, або неподання таких доказів без поважних причин, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом.

Установити відповідачу п'ятнадцятиденний строк для подання відзиву. Цей строк відраховується з дня вручення відповідачу ухвали про відкриття провадження у справі.

Установити позивачу п'ятиденний строк з дня отримання відзиву для подання відповіді на відзив.

Встановити відповідачу п'ятиденний строк з дня отримання відповіді на відзив для подання заперечення.

Копію ухвали, копію позовної заяви та доданих документів, надіслати учасникам справи.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи за веб-адресою: http://court.gov.ua/sud1118.

Ухвала може бути оскаржена лише з підстав недотримання правил підсудності протягом п'ятнадцяти днів з дня її проголошення шляхом подачі апеляційної скарги до Апеляційного суду Кіровоградської області у порядку, передбаченому ст. 355 і п.15.5 ч.1 Перехідних положень ЦПК України.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя Орловський В.В.

Дата ухвалення рішення12.02.2019
Оприлюднено15.02.2019
Номер документу79821488
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення заробітної плати

Судовий реєстр по справі —398/445/19

Рішення від 25.07.2019

Цивільне

Олександрійський міськрайонний суд Кіровоградської області

Орловський В. В.

Ухвала від 12.02.2019

Цивільне

Олександрійський міськрайонний суд Кіровоградської області

Орловський В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні