Ухвала
від 15.02.2019 по справі 607/3978/19
ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

15.02.2019 Справа №607/3978/19

Номер провадження 1кс/607/2588/2019

Слідчий суддя Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області ОСОБА_1 , при секретарі судового засідання ОСОБА_2 , з участю слідчого СВ Тернопільського РВП ТВП ГУНП в Тернопільській області ОСОБА_3 , розглянувши в залі суду у м. Тернополі, клопотання слідчого СВ Тернопільського РВП ТВП ГУНП в Тернопільській області ОСОБА_3 про надання дозволу на проведення обшуку,-

ВСТАНОВИВ:

Слідчий СВ Тернопільського РВП ТВП ГУНП в Тернопільській області ОСОБА_3 за погодженням прокурора Тернопільської місцевої прокуратури ОСОБА_4 звернувся до слідчого судді Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області в рамках кримінального провадження №12019210180000079 від 14 лютого 2019 року, за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст. 271 КК України, про надання дозволу на проведення обшуку в будівлях, на території гаражних, складських, підсобних, адміністративних будинках та офісних приміщень КП «Тернопільміськсвітло», що знаходиться за адресою: м. Тернопіль, вул. Князя Острозького, 32, що згідно довідки із Державного реєстру прав на нерухоме майно, Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна щодо суб`єктів, власником якого є Тернопільська міська рада, код ЄДРПОУ: 34334305 та користувачем є Комунальне підприємство електромереж зовнішнього освітлення «Тернопільміськсвітло», код ЄДРПОУ:03353868, з метою відшукання та вилучення автовишки «Скорпіон 1812» на базі вантажного автомобіля марки ГАЗ 33092, д.н.з. НОМЕР_1 , наказів про призначення ОСОБА_5 та ОСОБА_6 на посади, наказів про призначення їхніх керівників на посаду, технічні характеристики на автовишку «Скорпіон 1812» на базі вантажного автомобіля марки ГАЗ 33092, д.н.з. НОМЕР_1 , журнал проведених інструктажів, посадові інструкції ОСОБА_5 та ОСОБА_6 , журнал виїзду автовишки «Скорпіон 1812» на базі вантажного автомобіля марки ГАЗ 33092, д.н.з. НОМЕР_1 .

Як вбачаєтьсяіз клопотаннята доданихдо ньогокопій документів, 14.02.2019 року до Тернопільського РВП ТВП ГУНП в Тернопільській області надійшло повідомлення від лікаря БШД про те, що ОСОБА_5 та ОСОБА_6 працюючи в КП «Тернопільміськсвітло», перебуваючи в с. Красівка, Тернопільського р-ну, під час обрізання гілок дерев, впали з підйомної корзини вишки вантажного автомобіля, внаслідок чого отримали тілесні ушкодження.

За даним фактом 14 лютого 2019 року внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань та розпочато досудове розслідування №12019210180000079 від 14 лютого 2019 року за ознаками вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.271 КК України.

В судовому засіданні слідчий СВ Тернопільського РВП ТВП ГУНП в Тернопільській області ОСОБА_3 клопотання підтримав з мотивів у ньому наведених.

Заслухавши доводи слідчого, вивчивши клопотання та додані до нього документи, слідчий суддя вважає, що клопотання слід задовольнити виходячи з наступних мотивів.

Згідно ст. 234 КПК України, обшук проводиться на підставі ухвали слідчого судді з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуто у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Проведеними заходами працівниками ГУНП в Тернопільській області встановлено, що ОСОБА_5 та ОСОБА_6 працювали в КП «Тернопільміськсвітло», що по вул. Князя Острозького, 32, при цьому ОСОБА_5 перебував на посаді виконроба електрика, а ОСОБА_6 перебував на посаді електромонтера.

ОСОБА_7 , який був водієм вантажного автомобіля, пояснив, що 14 лютого 2019 року о 09:00 годині він разом із ОСОБА_5 та ОСОБА_6 виїхали в с. Красівка, Тернопільського району, по заявці ОСОБА_8 , для обрізки дерев на її території. Приїхавши на територію господарства ОСОБА_5 та ОСОБА_6 взявши ремені безпеки сіли в корзину, піднялись на висоту та розпочали обрізку дерев. Близько 11 години підйомна корзина зачепилась за гілки дерева, та ОСОБА_5 та ОСОБА_6 хотіли звільнити корзину і при їхній спробі її звільнити, вона обірвалась з ізоляторів, внаслідок чого відбулось падіння корзини разом з робітниками. Самого падіння ОСОБА_7 не бачив, а бачив лише те, як робітники знаходились на землі.

15 лютого 2019 року о 01:50 годині у відділенні анестезіології та інтенсивної терапії ТМКЛШД, що по вул. Шпитальна, 2, в м. Тернопіль, помер ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , житель АДРЕСА_1 , який поступив 14 лютого 2019 року о 12:53 годині з діагнозом: політравма, ЗЧМТ, забій головного мозку, забійно - рвана рана тьмяно потиличної ділянки, закрита ускладнена хребтово-спінальна травма, переломо-вивих L2 зі зміщенням кісткових фрагментів та стенозом спинно-мозкового каналу та компресією кінського хвоста, переломи дужок L1-2 Frankel A закрита травма грудної клітки, множинні переломи ребер з обох сторін, лівобічний напружений пневмогемоторакс, правобічний пневмоторакс, забій обох легень, забій органів середостіння, ЛН ІІ-ІІІ ст., закрита травма живота, заочеревинна гематома, крововтрата ІІІ ступеня, постгеморагічна анемія ІІІ ступеня, гіповолемічний шок ІІІ ступеня.

Також встановлено, що ОСОБА_5 та ОСОБА_6 перебували на автовишці «Скорпіон 1812» на базі вантажного автомобіля марки ГАЗ 33092, д.н.з. НОМЕР_1 , який на даний час зберігається на території КП «Тернопільміськсвітло», що знаходиться за адресою: м.Тернопіль, вул.Князя Острозького, 32.

Крім цього, у відповідності до п.8 ч.3 ст. 234 КПК України, слідчим у клопотанні зазначено, що на думку слідчого судді заслуговує на увагу та доводить наявність ризиків знищення та/або приховування доказів (документів), - щодо неефективності проведення інших слідчих дій, оскільки такі не принесуть бажаного результату, так як з метою уникнення відповідальності, директор КП «Тернопільміськсвітло» відмовиться надати доступ до документів та транспортного засобу в добровільному порядку, з метою затягування часу і внесення відповідних змін у необхідні органу досудового розслідування документи. Зокрема, не надасть доступу до автовишки «Скорпіон 1812» на базі вантажного автомобіля марки ГАЗ 33092, д.н.з. НОМЕР_1 , наказів про призначення ОСОБА_5 та ОСОБА_6 на посади, наказів про призначення їхніх керівників на посаду, технічних характеристик на автовишку «Скорпіон 1812» на базі вантажного автомобіля марки ГАЗ 33092, д.н.з. НОМЕР_1 , журналу проведених інструктажів, посадових інструкцій ОСОБА_5 та ОСОБА_6 , журналу виїзду автовишки «Скорпіон 1812» на базі вантажного автомобіля марки ГАЗ 33092, д.н.з. НОМЕР_1 .

У відповідності до національного законодавства України та практики ЄСПЛ, проведення обшуку як іу сторони та/або учасника кримінального провадження так і навпаки третьої особи, можливо лише за умов цілковитого обґрунтування цих підстав в ухвалі слідчого судді, серед іншого, в якій повинно бути зазначено :підстави для обшуку; відомості про житло чи інше володіння особи; особу, якій належить житло чи інше володіння, та особу, у фактичному володінні якої воно знаходиться, а також конкретизовані речі, документи або осіб, яких планується відшукати.

Таким чином, фактичною підставою для проведення обшуку в будівлях, на території гаражних, складських, підсобних, адміністративних будинках та офісних приміщень КП «Тернопільміськсвітло», за адресою: м. Тернопіль, вул. Князя Острозького, 32, є наявність достатніх відомостей, що вказують на можливість досягнення його мети та, що відшукуванні транспортний засіб та документи, мають значення для розкриття злочину, передбаченого ч.2 ст. 271 КК України.

Такі дані одержані органами досудового розслідування кримінальним процесуальним шляхом і містяться в матеріалах кримінального провадження (рапортах, у протоколах слідчих (розшукових) дій та отримані оперативно-розшуковим шляхом). На підставі достатності доказів, доданих слідчим до клопотання, з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення (ст. 91 КПК України), - відшукуванні транспортний засіб та документи, можуть знаходитись у будівлях, на території гаражних, складських, підсобних, адміністративних будинках та офісних приміщень КП «Тернопільміськсвітло», за адресою: м. Тернопіль, вул. Князя Острозького, 32, та бути доказами під час судового розгляду, а тому слідчий суддя, вважає за можливе надати дозвіл на проведення обшуку за вказаною адресою.

На підставі наведеного, керуючись ст.ст. 233, 234, 235, 309 КПК України, слідчий суддя, -

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання слідчого СВ Тернопільського РВП ТВП ГУНП в Тернопільській області ОСОБА_3 про надання дозволу на проведення обшуку задовольнити.

Надати дозвіл слідчому СВ Тернопільського РВП ТВП ГУНП в Тернопільській області ОСОБА_3 про надання дозволу на проведення обшуку в будівлях, на території гаражних, складських, підсобних, адміністративних будинках та офісних приміщень КП «Тернопільміськсвітло», що знаходиться за адресою: м. Тернопіль, вул. Князя Острозького, 32, що згідно довідки із Державного реєстру прав на нерухоме майно, Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна щодо суб`єктів, власником якого є Тернопільська міська рада, код ЄДРПОУ: 34334305 та користувачем є Комунальне підприємство електромереж зовнішнього освітлення «Тернопільміськсвітло», код ЄДРПОУ:03353868, з метою відшукання та вилучення автовишки «Скорпіон 1812» на базі вантажного автомобіля марки ГАЗ 33092, д.н.з. НОМЕР_1 , наказів про призначення ОСОБА_5 та ОСОБА_6 на посади, наказів про призначення їхніх керівників на посаду, технічні характеристики на автовишку «Скорпіон 1812» на базі вантажного автомобіля марки ГАЗ 33092, д.н.з. НОМЕР_1 , журнал проведених інструктажів, посадові інструкції ОСОБА_5 та ОСОБА_6 , журнал виїзду автовишки «Скорпіон 1812» на базі вантажного автомобіля марки ГАЗ 33092, д.н.з. НОМЕР_1 .

Строк дії ухвали п`ятнадцять днів з дня постановлення ухвали.

Ухвала є остаточною, оскарженню не підлягає, заперечення проти неї може бути подане під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення15.02.2019
Оприлюднено15.02.2023
Номер документу79856751
СудочинствоКримінальне
Сутьнадання дозволу на проведення обшуку

Судовий реєстр по справі —607/3978/19

Ухвала від 15.02.2019

Кримінальне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Делікатна Л. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні