Ухвала
від 13.02.2019 по справі 758/2037/19
ПОДІЛЬСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа № 758/2037/19

Категорія

У Х В А Л А

про залишення позовної заяви без руху

13 лютого 2019 року м. Київ

Подільський районний суд м. Києва, у складі судді Гребенюка В.В., розглянувши матеріали позовної заяви ОСОБА_1 до товариства з обмеженою відповідальністю Телерадіокомпанія Студія 1+1 , про захист честі, гідності та ділової репутації, зобов'язання відшкодувати моральну шкоду, -

ВСТАНОВИВ:

Позивач, через свого представника, звернулася до Подільського районного суду м. Києва із вищезазначеним позовом.

Відповідно до ч. 1 ст. 4 ЦПК України кожна особа має право в порядку, встановленому цим Кодексом, звернутися до суду за захистом своїх порушених, невизнаних або оспорюваних прав, свобод чи законних інтересів. Позов за змістом і формою повинен відповідати вимогам ст. ст. 175-177 ЦПК України.

Відповідно до ч. 3 ст. 175 ЦПК України позовна заява повинна містити повне найменування (для юридичних осіб) або ім'я (прізвище, ім'я та по батькові - для фізичних осіб) сторін та інших учасників справи, їх місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання чи перебування (для фізичних осіб), поштовий індекс, ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України (для юридичних осіб, зареєстрованих за законодавством України), а також реєстраційний номер облікової картки платника податків (для фізичних осіб) за його наявності або номер і серію паспорта для фізичних осіб - громадян України (якщо такі відомості позивачу відомі), відомі номери засобів зв'язку, офіційної електронної адреси та адреси електронної пошти (п. 2).

Згідно з ч. 4 ст. 177 ЦПК України до позовної заяви додаються документи, що підтверджують сплату судового збору у встановлених порядку і розмірі, або документи, що підтверджують підстави звільнення від сплати судового збору відповідно до закону.

Позовна заява підлягає залишенню без руху, оскільки подана з порушенням вимог ст. 175-177 ЦПК України, а саме, звертаючись до суду позивачем не зазначено реєстраційний номер облікової картки платника податків (для фізичних осіб) за його наявності або номер і серію паспорта для фізичних осіб - громадян України позивача, відомі номери засобів зв'язку та адреси електронної пошти.

Відповідно до ч. 2 ст. 4 Закону України Про судовий збір ставки судового збору за подання до суду позовної заяви про захист честі та гідності фізичної особи, ділової репутації фізичної або юридичної особи про відшкодування моральної шкоди - 1,5 відсотка ціни позову, але не менше 1 розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Відповідно до ст.4 ч.2 п.1 п.п.2 Закону України Про судовий збір , ставка судового збору за подання до суду позовної заяви немайнового характеру фізичною особою становить 0,4 розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Згідно абз. 2 ч.3 ст.6 Закону України Про судовий збір , у разі коли в позовній заяві об'єднано дві і більше вимог немайнового характеру, судовий збір сплачується за кожну вимогу немайнового характеру.

Так, позивачем сплачено судовий збір за вимогу про відшкодування моральної шкоди у розмірі 1 921 грн., та одну вимогу немайнового характеру в розмірі 768,40 грн., в той час, як позовна заява містить дві вимоги немайнового характеру, а саме, визнання інформації недостовірною та такою, що не відповідає дійсності, а також зобов'язання спростувати таку інформацію, відповідно позивачу необхідно сплатити судовий збір за другу позовну вимогу немайнового характеру у розмірі 768,40 грн.

Позов подано представником позивача - адвокатом Стойчевим Р.В., при цьому, останнім на підтвердження своїх повноважень, згідно з ч. 4 ст. 62 ЦПК України, надано ордер серії КС № 375100 від 04.02.2019 року. Втім, суд позбавлений можливості пересвідчитися у відсутності обмежень таких повноважень, в розрізі дотримання ч. 2 ст. 64 ЦПК України, в тому числі на підпис поданих документів до суду, до того ж, в згаданому ордері значиться надання правової допомоги на підставі відповідного договору від 01.11.2019 року.

Частиною 1 статті 185 ЦПК України передбачено, що суддя, встановивши, що заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 175 і 177 цього Кодексу, протягом п'яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху.

Враховуючи вищевикладене, керуючись положеннями ст. ст. 175, 185, 260 ЦПК України, суддя, -

УХВАЛИВ:

Позовну заяву ОСОБА_1 до товариства з обмеженою відповідальністю Телерадіокомпанія Студія 1+1 , про захист честі, гідності та ділової репутації, зобов'язання відшкодувати моральну шкоду - залишити без руху;

Надати строк для усунення недоліків, який не може перевищувати десяти днів з дня отримання ухвали;

Роз'яснити, що у разі не усунення недоліків у встановлений в ухвалі строк, позовна заява вважається неподаною та повертається позивачу;

Копію цієї ухвали направити позивачу;

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя В.В. Гребенюк

Дата ухвалення рішення13.02.2019
Оприлюднено19.02.2019
Номер документу79862776
СудочинствоЦивільне
Сутьзахист честі, гідності та ділової репутації, зобов'язання відшкодувати моральну шкоду

Судовий реєстр по справі —758/2037/19

Ухвала від 24.07.2023

Цивільне

Подільський районний суд міста Києва

Гребенюк В. В.

Рішення від 24.06.2023

Цивільне

Подільський районний суд міста Києва

Гребенюк В. В.

Рішення від 24.06.2021

Цивільне

Подільський районний суд міста Києва

Гребенюк В. В.

Ухвала від 20.03.2019

Цивільне

Подільський районний суд міста Києва

Гребенюк В. В.

Ухвала від 13.02.2019

Цивільне

Подільський районний суд міста Києва

Гребенюк В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні