Ухвала
від 18.02.2019 по справі 813/3899/15
ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

справа №813/3899/15

У Х В А Л А

про повернення подання без розгляду

18 лютого 2019 року

м.Львів, вул.Чоловського, 2

Львівський окружний адміністративний суд у складі судді Гулика А.Г., перевіривши матеріали подання Сихівського відділу Державної виконавчої служби міста Львів Головного територіального управління юстиції у Львівській області про видачу дубліката виконавчого листа, -

в с т а н о в и в :

11.02.2019 Сихівський відділ Державної виконавчої служби міста Львів Головного територіального управління юстиції у Львівській області звернувся з поданням до Львівського окружного адміністративного суду, в якому просить суд:

- поновити строк для пред'явлення виконавчого документа – виконавчого листа № 813/3899/15 від 20.10.2015 Львівського окружного адміністративного суду про стягнення з дочірнього підприємства акціонерного товариства “Міжміськзвязокбуд” фірма по будівництву міжміських комунікаційних мереж “МТМ”, код ЄДРПОУ 01168204, 79035, м. Львів, вул.Пимоненка, 7 на користь Управління Пенсійного фонду у Галицькому районі м. Львова (ЄДРПОУ 20847365) 997,85 грн. боргу до виконання;

- винести ухвалу про видачу дубліката виконавчого листа №813/3899/15 від 20.10.2015 Львівського окружного адміністративного суду про стягнення з дочірнього підприємства акціонерного товариства “Міжміськзвязокбуд” фірма по будівництву міжміських комунікаційних мереж “МТМ”, код ЄДРПОУ 01168204, 79035, м. Львів, вул.Пимоненка, 7 на користь Управління Пенсійного фонду у Галицькому районі м. Львова (ЄДРПОУ 20847365) 997,85 грн. боргу.

Згідно з ч.1 ст.376 Кодексу адміністративного судочинства України (далі – КАС України) стягувачам, які пропустили строк для пред'явлення виконавчого листа до виконання з причин, визнаних судом поважними, пропущений строк може бути поновлено.

Відповідно до ч.3 ст.376 КАС України суд розглядає заяву про поновлення пропущеного строку в десятиденний строк у судовому засіданні з повідомленням стягувача та боржника. Неприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про дату, час і місце розгляду справи, не перешкоджає судовому розгляду.

Згідно з пунктом 18.4 Розділу VII “Перехідні положення” КАС України у разі втрати виконавчого документа суд, який розглядав справу як суд першої інстанції, незалежно від того, суд якої інстанції видав виконавчий документ, може видати його дублікат, якщо стягувач або державний виконавець звернувся із заявою про це до закінчення строку, встановленого для пред'явлення виконавчого документа до виконання. Про видачу дубліката виконавчого документа постановляється ухвала у десятиденний строк із дня надходження заяви. За видачу стягувачу дубліката виконавчого документа справляється судовий збір у розмірі 0,03 розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб. Ухвала про видачу чи відмову у видачі дубліката виконавчого документа може бути оскаржена в апеляційному та касаційному порядку.

Статтею 376 та пунктом 18.4 Розділу VII “Перехідні положення” КАС України не врегульовані вимоги щодо форми та змісту відповідних заяв .

Згідно з ч. 6 ст.7 КАС України у разі відсутності закону, що регулює відповідні правовідносини, суд застосовує закон, що регулює подібні правовідносини (аналогія закону), а за відсутності такого закону суд виходить із конституційних принципів і загальних засад права (аналогія права). Аналогія закону та аналогія права не застосовується для визначення підстав, меж повноважень та способу дій органів державної влади та місцевого самоврядування.

Таким чином, вимоги до вказаного подання визначаються загальними нормами, щодо форми та змісту позовної заяви та щодо форми та змісту письмової заяви, клопотання, заперечення.

Відповідно до ч.3 ст. 166 КАС України заяви, клопотання і заперечення подаються та розглядаються в порядку, встановленому вказаним Кодексом. У випадках, коли вказаним Кодексом такий порядок не встановлений, він встановлюється судом.

Загальні вимоги до форми та змісту письмової заяви, клопотання, заперечення визначені ч.1 ст.167 КАС Україні.

Зокрема, будь-яка письмова заява, клопотання, заперечення повинні містити:

1) повне найменування (для юридичних осіб) або ім'я (прізвище, ім'я та по батькові) (для фізичних осіб) особи, яка подає заяву чи клопотання або заперечення проти них, її місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання чи перебування (для фізичних осіб), ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України;

2) найменування суду, до якого вона подається;

3) номер справи, прізвище та ініціали судді (суддів), якщо заява (клопотання, заперечення) подається після постановлення ухвали про відкриття провадження у справі;

4) зміст питання, яке має бути розглянуто судом, та прохання заявника;

5) підстави заяви (клопотання, заперечення);

6) перелік документів та інших доказів (за наявності), що додаються до заяви (клопотання, заперечення);

7) інші відомості, які вимагаються цим Кодексом.

Згідно з ч.2 ст.167 КАС України якщо заяву (клопотання, заперечення) подано без додержання вимог частини першої вказаної статті і ці недоліки не дають можливості її розглянути, або якщо вона є очевидно безпідставною та необґрунтованою, суд повертає таку заяву (клопотання, заперечення) заявнику без розгляду.

При цьому використовуючи аналогію закону слід зауважити, що статтею 160 КАС України встановлено вимоги до форми та змісту позовної заяви.

Згідно з п. 2 ч.5 ст. 160 КАС України в позовній заяві зазначаються повне найменування (для юридичних осіб) або ім'я (прізвище, ім'я та по батькові для фізичних осіб) сторін та інших учасників справи, їх місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання чи перебування (для фізичних осіб); поштовий індекс; ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України (для юридичних осіб, зареєстрованих за законодавством України); реєстраційний номер облікової картки платника податків (для фізичних осіб) за його наявності або номер і серія паспорта для фізичних осіб громадян України (якщо такі відомості відомі позивачу), відомі номери засобів зв'язку, офіційна електронна адреса або адреса електронної пошти.

Сихівський відділ Державної виконавчої служби м. Львів Головного територіального управління юстиції у Львівській області в поданні про видачу дубліката виконавчого листа просить поновити строк для пред'явлення виконавчого документа до виконання.

Суд встановив, що ч.3 ст. 376 КАС України передбачає повідомлення стягувача та боржника, однак в поданні відсутні реквізити щодо останніх, а саме: повне найменування; місцезнаходження; поштовий індекс; ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України; номери засобів зв'язку; офіційна електронна адреса або адреса електронної пошти.

Відсутність зазначених відомостей не дають можливості розглянути подання.

Враховуючи наведене, суд дійшов висновку, що подання Сихівського відділу Державної виконавчої служби міста Львів Головного територіального управління юстиції у Львівській області про видачу дубліката виконавчого листа підлягає поверненню без розгляду, оскільки не відповідає загальним вимогам до форми та змісту письмової заяви, клопотання, заперечення, визначених КАС України.

Керуючись ст. ст. 167, 241, 248 КАС України, суд,

у х в а л и в:

подання Сихівського відділу Державної виконавчої служби міста Львів Головного територіального управління юстиції у Львівській області про видачу дубліката виконавчого листа повернути без розгляду.

Ухвала суду набирає законної сили з моменту її підписання та оскарженню не підлягає. Заперечення на ухвалу суду може бути включено до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя                                                                      А.Г. Гулик

Дата ухвалення рішення18.02.2019
Оприлюднено20.02.2019
Номер документу79873918
СудочинствоАдміністративне
Сутьвидачу дубліката виконавчого листа

Судовий реєстр по справі —813/3899/15

Ухвала від 15.04.2019

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Гулик Андрій Григорович

Ухвала від 18.02.2019

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Гулик Андрій Григорович

Постанова від 28.09.2015

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Гулик Андрій Григорович

Ухвала від 14.09.2015

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Гулик Андрій Григорович

Ухвала від 14.09.2015

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Гулик Андрій Григорович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні