Ухвала
від 19.02.2019 по справі 534/1734/18
КОМСОМОЛЬСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 534/1734/18

Провадження № 1-кс/534/49/19

У Х В А Л А

19 лютого 2019 року Комсомольський міський суд

Полтавської області

у складі: слідчого судді ОСОБА_1

за участю секретаря ОСОБА_2

прокурора ОСОБА_3

розглянув у судовому засіданні в залі суду клопотання слідчого СВ відділення поліції №2 Кременчуцького ВП ГУ НП в Полтавській області майора поліції ОСОБА_4 (за матеріалами досудового розслідування, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 42018171090000161 від 16.10.2018, за ознаками кримінальногоправопорушення, передбаченого ч.1ст.272 КК України), про дозвіл на тимчасовий доступ до речей та документів,

в с т а н о в и в :

Слідчий СВ відділення поліції №2 Кременчуцького ВП ГУ НП в Полтавській області за погодженням із прокурором звернувся до суду із клопотанням про дозвіл на тимчасовий доступ до оригіналів документів, належним чином завірених їх копій, з можливістю їх вилучення, які знаходяться у володінні ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 , юридична адреса: АДРЕСА_1 ) вказавши, що в провадженні відділення поліції № 2 Кременчуцького ВП ГУНП в Полтавській області знаходиться кримінальне провадження № 42018171090000161 від 16 жовтня 2018 року, відкрите за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 272 КК України за фактом відкриття невідомою особою підпільної автозаправної станції за адресою: АДРЕСА_2 , без дозвільних документів, що підтверджують право на здійснення господарської діяльності, пов`язаної із функціонуванням об`єктів підвищеної небезпеки, що створює загрозу гибелі людей.

23.11.2018 року під час проведення обшуку автозаправної станції за адресою: АДРЕСА_2 , на підставі ухвали Комсомольського міського суду № 534/1734/18 від 22.11.2018 року було виявлено, що діяльність по роздрібній торгівлі ПММ із порушенням правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою, що виявилося у діяльності без відповідної проектно-виконавчої та дозвільної документації, за адресою АДРЕСА_2 здійснює ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », код ЄДРПОУ НОМЕР_1 . На підставі ухвали слідчого судді Комсомольського міського суду від 22.11.2018 були залучені у якості спеціалістів представники ІНФОРМАЦІЯ_2 та ІНФОРМАЦІЯ_3 для участі у слідчій дії за місцем знаходження автозаправної станції за адресою: АДРЕСА_2 , за результатами яких вказаними фахівцями були встановлені порушення законодавчих та нормативних актів.

В ході досудового розслідування 19.12.2018 року слідчим суддею Комсомольського міського суду Полтавської області, за клопотанням слідчого, призначено комплексну пожежно-технічну експертизу в галузі охорони праці та життєдіяльності, проведення якої доручено експертам ІНФОРМАЦІЯ_4 (а.с.6).

08.01.2019 року до СВ ВП № 2 КВП ГУНП в Полтавській області надійшло клопотання від судового експерта ІНФОРМАЦІЯ_5 наукового співробітника ОСОБА_5 про надання додаткових вихідних даних, необхідних для проведення судової експертизи № 29116, в якому експерт, керуючись вимогами ст. 69 КПК України та п. 2.1 інструкції про призначення та проведення судових експертиз, затвердженої наказом Міністерства юстиції України від 08.10.1998 року № 53/5 просить надати наступні матеріали: технічну документацію на обладнання і устаткування АЗС, яка розташована за адресою: АДРЕСА_2 ; результати планових (позапланових) перевірок органів ДСНС та Держпраці щодо технічного стану обладнання та устаткування АЗС, яка розташована за адресою: АДРЕСА_2 ; технічну документацію щодо перевірок запобіжних механізмів обладнання і устаткування АЗС, яка розташована за адресою: АДРЕСА_2 ; посадові інструкції керівників та працівників ІНФОРМАЦІЯ_6 , яка розташована за адресою: АДРЕСА_2 (а.с.7).

Слідчий СВ ВП № 2 Кременчуцького ВП ОСОБА_4 в судове засідання не з`явився, про час та місце розгляду справи повідомлений у встановленому законом порядку. Від нього до суду надійшла заява, згідно якої, просить розглянути клопотання без його участі, клопотання підтримує в повному обсязі.

Представник ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » в судове засідання не з`явився, про день, час і місце розгляду справи повідомлений належним чином.

З`ясувавши думку прокурора, який підтримав клопотання, дослідивши надані матеріали кримінального провадження, суд вважає клопотання обґрунтованим з наступних підстав.

Згідно вимог ст.159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володіння якої знаходяться такі речі та документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та вилучити їх (здійснити їх виїмку). За змістом ст.163 КПК України слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи: перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Враховуючи, що з матеріалів кримінального провадження вбачається наявність достатніх підстав вважати, що зазначені у клопотанні документи знаходяться у володінні ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 , юридична адреса: АДРЕСА_1 ), питання про доступ до яких наразі порушено, має суттєве значення для встановлення важливих обставин у досудовому розслідуванні, а отримати їх вінший спосібнеможливо, суд вважає за необхідне надати дозвіл на тимчасовий доступ до запитуваних документів.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст.131,132,159-166 КПК України,

постановив:

Клопотання слідчого відділення поліції № 2 Кременчуцького ВП ГУНП в Полтавській області майора поліції ОСОБА_4 задовольнити.

Надати дозвіл слідчому відділення поліції №2 Кременчуцького відділу поліції ГУНП в Полтавській області майору поліції ОСОБА_4 або іншим слідчим за його дорученням, на тимчасовий доступ до оригіналів документів, належним чином завірених їх копій, з можливістю їх вилучення, які знаходяться у володінні ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 , юридична адреса: АДРЕСА_1 ), а саме:

- технічну документацію на обладнання і устаткування АЗС, яка розташована за адресою: АДРЕСА_2 ;

- результати планових (позапланових) перевірок органів ДСНС та Держпраці щодо технічного стану обладнання та устаткування АЗС, яка розташована за адресою: АДРЕСА_2 ;

- технічну документацію щодо перевірок запобіжних механізмів обладнання і устаткування АЗС, яка розташована за адресою: АДРЕСА_2 ;

- посадові інструкції керівників та працівників ІНФОРМАЦІЯ_6 , яка розташована за адресою: АДРЕСА_2 .

Строк дії ухвали - один місяць з дня її постановлення.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положенням Кримінального процесуального кодексу України з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя підпис ОСОБА_1

Згідно з оригіналом.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення19.02.2019
Оприлюднено14.02.2023
Номер документу79942336
СудочинствоКримінальне
Сутьдозвіл на тимчасовий доступ до речей та документів

Судовий реєстр по справі —534/1734/18

Ухвала від 18.03.2020

Кримінальне

Комсомольський міський суд Полтавської області

Куц Т. О.

Ухвала від 21.11.2019

Кримінальне

Комсомольський міський суд Полтавської області

Куц Т. О.

Ухвала від 21.11.2019

Кримінальне

Комсомольський міський суд Полтавської області

Куц Т. О.

Ухвала від 19.02.2019

Кримінальне

Комсомольський міський суд Полтавської області

Куц Т. О.

Ухвала від 19.12.2018

Кримінальне

Комсомольський міський суд Полтавської області

Куц Т. О.

Ухвала від 19.12.2018

Кримінальне

Комсомольський міський суд Полтавської області

Куц Т. О.

Ухвала від 30.11.2018

Кримінальне

Комсомольський міський суд Полтавської області

Куц Т. О.

Ухвала від 30.11.2018

Кримінальне

Комсомольський міський суд Полтавської області

Куц Т. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні