Ухвала
від 23.07.2018 по справі 757/34221/18-к
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/34221/18-к

У Х В А Л А

23 липня 2018 року слідчий суддя Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , розглянувши в засіданні в приміщенні суду в м. Києві клопотання прокурора Київської місцевої прокуратури № 6 ОСОБА_3 , про тимчасовий доступ до речей та документів, -

В С Т А Н О В И В :

Прокурор Київської місцевої прокуратури № 6 ОСОБА_3 , звернувся до слідчого судді Печерського районного суду м. Києва із клопотанням про надання тимчасового доступу до документів, які перебувають у володінні ПАТ " ІНФОРМАЦІЯ_1 " ( АДРЕСА_1 ).

Обґрунтовуючи внесене клопотання, сторона кримінального провадження, вказує, що Київською місцевою прокуратури №6 здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні № 42017101060000022 від 01.02.2017 року, за фактом можливих протиправних дій вчинених службовими особами ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_2 », за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст.191 КК України.

У засідання прокурор не з`явився, звернувся до суду з заявою про розгляд клопотання за його відсутністю, на задоволенні клопотання наполягає.

На підставі ч. 4 ст. 163 КПК України слідчий суддя визнав за можливе проводити розгляд клопотання без виклику особи, у володінні якої знаходиться інформація, з огляду на наявність достатніх підстав вважати, що існує реальна загроза зміни або знищення такої інформації.

Відповідно до ст. 159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, вилучити їх (здійснити виїмку).

Згідно з ч. 1 ст. 162 КПК України до охоронюваної законом таємниці, яка міститься в речах і документах, належить, зокрема, конфіденційна інформація, яка містить комерційну таємницю, відомості, які можуть становити банківську таємницю.

Вимогами ст.ст. 60, 61 Закону України «Про банки і банківську діяльність» передбачено, що інформація щодо діяльності та фінансового стану клієнта, яка стала відомою банку у процесі обслуговування клієнта та взаємовідносин з ним чи третім особам при наданні послуг банку, є банківською таємницею, та на банки покладається обов`язок забезпечити збереження банківської таємниці.

Відповідно до ч. 6 ст. 163 КПК України слідчий суддя постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Згідно з ч. 7 ст. 163 КПК України слідчий суддя в ухвалі про надання тимчасового доступу до речей і документів може дати розпорядження про надання можливості вилучення речей і документів, якщо сторона кримінального провадження доведе наявність достатніх підстав вважати, що без такого вилучення існує реальна загроза зміни або знищення речей чи документів, або таке вилучення необхідне для досягнення мети отримання доступу до речей і документів.

Вивчивши клопотання та дослідивши долучені до нього документи, враховуючи обставини вчинення кримінального правопорушення, так як вони викладені в клопотанні прокурора, правове обґрунтування клопотання, яке ґрунтується на положеннях ст. ст. 161, 162 КПК України, приходжу до висновку про наявність підстав для надання доступу до запитуваних стороною кримінального провадження документів, фактичні дані яких можуть мати суттєве значення для встановлення обставин, що підлягають доказуванню в кримінальному провадженні.

На підставі викладеного і керуючись ст. 160, 161, 162, 163, 164, 166, ст. 309 КПК України, слідчий суддя,-

У Х В А Л И В :

Клопотання прокурора Київської місцевої прокуратури № 6 ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей та документів задовольнити частково.

Надати прокурору Київської місцевої прокуратури № 6 ОСОБА_3 та оперуповноваженому ГУ КЗЕ СБ України ОСОБА_4 , дозвіл на тимчасовий доступ до речей та документів, які перебувають у володінні ПАТ " ІНФОРМАЦІЯ_1 " ( АДРЕСА_1 ), з можливістю вилучення копій документів, а саме:

- ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), ПП « ОСОБА_5 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_3 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_4 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » (ЄДРПОУ НОМЕР_5 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_7 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_6 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_8 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_7 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_9 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_8 ), ПП « ОСОБА_6 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_9 ), ПП « ОСОБА_7 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_10 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_10 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_11 ), ПП « ОСОБА_8 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_12 ), ПП « ОСОБА_9 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_13 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_11 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_14 ) що передбачені «Інструкцією про порядок відкриття, використання і закриття рахунків у національній та іноземній валютах», затвердженою Постановою Правління Національного банку України від 12.11.2003 № 492, які надавались для відкриття рахунку та додавались до справ під час їх функціонування (копії паспортів або інші документи, що посвідчують особу; документи, видані відповідним органом державної податкової служби, що засвідчують їх реєстрацію в Державному реєстрі фізичних осіб-платників податків; документи, що підтверджують їх повноваження; договори банківських рахунків, у тому числі договори банківського вкладу (депозиту); заяви про відкриття поточного та вкладних (депозитних) рахунків; копії легалізованих або засвідчених шляхом проставлення апостиля витягів з торговельного, банківського або судового реєстрів або реєстраційних посвідчень місцевого органу владу іноземної держави про реєстрацію юридичних осіб, засвідчені нотаріально; копії легалізованих або засвідчених шляхом проставлення апостиля довіреностей на ім`я осіб, які мають право відкривати та розпоряджатися рахунками, засвідчені нотаріально, а у разі видачі іноземними інвесторами такої довіреності на території України копії цих довіреностей, засвідчені нотаріально; картки із зразками підписів та печатки, договори на розрахунково-касове обслуговування та обслуговування в системі «клієнт-банк»);

- документів справ з юридичного оформлення рахунків, які відкрито:

- ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_11 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_14 ) рахунок № НОМЕР_15 УКРАЇНСЬКА ГРИВНЯ:

- ПП « ОСОБА_9 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_13 ) рахунок № НОМЕР_16 УКРАЇНСЬКА ГРИВНЯ, ЄВРО, ДОЛАР США:

- ПП « ОСОБА_8 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_12 ) рахунок № НОМЕР_17 УКРАЇНСЬКА ГРИВНЯ, ЄВРО, ДОЛАР США:

- ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_10 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_11 ) рахунок № НОМЕР_18 УКРАЇНСЬКА ГРИВНЯ, ЄВРО, ДОЛАР США:

- ПП « ОСОБА_7 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_10 ) рахунок № НОМЕР_19 УКРАЇНСЬКА ГРИВНЯ, ЄВРО, ДОЛАР США:

- ПП « ОСОБА_6 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_9 ) рахунок № НОМЕР_20 УКРАЇНСЬКА ГРИВНЯ, ЄВРО, ДОЛАР США:

- ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_9 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_8 ) рахунок № НОМЕР_21 УКРАЇНСЬКА ГРИВНЯ, ЄВРО, ДОЛАР США, ПОЛЬСЬКИЙ ЗЛОТИЙ, РОСIЙСЬКИЙ РУБЛЬ. рахунок № НОМЕР_22 УКРАЇНСЬКА ГРИВНЯ:

- ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_8 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_7 ) рахунок № НОМЕР_23 УКРАЇНСЬКА ГРИВНЯ, рахунок № НОМЕР_24 УКРАЇНСЬКА ГРИВНЯ, рахунок № НОМЕР_25 УКРАЇНСЬКА ГРИВНЯ, рахунок № НОМЕР_26 УКРАЇНСЬКА ГРИВНЯ, рахунок № НОМЕР_27 УКРАЇНСЬКА ГРИВНЯ, ЄВРО, ДОЛАР США, ПОЛЬСЬКИЙ ЗЛОТИЙ, РОСIЙСЬКИЙ РУБЛЬ:

- ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_7 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_6 ) рахунок № НОМЕР_28 УКРАЇНСЬКА ГРИВНЯ, рахунок № НОМЕР_29 УКРАЇНСЬКА ГРИВНЯ, рахунок № НОМЕР_30 УКРАЇНСЬКА ГРИВНЯ, рахунок № НОМЕР_31 УКРАЇНСЬКА ГРИВНЯ, рахунок № НОМЕР_32 УКРАЇНСЬКА ГРИВНЯ, рахунок № НОМЕР_33 УКРАЇНСЬКА ГРИВНЯ, рахунок № НОМЕР_34 УКРАЇНСЬКА ГРИВНЯ, рахунок № НОМЕР_35 УКРАЇНСЬКА ГРИВНЯ, рахунок № НОМЕР_36 УКРАЇНСЬКА ГРИВНЯ, рахунок № НОМЕР_37 УКРАЇНСЬКА ГРИВНЯ, рахунок № НОМЕР_38 УКРАЇНСЬКА ГРИВНЯ, рахунок № НОМЕР_39 УКРАЇНСЬКА ГРИВНЯ, рахунок № НОМЕР_40 УКРАЇНСЬКА ГРИВНЯ, рахунок № НОМЕР_41 УКРАЇНСЬКА ГРИВНЯ, рахунок № НОМЕР_42 УКРАЇНСЬКА ГРИВНЯ:

- ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » (ЄДРПОУ НОМЕР_5 ) рахунок № НОМЕР_43 УКРАЇНСЬКА ГРИВНЯ, ЄВРО, ДОЛАР США, рахунок № НОМЕР_44 УКРАЇНСЬКА ГРИВНЯ, рахунок № НОМЕР_45 УКРАЇНСЬКА ГРИВНЯ, ЄВРО, ДОЛАР США:

- ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_4 ) рахунок № НОМЕР_46 УКРАЇНСЬКА ГРИВНЯ, рахунок № НОМЕР_47 УКРАЇНСЬКА ГРИВНЯ, ЄВРО, ДОЛАР США, рахунок № НОМЕР_48 УКРАЇНСЬКА ГРИВНЯ:

- ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_3 ) рахунок № НОМЕР_49 УКРАЇНСЬКА ГРИВНЯ, ЄВРО, ДОЛАР США, РОСIЙСЬКИЙ ІНФОРМАЦІЯ_12 , рахунок № НОМЕР_50 УКРАЇНСЬКА ГРИВНЯ, ЄВРО, ДОЛАР США, РОСIЙСЬКИЙ РУБЛЬ:

- ПП « ОСОБА_5 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ) рахунок № НОМЕР_51 УКРАЇНСЬКА ГРИВНЯ, ДОЛАР США:

- ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) рахунок № НОМЕР_52 УКРАЇНСЬКА ГРИВНЯ, ДОЛАР США, рахунок № НОМЕР_53 УКРАЇНСЬКА ГРИВНЯ, ДОЛАР США:

що передбачені «Інструкцією про порядок відкриття, використання і закриття рахунків у національній та іноземній валютах», затвердженою Постановою Правління Національного банку України від 12.11.2003 № 492, які надавались для відкриття рахунку та додавались до справ під час їх функціонування (копії паспортів або інші документи, що посвідчують особу; документи, видані відповідним органом державної податкової служби, що засвідчують їх реєстрацію в Державному реєстрі фізичних осіб-платників податків; документи, що підтверджують їх повноваження; договори банківських рахунків, у тому числі договори банківського вкладу (депозиту); заяви про відкриття поточного та вкладних (депозитних) рахунків; копії легалізованих або засвідчених шляхом проставлення апостиля витягів з торговельного, банківського або судового реєстрів або реєстраційних посвідчень місцевого органу владу іноземної держави про реєстрацію юридичних осіб, засвідчені нотаріально; копії легалізованих або засвідчених шляхом проставлення апостиля довіреностей на ім`я осіб, які мають право відкривати та розпоряджатися рахунками, засвідчені нотаріально, а у разі видачі іноземними інвесторами такої довіреності на території України копії цих довіреностей, засвідчені нотаріально; картки із зразками підписів та печатки, договори на розрахунково-касове обслуговування та обслуговування в системі «клієнт-банк»);

- документів щодо руху грошових коштів по рахункам, які відкрито ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), ПП « ОСОБА_5 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_3 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_4 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » (ЄДРПОУ НОМЕР_5 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_7 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_6 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_8 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_7 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_9 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_8 ), ПП « ОСОБА_6 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_9 ), ПП « ОСОБА_7 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_10 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_10 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_11 ), ПП « ОСОБА_8 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_12 ), ПП « ОСОБА_9 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_13 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_11 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_14 ) у друкованому та електронному вигляді за період з 01.01.2014 по 01.03.2018 із зазначенням повних даних платників і отримувачів, їх кодів ЄДРПОУ, номерів рахунків та МФО банківських установ, призначення платежів, конкретного часу (день, година, хвилина) і дат платежів, номерів платіжних документів, вхідних та вихідних залишків на рахунках з інформацією щодо призначення кожного платежу та контрагентів, дати та часу операції, з виведенням щоденних залишків по рахункам за період з 01.01.2014 по 01.03.2018 (у паперовому та електронному вигляді);

- карток із зразками підписів службових осіб ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), ПП « ОСОБА_5 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_3 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_4 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » (ЄДРПОУ НОМЕР_5 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_7 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_6 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_8 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_7 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_9 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_8 ), ПП « ОСОБА_6 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_9 ), ПП « ОСОБА_7 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_10 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_10 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_11 ), ПП « ОСОБА_8 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_12 ), ПП « ОСОБА_9 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_13 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_11 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_14 ) з відбитками печаток вказаних підприємств;

- заявки (-ок) ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), ПП « ОСОБА_5 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_3 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_4 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » (ЄДРПОУ НОМЕР_5 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_7 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_6 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_8 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_7 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_9 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_8 ), ПП « ОСОБА_6 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_9 ), ПП « ОСОБА_7 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_10 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_10 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_11 ), ПП « ОСОБА_8 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_12 ), ПП « ОСОБА_9 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_13 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_11 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_14 ) на отримання чекової книжки;

- платіжних доручень, відповідно до яких перераховувались грошові кошти на рахунках, які відкрито ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), ПП « ОСОБА_5 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_3 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_4 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » (ЄДРПОУ НОМЕР_5 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_7 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_6 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_8 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_7 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_9 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_8 ), ПП « ОСОБА_6 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_9 ), ПП « ОСОБА_7 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_10 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_10 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_11 ), ПП « ОСОБА_8 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_12 ), ПП « ОСОБА_9 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_13 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_11 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_14 ) за період 01.01.2014 по 01.03.2018.

- документів (чеків, видаткових касових ордерів, заяв на видачу готівки та інших видаткових касових документів) на отримання готівки ІНФОРМАЦІЯ_3 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), ПП « ОСОБА_5 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_3 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_4 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » (ЄДРПОУ НОМЕР_5 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_7 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_6 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_8 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_7 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_9 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_8 ), ПП « ОСОБА_6 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_9 ), ПП « ОСОБА_7 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_10 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_10 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_11 ), ПП « ОСОБА_8 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_12 ), ПП « ОСОБА_9 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_13 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_11 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_14 ) за період 01.01.2014 по 01.03.2018.

- договорів про встановлення системи «Клієнт-Банк» щодо обслуговування рахунків, а також технічної документації про проведення працівниками банку інсталяції на комп`ютерні машини, вказаної системи, включаючи місце проведення вказаної операції, копій виписок з номерами телефонів,. Електронних поштових скриньок, іншої контактної інформації , ІР-адрес комп`ютерних машин з яких проходило з`єднання системи «Клієнт-Банк» між комп`ютерною машиною або сервером банку і комп`ютерною машиною вказаних юридичних осіб з моменту відкриття рахунків по дату отримання ухвали;

- вхідну та вихідну кореспонденцію між банківською установою та вказаними юридичними особами;

- інформацію в електронному та паперовому вигляді про проведення моніторингу по операціям, що підлягають обов`язковому фінансовому моніторингу з доданням підтверджуючих документів (договори, акти прийому-передачі, договори комісії, накладні, акти та інші документи які подавалися юридичними особами до банку у якості підтвердження здійснення фінансових операцій що підлягають фінансовому моніторингу ) з моменту відкриття рахунків по дату постановлення ухвали слідчого судді.

Визначити строк дії ухвали протягом одного місяця, який обраховувати з дня постановлення ухвали слідчим суддею.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Перший примірник оригіналу знаходиться в матеріалах судового провадження

№ 757/34221/18-к

Другий примірник оригіналу наданий прокурору ОСОБА_3

Копія ПАТ " ІНФОРМАЦІЯ_1 " (МФО НОМЕР_54 )

Слідчий суддя ОСОБА_10 Підпалий

Дата ухвалення рішення23.07.2018
Оприлюднено27.02.2023

Судовий реєстр по справі —757/34221/18-к

Ухвала від 23.07.2018

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Підпалий В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні