Ухвала
від 20.02.2019 по справі 855/43/19
ШОСТИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ШОСТИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД Справа № 855/43/19

УХВАЛА

20 лютого 2019 року м. Київ

Шостий апеляційний адміністративний суд у складі:

головуючого - судді Ключковича В.Ю.,

суддів Беспалова О.О.,

Парінова А.Б.,

розглянувши в порядку письмового провадження питання про визначення територіальної підсудності адміністративної справи № 855/43/19 за адміністративним позовом публічного акціонерного товариства Дельта Банк до реєстраційної служби Красногвардійського районного управління юстиції, треті особи: СК Стайєр , підприємство Крим-Продукт , Фонд гарантування вкладів фізичних осіб про визнання нечинним та скасування запису, -

ВСТАНОВИЛА:

До Шостого апеляційного адміністративного суду надійшла позовна заява публічного акціонерного товариства Дельта Банк до реєстраційної служби Красногвардійського районного управління юстиції, треті особи: СК Стайєр , підприємство Крим-Продукт , Фонд гарантування вкладів фізичних осіб, у якій позивач просить визнати протиправним та скасувати запис з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб підприємців та громадських формувань №11271110016000410 від 30.10.2013.

У відповідності до ч. 1 ст. 12 Закону України Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України у зв'язку з неможливістю здійснювати правосуддя судами Автономної Республіки Крим та міста Севастополя на тимчасово окупованих територіях, визначено змінити територіальну підсудність судових справ, підсудних розташованим на території Автономної Республіки Крим та міста Севастополя судам, та забезпечити розгляд: адміністративних справ, підсудних місцевим загальним судам як адміністративним судам, розташованим на території Автономної Республіки Крим та міста Севастополя, - місцевими загальними судами міста Києва, що визначаються Київським апеляційним адміністративним судом; адміністративних справ Окружного адміністративного суду Автономної Республіки Крим - Київським окружним адміністративним судом, адміністративних справ Окружного адміністративного суду міста Севастополя - Окружним адміністративним судом міста Києва; Севастопольського апеляційного адміністративного суду - Київським апеляційним адміністративним судом.

Разом з тим, Київський апеляційний адміністративний суд ліквідований згідно з Указом Президента України від 29 грудня 2017 року № 455/2017 "Про ліквідацію апеляційних адміністративних судів та утворення апеляційних адміністративних судів в апеляційних округах", а тому Шостий апеляційний адміністративний суд відповідно до ч. 3 ст. 29 КАС України визначений ч. 6 ст. 147 Закону України "Про судоустрій і статус суддів" як суд, якому передаються справи Київського апеляційного адміністративного суду.

Дана справа була підсудна Окружному адміністративному суду Автономної Республіки Крим, а тому, з огляду на приписи ч. 1 ст. 12 Закону України Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України , колегія суддів вважає необхідним визначити територіальну підсудність справи № 855/43/19 Київському окружному адміністративному суду.

Керуючись ст. 12 Закону України Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України , ст. 243, 248, 321, 325, 328, КАС України колегія суддів, -

УХВАЛИЛА:

Визначити територіальну підсудність справи №855/43/19 за адміністративним позовом публічного акціонерного товариства Дельта Банк до реєстраційної служби Красногвардійського районного управління юстиції, треті особи: СК Стайєр , підприємство Крим-Продукт , Фонд гарантування вкладів фізичних осіб про визнання нечинним та скасування запису Київському окружному адміністративному суду.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддями, є остаточною та оскарженню не підлягає.

Головуючий суддя В.Ю. Ключкович

Судді О.О. Беспалов

А.Б. Парінов

СудШостий апеляційний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення20.02.2019
Оприлюднено21.02.2019
Номер документу79968845
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —855/43/19

Ухвала від 04.03.2019

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Панова Г. В.

Ухвала від 20.02.2019

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Ключкович Василь Юрійович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні