Постанова
від 20.02.2019 по справі 444/37/19
ЖОВКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 444/37/19

Провадження № 3/444/53/2019

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

20 лютого 2019 року суддя Жовківського районного суду Львівської області Ясиновський Р. Б., розглянувши матеріали справи про адміністративне правопорушення, які надійшли від УПП у Львівській області ДПП, про притягнення до адміністративної відповідальності ОСОБА_1 (ІНФОРМАЦІЯ_1, громадянин України, місце проживання: 80300, м. Жовква, вул. Визволення, 35 Львівської області, посвідчення водія серії ВХТ 423433, працює водієм автотранспортних засобів ТзОВ "Левандівка-Авто"), -

- за ч. 1 ст. 130 КУпАП України,

ВСТАНОВИВ:

Згідно протоколу про адміністративне правопорушення серії БД № 208966 від 30.12.2018 року, ОСОБА_1 30.12.2018 року о 14 год. 00 хв. на а/д Київ-Чоп М-06 530 км, керував транспортним засобом ВАЗ 21099 номерний знак НОМЕР_1 з ознаками алкогольного сп"яніння: запах алкоголю із порожнини рота, нестійка хода, нечітка вимова. Від проходження огляду на стан сп"яніння у встановленому законом порядку водій відмовився у присутності двох свідків , чим порушив вимоги п. 2.5 Правил дорожнього руху, за що відповідальність передбачена ч. 1 ст. 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

ОСОБА_1 в судове засідання 20.02.2019 року не з"явився, хоча про час та місце розгляду справи був повідомлений належним чином, однак на адресу суду направив заяву, в якій просить розгляд справи проводити у його відсутності, оскільки перебуватиме у відрядженні, на підтверження чого подав копію посвідчення про відрядження. Просить звільнити його від адміністративної відповідальності за ч. 1 ст. 130 КУпАП, матеріали справи передати на розгляд трудового колективу Товариства з обмеженою відповідальністю Левандівка-Авто для вирішення питання про застосування до нього заходів громадського впливу.

Відповідно до статті 268 Кодексу України про адміністративні правопорушення, присутність особи, яка притягається до адміністративної відповідальності за ст. 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення, не є обов'язковою. А тому приходжу до переконання про можливість розгляду справи без участі ОСОБА_1, який належним чином повідомлений про дату та час судового засідання.

З матеріалів справи вбачається, що 12.02.2019 року на адресу суду надійшло клопотання від директора ТзОВ Левандівка-Авто ОСОБА_2 про звільнення ОСОБА_1 від адміністративної відповідальності за вчинення адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 130 КУпАП, з передачею матеріалів на розгляд трудового колективу ТзОВ "Левандівка-Авто" для застосування до нього заходів громадського впливу, на підтвердження чого долучили копію протоколу загальних зборів трудового колективу ТзОВ "Левандівка-Авто" від 02.01.2019 року.

Вина ОСОБА_1 підтверджується матеріалами справи про адміністративне правопорушення, а саме: протоколом про адміністративне правопорушення серії БД № 208966 від 30.12.2018 року, іншими матеріалами справи.

З урахуванням наведеного, оцінивши докази, які містяться в матеріалах справи, приходжу до висновку, що в діях ОСОБА_1 наявний склад адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 130 КУпАП .

Кваліфікація дій ОСОБА_1 за ч. 1 ст. 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення є вірною.

В процесі розгляду справи, на адресу cуду директором ТзОВ Левандівка-Авто ОСОБА_2 скеровано клопотання про передачу ОСОБА_1 на поруки. В клопотанні директор ТзОВ Левандівка-Авто ОСОБА_2 покликається на те, що ОСОБА_1 вчинив адміністративне правопорушення, передбачене ч. 1 ст. 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення вперше, визнав свою вину, щиро розкаявся, обіцяє в майбутньому більше такого не вчиняти, а також зазначає, що ОСОБА_1 позитивно характеризується на роботі та є сумлінним працівником, проживає за адресою: ІНФОРМАЦІЯ_2. Місце розташування даного населеного пункту є віддаленим від місця праці та основної автомагістралі, а розклад руху громадського транспорту не співпадає із графіком роботи працівника, тому у нього є необхідність у доїзді на роботу. Посадові обов"язки ОСОБА_1 безпосередньо пов"язані з використанням транспортного засобу, оскільки останній працює водієм автотранспортних засобів, постійно перебуває у відрядженні. Тому колективом ТзОВ Левандіка-Авто було одностайно прийнято рішення клопотати перед Жовківським районним судом Львівської області про звільнення ОСОБА_1 від адміністративної відповідальності за вчинення адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 130 КУпАП, з передачею матеріалів на розгляд трудового колективу ТзОВ "Левандівка-Авто" для застосування до нього заходів громадського впливу.

Відповідно до вимог, передбачених ст. 245 КУпАП , завданнями провадження в справах про адміністративні правопорушення, зокрема, є : своєчасне, всебічне, повне і об єктивне з ясування обставин кожної справи, вирішення її в точній відповідності з законом.

Згідно до ст. 280 КУпАП , орган (посадова особа) при розгляді справи про адміністративне правопорушення зобов язаний з ясувати: чи було вчинено адміністративне правопорушення, чи винна дана особа в його вчиненні, чи підлягає вона адміністративній відповідальності, чи є обставини, що пом"якшують і обтяжують відповідальність, чи заподіяно майнову шкоду, чи є підстави для передачі матеріалів про адміністративне правопорушення на розгляд громадської організації, трудового колективу, а також з ясувати інші обставини, що мають значення для правильного вирішення справи.

Відповідно до ст. 23 КУпАП , адміністративне стягнення є мірою відповідальності і застосовується з метою виховання особи, яка вчинила адміністративне правопорушення, в дусі додержання законів України, поваги до правил співжиття, а також запобігання вчиненню нових правопорушень як самим правопорушником, так і іншими особами.

Відповідно до ст. 21 КУпАП особа, яка вчинила адміністративне правопорушення, звільняється від адміністративної відповідальності з передачею матеріалів на розгляд громадської організації або трудового колективу, якщо з урахуванням характеру вчиненого правопорушення і особи правопорушника до нього доцільно застосувати захід громадського впливу.

Обираючи ОСОБА_1 міру адміністративного стягнення, враховую обставини справи, його особу та ставлення до вчиненого, та урахуванням вищенаведеного, вважаю, що до ОСОБА_1 доцільно застосувати заходи громадського впливу та звільнити його від адміністративної відповідальності, передбаченої ч. 1 ст. 130 КУпАП , передавши матеріали на розгляд трудового колективу ТзОВ Левандівка-Авто , відповідно до ст. 21 КУпАП .

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 21 , 245 , 278 , 280 , 284 , 285 , 294 КУпАП ,-

ПОСТАНОВИВ :

ОСОБА_1 звільнити від адміністративної відповідальності за ч. 1 ст. 130 КУпАП .

Матеріали справи передати на розгляд трудового колективу Товариства з обмеженою відповідальністю Левандівка-Авто /79052, м. Львів, вул. Рудненська, 14 А, код ЄДРПОУ 03117636/ для вирішення питання про застосування до ОСОБА_1 заходу громадського впливу, зобов язавши директора ТзОВ Левандівка-Авто про прийняте рішення повідомити суд не пізніше як у десятиденний строк з дня отримання матеріалів.

Справу відносно ОСОБА_1 про притягнення його до адміністративної відповідальності за ч. 1 ст. 130 КУпАП провадженням закрити.

Постанова судді у справах про адміністративне правопорушення набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги.

Постанова може бути оскаржена протягом десяти днів з дня винесення постанови до Львівського апеляційного суду через Жовківський районний суд Львівської області, в порядку ст.ст. 287, 294 КУпАП.

Суддя Ясиновський Р. Б.

СудЖовківський районний суд Львівської області
Дата ухвалення рішення20.02.2019
Оприлюднено22.02.2019
Номер документу79999500
СудочинствоАдмінправопорушення

Судовий реєстр по справі —444/37/19

Постанова від 20.02.2019

Адмінправопорушення

Жовківський районний суд Львівської області

Ясиновський Р. Б.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні