Ухвала
від 21.02.2019 по справі 161/3030/19
ЛУЦЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 161/3030/19

Провадження № 1-кс/161/1749/19

У Х В А Л А

м. Луцьк 21 лютого 2019 року

Слідчий суддя Луцького міськрайонного суду Волинської області ОСОБА_1 , за участю прокурора відділу нагляду за додержанням законів органами фіскальної служби управління нагляду у кримінальному провадженні прокуратури Волинської області ОСОБА_2 , секретаря ОСОБА_3 , розглянувши клопотання прокурора відділу нагляду за додержанням законів органами фіскальної служби управління нагляду у кримінальному провадженні прокуратури Волинської області ОСОБА_4 , про проведення обшуку на території та в приміщеннях за адресою: Волинська обл., смт. Ратне, вул. Серпнева, 16, які на праві власності належать ТОВ «Волиньліспром» (код ЄДРПОУ 34122317), малому приватному підприємству «Профіт» (код ЄДРПОУ 30912142),

В С Т А Н О В И В:

Прокурор відділу нагляду за додержанням законів органами фіскальної служби управління нагляду у кримінальному провадженні прокуратури Волинської області ОСОБА_4 , звернувся до суду з клопотанням про проведення обшуку на території та в приміщеннях за адресою: Волинська обл., смт. Ратне, вул. Серпнева, 16, які на праві власності належать ТОВ «Волиньліспром» (код ЄДРПОУ 34122317), малому приватному підприємству «Профіт» (код ЄДРПОУ 30912142) .

З клопотання вбачається, що в провадженні Слідчого управління фінансових розслідувань ГУ ДФС у Волинській області знаходяться матеріали кримінального провадження за № 32019030000000007 від 12 лютого 2019 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 212 КК України.

З метою повного та неупередженого дослідження обставин скоєння кримінального правопорушення, вчиненого в ході здійснення фінансово-господарської діяльності ТОВ «Волиньліспром», необхідно отримати бухгалтерські документи чорнової бухгалтерії, чорнові записи щодо здійснення фінансово-господарських операцій, не обліковані готівкові кошти, оригінали первинних та бухгалтерських документів ТОВ «Волиньліспром» щодо здійснення фінансово-господарської діяльності за період з 01.01.2015 по 30.06.2018, комп`ютерну та офісну техніку, на якій вищевказані документи могли створюватись та виготовлятись, штампи та печатки СГД з ознаками фіктивності та контрагентів ТОВ «Волиньліспром», а також цінності, отриманні від злочинної діяльності, пов`язаної із ухиленням від сплати податків, та враховуючи, що такі речі та документи можуть бути знищені службовими особами товариства з метою приховання вказаного злочину, виникла необхідність в проведенні обшуку на території та в приміщеннях, які використовує ТОВ «Волиньліспром», що розташовані за адресою: Волинська обл., смт. Ратне, вул. Серпнева, 16 та які на праві власності належать ТОВ «Волиньліспром» (код ЄДРПОУ 34122317), малому приватному підприємству «Профіт» (код ЄДРПОУ 30912142), а тому прокурор звернувся до суду з клопотанням про надання дозволу на проведення обшуку.

Перевіривши надані матеріали клопотання та дослідивши додані докази, заслухавши думку прокурора, який підтримав клопотання, суд приходить до висновку, що клопотання до задоволення не підлягає з наступних підстав.

Так, згідно до вимог ч.ч. 1, 2 ст. 234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб. Обшук проводиться на підставі ухвали слідчого судді.

Європейська конвенція про захист прав людини і основних свобод пред`являє досить високі вимоги для такого обмеження прав, як проведення обшуку. Відповідно до п.2 ст.8 Європейської Конвенції про захист прав людини і основних свобод не допускається втручання з боку державних органів у здійснення права на недоторканість житла, за винятком втручання, передбаченого законом і необхідного в демократичному суспільстві в інтересах національної безпеки і суспільного спокою, економічного благополуччя країни, з метою запобігання безладу чи злочинів, для охорони здоров`я, моральності чи захисту прав і свобод інших осіб.

На підставівикладеного,а такожзважаючи,що стороноюкримінального провадженняне доведенонаявність достатніхпідстав,передбачених ст.234ч.5п.4КПК України,що відшукання документівта речей,що використовувалисяпід часвчинення злочинув іншийспосіб неможливо,тому слідвідмовити унаданні дозволуна проведенняобшуку на території та в приміщеннях за адресою: Волинська обл., смт. Ратне, вул. Серпнева, 16, які на праві власності належать ТОВ «Волиньліспром» (код ЄДРПОУ 34122317), малому приватному підприємству «Профіт» (код ЄДРПОУ 30912142).

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 234, 235 КПК України, слідчий суддя, -

П О С Т А Н О В И В:

В задоволенні клопотання прокурора відділу нагляду за додержанням законів органами фіскальної служби управління нагляду у кримінальному провадженні прокуратури Волинської області ОСОБА_4 про проведення обшуку на території та в приміщеннях за адресою: Волинська обл., смт. Ратне, вул. Серпнева, 16, які на праві власності належать ТОВ «Волиньліспром» (код ЄДРПОУ 34122317), малому приватному підприємству «Профіт» (код ЄДРПОУ 30912142) - відмовити.

Ухвала оскарженню не підлягає, заперечення проти неї може бути подано під час підготовчого провадження у суді.

Слідчий суддя Луцького міськрайонного суду ОСОБА_1

СудЛуцький міськрайонний суд Волинської області
Дата ухвалення рішення21.02.2019
Оприлюднено14.02.2023
Номер документу80006078
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про проведення обшуку житла чи іншого володіння особи

Судовий реєстр по справі —161/3030/19

Ухвала від 21.02.2019

Кримінальне

Луцький міськрайонний суд Волинської області

Калькова О. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні