Ухвала
від 28.01.2019 по справі 295/1357/19
БОГУНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ЖИТОМИРА

Справа №295/1357/19

1-кс/295/796/19

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

28.01.2019 року м. Житомир

Слідчий суддя Богунського районного суду м. Житомира ОСОБА_1 , при секретарі с/з ОСОБА_2 , за участі слідчого ОСОБА_3 , розглянув винесене в кримінальному провадженні №32018060000000049 від 31.10.2018 року слідчим з ОВС ВРКП СУ ФР ГУ ДФС у Житомирській області ОСОБА_3 , погоджене прокурором відділу нагляду за додержанням законів органами фіскальної служби управління нагляду у кримінальному провадженні прокуратури Житомирської області ОСОБА_4 , клопотання про проведення обшуку та додані до клопотання матеріали,-

В С Т А Н О В И В :

У клопотанні слідчий зазначає, що Відділом розслідування кримінальних проваджень слідчого управління ФР ГУ ДФС у Житомирській області проводиться досудове розслідування по кримінальному провадженню, зареєстрованому у Єдиному реєстрі досудових розслідувань 31 жовтня 2018 року за № 32018060000000049, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.3ст.204 КК України.

Досудове розслідування розпочато за матеріалами, які надійшли від Оперативного управління ГУ ДФС у Житомирській області, у відповідності до яких встановлено, що невстановлені особи у продовж 2018 року на території Житомирської області здійснюють збут незаконного виготовленого скрапленого газу та паливно-мастильних матеріалів, у результаті чого спричиняються тяжкі наслідки.

За наданими матеріалами ОУ ГУ ДФС у Житомирській області встановлено, що за адресою: Житомирська область, м.Бердичів, вул. Житомирська, 76 знаходиться заправна станція ТОВ «Люкспромгаз» (код ЄДР 39755730), на якій можливо здійснюється реалізація незаконно виготовлених паливно-мастильних матеріалів.

Крім того, з відповіді Управління Держпраці в Житомирській області, дозвільних документів на виконання робіт підвищеної небезпеки та на експлуатацію (застосування) машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки за вказаною адресою не видавалось.

Згідно Інформаційної довідки з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно № 153041707, право власності на земельну ділянку та виробничі приміщення за адресою: Житомирська область, м.Бердичів, вул. Житомирська, 76 належить ПП"ОТО", код ЄДРПОУ: 30466768, ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ДП"РИТМ", ТОВ "ЛАД" ЛТД, Код: 13559720, ТОВ "ЕУРЕКА", Код: 32931696, ОСОБА_8 та іншим власникам, в т.ч. згідно договорів оренди та обтяжень.

За адресою Житомирська область, м.Бердичів, вул. Житомирська, 76, можуть зберігатися незаконно виготовлені підакцизні товари (пальне), продукти нафтопереробки, що використовуються для його виготовлення (скраплений газ, газойль, конденсати, тощо), не облікована сировина та виготовлена з неї продукція, обладнання та інші засоби, що використовуються для незаконного зберігання та реалізації підакцизних товарів, установчі документи та документи фінансово-господарської діяльності ТОВ «Люкспромгаз», а саме: договори, додатки до договорів, видаткові та податкові накладні, товарно-транспортні накладні, акти приймання-передачі ТМЦ, довіреності на отримання ТМЦ, «чорнова» документація, яка підтверджує придбання, транспортування, прийом та збут незаконно виготовлених підакцизних товарів, чорнові записи, у яких містяться контакти виробників та відправників незаконно виготовлених підакцизних товарів та інша інформація, яка має значення для досудового розслідування: комп`ютерна техніка (матеріальні носії інформації), на якій зберігається загальна інформація щодо реалізації та закупівлі підакцизних товарів, сировини для їх незаконного виготовлення, грошові кошти, одержані від збуту незаконно виготовлених підакцизних товарів, а також інші документи, предмети та речі, які можуть бути використані як доказ факту чи обставин, що встановлюються під час кримінального провадження.

Враховуючи викладене, з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, знаряддя кримінального правопорушення, або майна, яке було здобуте в результаті його вчинення, слідчий просить надати дозвіл на проведення обшуку за адресою: Житомирська область, м.Бердичів, вул. Житомирська, 76, яке у своїй діяльності використовує ТОВ «Люкспромгаз».

Заслухавши слідчого, який підтримав клопотання, дослідивши клопотання та додані до нього матеріали, слідчий суддя вважає клопотання таким, що не підлягає задоволенню, виходячи з наступного.

Відповідно до ч.1 ст. 234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Згідно п.5 ч.5 ст. 234 КПК України слідчий суддя відмовляє у задоволенні клопотання про обшук, якщо прокурор, слідчий не доведе наявність достатніх підстав вважати, що: за встановлених обставин обшук є найбільш доцільним та ефективним способом відшукання та вилучення речей і документів, які мають значення для досудового розслідування, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб, а також заходом, пропорційним втручанню в особисте і сімейне життя особи.

В судовому засіданні встановлено, що підприємству ТОВ «Люкспромгаз» Управлінням Держпраці у Житомирській області видано дозволи на виконання робіт підвищеної небезпеки та на експлуатацію машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки.

Слідчий суддя приходить до висновку, що за відсутності дозволу на початок реалізації паливних матеріалів за іншою адресою, аніж визначено у дозволі, проведення слідчої дії у вигляді обшуку є непропорційним втручанням у діяльність юридичної особи, встановлення обставин та відшукання речей або документів, які мають значення при розслідування кримінального провадження за ч.3 ст. 204 КК України, можуть здійснюватись в інший спосіб, а тому клопотання про проведення обшуку є передчасним.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст.234-236 КПК України слідчий суддя,-

ПОСТАНОВИВ :

Відмовити у задоволенні клопотання про проведення обшуку за адресою: Житомирська область, м.Бердичів, вул. Житомирська, 76, яке у своїй діяльності використовує ТОВ «Люкспромгаз».

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя: ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення28.01.2019
Оприлюднено14.02.2023
Номер документу80006335
СудочинствоКримінальне
Сутьпроведення обшуку та додані до клопотання матеріали

Судовий реєстр по справі —295/1357/19

Ухвала від 28.01.2019

Кримінальне

Богунський районний суд м. Житомира

Лєдньов Д. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні