Ухвала
від 08.02.2019 по справі 554/552/19
ОКТЯБРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ПОЛТАВИ

Дата документу 08.02.2019 Справа № 554/552/19

Єдиний унікальний номер справи: №554/552/19

Провадження № 1-кс/554/1869/2019

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

08 лютого 2019 року м. Полтава

Октябрський районний суд м. Полтави в складі: слідчого судді ОСОБА_1 за участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 , розглянувши клопотання старшого слідчого Полтавського ВП ГУНП в Полтавській області старшог лейтенанта поліції ОСОБА_3 , внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12019170040000218 від 23.01.2019 року, за ознаками вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст. 191 КК України, -

В С Т А Н О В И В :

Старший слідчий звернувся до суду із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, посилаючись на те, що в провадженні Полтавського ВП ГУНП в Полтавській області знаходиться кримінальне провадження № 12019170040000218 від 23.01.2019 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст. 191 КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що службові особи КП ПОР « ІНФОРМАЦІЯ_1 », діючи за попередньою домовленістю із службовими особами ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 », зловживаючи своїм службовим становищем, шляхом внесення недостовірних відомостей до актів виконаних робіт (форми КБ 2В) щодо обсягів робіт, які залишаються не виконані по об`єкту: «Реконструкція каналізаційного колектора Д600мм на Ду600 мм по вул. Нижньомлинська-Південна в м. Полтаві. Коригування», заволоділи коштами місцевого бюджету.

12.09.2018 між КП ПОР « ІНФОРМАЦІЯ_1 » та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » укладено договір №407 ЕТ, відповідно до якого відповідно до проектно-кошторисної документації необхідно виконати роботи по об`єкту «Реконструкція каналізаційного колектора Д600мм на Ду600 мм по вул. Нижньомлинська-Південна в м. Полтаві. Коригування» з ціною 4405000 грн.

30.10.2018 до вищевказаного договору укладено додаткову угоду №1, згідно якої сторони домовилися дореєструвати в ІНФОРМАЦІЯ_3 кошти обласного бюджету в межах виділеного спів фінансування у сумах: кошти виділені з міського бюджету 798083 грн. та кошти виділені з фонду охорони навколишнього середовища Полтавської області - 3606917 грн.

29.12.2018 до договору №407 ЕТ від 12.09.2018 укладено додаткову угоду №2, згідно якої термін закінчення робіт було пролонговано до 31.12.2019.

Згідно даних з Єдиного веб-порталу використання публічних коштів ІНФОРМАЦІЯ_4 , станом на 31.12.2018 по договору ген підряду №407 ЕТ від 12.09.2018 із КП ПОР « ІНФОРМАЦІЯ_1 » до ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » було перераховано близько 3,9 млн. грн., попри те, що при візуальному огляді вбачається наявність великої кількості не виконаних робіт, що може вказувати на завищення їх обсягів при підписанні Актів виконаних робіт, які стали підставою для здійснення оплати у 2018.

У зв`язку з вищевикладеним, у ході досудового розслідування виникла необхідність у проведенні судової комплексної будівельно-технічної та економічної експертизи для встановлення фактичного обсягу робіт, вартості їх виконання та встановлення збитку, завданого місцевому бюджету.

З метою унеможливлення внесення відомостей до документації та фальсифікації її зацікавленими службовими особами, проведення судової комплексної будівельно-технічної та економічної експертизи,для встановлення фактичного виконання робітТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 », а також почеркознавчих експертиз, встановлення відомостей, що мають значення для установлення фактів та обставин вчинення кримінального правопорушення, обставин проведення торгів (відкритих торгів) за державні кошти, які самостійно або в сукупності з іншими доказами можуть мати суттєве значення для більш повного всебічного та об`єктивного з`ясування обставин кримінального провадження, необхідно здійснити вилучення оригіналів документів по об`єкту: «Реконструкція каналізаційного колектора Д600мм на Ду600 мм по вул. Нижньомлинська-Південна в м. Полтаві. Коригування»,а також щодо фактичного виконання та не виконання будівельних робіт, у тому числі: тендерна документація(пропозиції учасників та додатки до неї), протоколи тендерного комітету, проектно-кошторисна документація(робочі проекти, пояснювальні записки, локальні кошториси, зведені кошторисні розрахунки), звіти за результатами досліджень та експертних висновків (експертизи проектів), декларації про початок та завершення будівельних робіт, введення у експлуатацію, сертифікати ДАБІ, договори на виконання робіт, у тому числі договір№407 ЕТ від 12.09.2018, додаткові угоди до них, специфікації, договори на здійснення авторського та технічного нагляду, договірні ціни, довідки про вартість виконаних робіт, акти виконаних робіт (форми КБ-2В), відомості ресурсів, відомості загальновиробничих витрат, акти на приховані роботи, дефектні акти, платіжні доручення на перерахування коштів, сертифікати на використані у будівництві матеріали, рішення та протоколи щодо виділення бюджетних коштів та визначення вартості процедури закупівель (здійснені розрахунки), договори та інші документи щодо залучення субпідрядних організацій до виконання робіт та використання техніки та робітників КП ПОР « ІНФОРМАЦІЯ_1 » на вказаному об`єкту.

Дані документиперебувають узамовника,а самеКП ПОР« ІНФОРМАЦІЯ_1 »,(кодза ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), розташованого за адресою: АДРЕСА_1 .

У судове засідання слідчий не з`явився, про дату, місце та час розгляду клопотання повідомлений належним чином, до суду слідчий подав заяву про розгляд клопотання про тимчасовий доступ до речей і документів за його відсутності, клопотання підтримує в повному обсязі, просить задовольнити.

Згідно норми ч. 4ст. 107 КПК Українифіксація під час розгляду клопотання слідчим суддею за допомогою технічних засобів не здійснювалась.

Відповідно до ч.1 ст. 159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Відповідно до ч.1 ст. 160 КПК України сторони кримінального провадження мають право звернутися до слідчого судді під час досудового розслідування чи суду під час судового провадження із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, за винятком зазначених у статті 161 цього Кодексу. Слідчий має право звернутися із зазначеним клопотанням за погодженням з прокурором.

Слідчий суддя, дослідивши Витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань, та інші письмові докази, вважає клопотання таким, що підлягає задоволенню. Сторона обвинувачення довела наявність достатніх підстав вважати, що вказані документи, самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; відомості, які містяться у вказаних документах, можуть бути використані як докази в кримінальному провадженні. Іншими способами неможливо довести обставини, які передбачається довести за допомогою зазначених документів.

Керуючись ст. ст. 159-166 КПК України, слідчий суддя,-

У Х В А Л И В :

Клопотання задовольнити.

Надати тимчасовийдоступ старшомуслідчому СВПолтавського ВПГУНП вПолтавській областіст.лейтенанту поліції ОСОБА_3 додокументів таїх вилученняу оригіналахпо об`єкту:«Реконструкція каналізаційногоколектора Д600ммна Ду600мм повул.Нижньомлинська-Південнав м.Полтаві.Коригування»,а такожщодо фактичноговиконання тане виконаннябудівельних робіт,у томучислі:тендерна документація(пропозиціїучасників тадодатки донеї),протоколи тендерногокомітету,проектно-кошториснадокументація (робочіпроекти,пояснювальні записки,локальні кошториси,зведені кошториснірозрахунки),звіти зарезультатами дослідженьта експертнихвисновків (експертизипроектів),декларації пропочаток тазавершення будівельнихробіт,введення уексплуатацію, сертифікатиДАБІ,договори навиконання робіт,у томучислі договір№407ЕТ від12.09.2018,додаткові угодидо них,специфікації,договори наздійснення авторськогота технічногонагляду,договірні ціни,довідки провартість виконанихробіт,акти виконанихробіт (формиКБ-2В),відомості ресурсів,відомості загальновиробничихвитрат,акти наприховані роботи,дефектні акти,платіжні дорученняна перерахуваннякоштів,сертифікати навикористані убудівництві матеріали,рішення тапротоколи щодовиділення бюджетнихкоштів тавизначення вартостіпроцедури закупівель(здійсненірозрахунки),договори таінші документищодо залученнясубпідрядних організаційдо виконанняробіт тавикористання технікита робітниківКП ПОР« ІНФОРМАЦІЯ_1 » навказаному об`єкту,якіперебуваютьу замовника-КП ПОР« ІНФОРМАЦІЯ_1 »,(кодза ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), розташованого за адресою: АДРЕСА_1 .

Строк дії ухвали не може перевищувати одного місяця з дня постановлення ухвали.

Роз`яснити, що у разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннямиКПК Україниз метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Ухвала підлягає негайному виконанню після її оголошення.

Слідчий суддя ОСОБА_1

СудОктябрський районний суд м.Полтави
Дата ухвалення рішення08.02.2019
Оприлюднено15.02.2023
Номер документу80008196
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про тимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —554/552/19

Ухвала від 26.08.2020

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Андрієнко Г. В.

Ухвала від 10.09.2019

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Материнко М. О.

Ухвала від 29.01.2019

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Материнко М. О.

Ухвала від 08.02.2019

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Бугрій В. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні