Ухвала
від 08.02.2019 по справі 757/4546/19-к
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/4546/19-к

Примірник № ___

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

08 лютого 2019 року слідчий суддя Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , розглянувши у судовому засіданні в залі суду в м. Києві клопотання старшого слідчого в ОВС Головного слідчого управління Національної поліції України ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей та документів,-

ВСТАНОВИВ:

до провадження слідчого судді Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_1 надійшло клопотання старшого слідчого в ОВС Головного слідчого управління Національної поліції України ОСОБА_3 , погоджене прокурором відділу процесуального керівництва досудовим розслідуванням і підтримання державного обвинувачення управління нагляду за додержанням законів Національною поліцією України Департаменту нагляду за додержанням законів у кримінальному провадженні та координації правоохоронної діяльності Генеральної прокуратури України ОСОБА_4 про надання дозволу на тимчасовий доступ до документів, які знаходяться у володінні компанії « ІНФОРМАЦІЯ_1 » ( АДРЕСА_1 ).

Обґрунтовуючи внесене клопотання, сторона кримінального провадження слідчий вказав, що Головним слідчим управлінням Національної поліції України здійснюється розслідування у кримінальному провадженні № 42016000000002841 від 12.10.2016 за фактом розтрати бюджетних коштів, виділених на закупівлю закладами охорони здоров`я України у 2015 році інсулінів та його аналогів за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України.

Слідчий зазначив, що по даному кримінальному провадженні провадяться слідчі дії, в зв`язку з чим виникла необхідність в отриманні тимчасового доступу до документів, які знаходяться у володінні компанії « ІНФОРМАЦІЯ_1 » ( АДРЕСА_1 ), з можливістю вилучення копій документів.

В судове засідання слідчий, прокурор не з`явились, про причини неявки суд не повідомили. Слідчий подав заяву про розгляд клопотання у його відсутність та зазначив, що клопотання підтримує в повному обсязі.

Представник особи, у володінні якої перебувають речі та документи в судове засідання не з`явився, повідомлявся у встановленому законом порядку, про причини своєї неявки не повідомив.

Статтею 22 КПК України передбачено, що кримінальне провадження здійснюється на основі змагальності, що передбачає самостійне обстоювання стороною обвинувачення і стороною захисту їхніх правових позицій, прав, свобод і законних інтересів засобами, передбаченими цим Кодексом. Сторони кримінального провадження мають рівні права на збирання та подання до суду речей, документів, інших доказів, клопотань, скарг, а також на реалізацію інших процесуальних прав, передбачених цим Кодексом.

У відповідності до положень ст. 26 КПК України, сторони кримінального провадження є вільними у використанні своїх прав у межах та спосіб, передбачених цим Кодексом.

Оскільки, згідно ч. 4 ст. 163 КПК України, відсутність слідчого чи прокурора не є перешкодою для розгляду клопотання, суд визнав можливим розглянути клопотання за відсутності слідчого, прокурора на підставі наявних доказів.

Фіксація під час розгляду клопотання слідчим суддею за допомогою технічних засобів на підставі ч. 1 ст. 107 КПК України не здійснювалась.

Відповідно до ч. 5 ст. 163 КПК України слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи: перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Дослідивши матеріали клопотання, враховуючи положення ч. 5 ст. 163 КПК України, слідчий суддя дійшов висновку про наявність підстав для задоволення клопотання, оскільки вказана інформація має суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні та іншими способами неможливо довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих документів неможливо.

На підставі викладеного і керуючись ст. 108, ст.ст. 160, 162-164, 166, ст. 309 КПК України, слідчий суддя,-

УХВАЛИВ:

Клопотання старшого слідчого в ОВС Головного слідчого управління Національної поліції України ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей та документів задовольнити.

Надати дозвіл старшому слідчому в ОВС ГСУ НП України ОСОБА_3 , старшому слідчому в ОВС ГСУ НП України ОСОБА_5 , слідчим слідчої групи, яким доручено здійснення досудового розслідування у вказаному кримінальному провадженні на тимчасовий доступ до речей і документів, які знаходяться у володінні компанії « ІНФОРМАЦІЯ_1 » ( АДРЕСА_1 ), з можливістю вилучення копій документів, а саме:

1.1. договорів, контактів, угод на купівлю продаж, поставку інсулінів та його аналогів, представництва чи дистриб`юторства, що укладені між компанією « ІНФОРМАЦІЯ_1 » з однієї сторони та українськими суб`єктами господарювання з іншої, а саме: ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 », код ЄДРПОУ НОМЕР_1 , ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 », код ЄДРПОУ НОМЕР_2 , ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 », ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_5 », код ЄДРПОУ НОМЕР_3 , ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 », код ЄДРПОУ код ЄДРПОУ НОМЕР_4 , ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_7 », код ЄДРПОУ НОМЕР_5 ; код ЄДРПОУ НОМЕР_6 , ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_8 », код ЄДРПОУ НОМЕР_7 , ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_9 », код ЄДРПОУ НОМЕР_8 , які були чинні упродовж 2015, 2018 років, з усіма дотиками та доповненнями до них - на виробництво, придбання та зберігання лікарських засобів: «ГЕНСУЛІН М30» (Суспензія для ін`єкцій, 100 ОД/мл по 10 мл у флаконах № 1, по 3 мл у картриджах № 5); «ГЕНСУЛІН М30» (Суспензія для ін`єкцій, 100 ОД/мл in bulk: по 10 мл у флаконах № 150, in bulk: по 3 мл в картриджах № 600); «ГЕНСУЛІН Н» (суспензія для ін`єкцій, 100 ОД/мл по 10 мл у флаконах № 1; по 3 мл у картриджах № 5); «ГЕНСУЛІН Н» (Суспензія для ін`єкцій, 100 ОД/мл in bulk: по 10 мл у флаконах № 150, in bulk: по 3 мл в картриджах № 600); «ГЕНСУЛІН Р» (Розчин для ін`єкцій, 100 ОД/мл по 10 мл у флаконах № 1; по 3 мл у картриджах № 5); «ГЕНСУЛІН Р» (Розчин для ін`єкцій, 100 ОД/мл in bulk: по 10 мл у флаконах № 150, in bulk: по 3 мл в картриджах № 600);

1.2. митних декларацій (ВМД) у тому числі роздруковані електронні інвойси стосовно імпорту інсулінів та його аналогів за період 2015-2018 років, у тому числі декларації митної вартості, рахунки фактури (інвойси), товарно транспортні накладні (CMR), рахунків-фактур, накладних, актів прийому-передачі, заявок на купівлю готівки, платіжних доручень, виписок по банківських рахунках, сертифікатів якості, свідоцтв про реєстрацію лікарських засобів, сертифікатів якості та відповідності, пакувальних листів, доручень на відвантаження вантажів, копій експортних декларації країни відправника, листів роз`яснень, а також інших документів, що складались на виконання умов указаних договорів, що укладені між українськими суб`єктами господарювання на закупівлю інсулінів та його аналогів, виробництва компанії « ІНФОРМАЦІЯ_1 », Польща;

1.3. документів щодо страхування лікарських засобів по вказаним вище договорам (договір страхування, страховий поліс, документи огляду вантажу, тощо);

1.4. документів щодо надання компанією « ІНФОРМАЦІЯ_1 », Польща «кред-нот», дисконту, скидок, тощо по угодам, що укладені на закупівлю інсулінів та його аналогів із вищевказаними товариствами, які були чинні упродовж 2015 2018 років, а також документів а підставі яких надавались указані «кред-ноти», дисконти, скидки (заявки, звіти, тощо).

Визначити строк дії ухвали тривалістю один місяць, який обраховувати з дня постановлення ухвали слідчим суддею.

Службовим особам компанії « ІНФОРМАЦІЯ_1 » надати (забезпечити) тимчасовий доступ до речей і документів, особам, які здійснюють досудове розслідування у кримінальному провадженні та/або оперативним підрозділам органів внутрішніх справ, які здійснюють слідчі (розшукові) дії в кримінальному провадженні за письмовим дорученням слідчого, прокурора та надати їм можливість вилучити зазначені в ухвалі документи.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Підготовлено в 2-х примірниках.

Прим. 1 справа №757/4546/19-к.

Прим. 2 слідчий ОСОБА_3

Копія компанія « ІНФОРМАЦІЯ_1 »

Виконавець: ОСОБА_1 . 08.02.2019

Дата ухвалення рішення08.02.2019
Оприлюднено14.02.2023

Судовий реєстр по справі —757/4546/19-к

Ухвала від 08.02.2019

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Новак Р. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні