Ухвала
від 20.02.2019 по справі 195/1943/18
ТОМАКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

195/1943/18

У Х В А Л А

іменем Укарїни

20.02.2019 року с-ще Томаківка Дніпропетровської області

Томаківський районний суд Дніпропетровської області у складі головуючого - судді - Омеко М.В., за участю секретаря - Мартиновій Н.В., розглянувши у судовому засіданні цивільну справу за позовом Фермерського господарства ОСОБА_1А. в особі голови ОСОБА_1 до Фермерського господарства Аліна М. , Чумаківської сільської ради Дніпровського району Дніпропетровської області в особі державного реєстратора ОСОБА_2, ОСОБА_3 про визнання недійсним договору оренди та скасування рішення про державну реєстрацію, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору Відділ у Томаківському районі Головного територіального управління Держгеокадастру у Дніпропетровській області, -

В С Т А Н О В И В:

В провадженні Томаківського районного суду Дніпропетровської області на розгляді знаходиться цивільна справа №195/1943/18 за позовом Фермерського господарства ОСОБА_1А. в особі голови ОСОБА_1 до Фермерського господарства Аліна М. , Чумаківської сільської ради Дніпровського району Дніпропетровської області в особі державного реєстратора ОСОБА_2, ОСОБА_3 про визнання недійсним договору оренди та скасування рішення про державну реєстрацію, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору Відділ у Томаківському районі Головного територіального управління Держгеокадастру у Дніпропетровській області.

В судовому засіданні представник позивача заявила клопотання про витребування доказів, а саме:

- витребувати від з відділу у Томаківському районі головного управління Держгеокадастру в Дніпропетровській області поземельні книги за 2008 та 2011 роки для огляду в судовому засіданні.

Учасник справи проти заявленого клопотання не заперечували.

Зваживши доводи клопотання, вивчивши письмові матеріали справи, суд приходить до наступного висновку.

Відповідно до вимог ч. 1 ст. 84 ЦПК України учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. Таке клопотання повинно бути подане в строк, зазначений у частинах другій та третій статті 83 цього Кодексу, якщо таке клопотання заявлено з пропуском встановленого строку, суд залишає його без задоволення, крім випадку, коли особа, яка його подає, обґрунтує неможливість його подання у встановлений строк з причин, що не залежали від неї.

Частиною 3 статті 84 ЦПК України визначено, що у разі задоволення клопотання суд своєю ухвалою витребовує відповідні докази.

Враховуючи предмет позову, з метою всебічного та повного з'ясування усіх наявних обставин вказаної справи, своєчасного її розгляду суд приходить до висновку про необхідність витребування доказів.

На підставі викладеного, керуючись ст. 84 ЦПК України , -

УХВАЛИВ:

Клопотання представника Фермерського господарства ОСОБА_1А. в особі голови ОСОБА_1 про витребування доказів - задовольнити.

Витребувати від відділу у Томаківському районі головного управління Держгеокадастру в Дніпропетровській області поземельні книги за 2008 та 2011 роки для огляду в судовому засіданні.

Відповідно до вимог ч. 6, 7, 8 ст. 84 ЦПК України будь-яка особа, у якої знаходиться доказ повинна видати його на вимогу суду. Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлений строк, зобов'язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п"яти днів з дня вручення ухвали. У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом.

Ухвала набирає чинності з моменту її проголошення.

Суддя: М.В. Омеко

СудТомаківський районний суд Дніпропетровської області
Дата ухвалення рішення20.02.2019
Оприлюднено22.02.2019
Номер документу80012854
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —195/1943/18

Постанова від 13.08.2020

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Лаченкова О. В.

Ухвала від 01.08.2019

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Лаченкова О. В.

Ухвала від 12.07.2019

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Лаченкова О. В.

Ухвала від 21.06.2019

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Лаченкова О. В.

Рішення від 02.05.2019

Цивільне

Томаківський районний суд Дніпропетровської області

Омеко М. В.

Рішення від 02.05.2019

Цивільне

Томаківський районний суд Дніпропетровської області

Омеко М. В.

Ухвала від 20.02.2019

Цивільне

Томаківський районний суд Дніпропетровської області

Омеко М. В.

Ухвала від 13.12.2018

Цивільне

Томаківський районний суд Дніпропетровської області

Омеко М. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні