Ухвала
від 22.02.2019 по справі 200/211/19-а
ДОНЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Україна

Донецький окружний адміністративний суд

У Х В А Л А

про закриття провадження у справі

22 лютого 2019 р. Справа №200/211/19-а

приміщення суду за адресою: 84122, м.Слов'янськ, вул. Добровольського, 1

Донецький окружний адміністративний суд у складі головуючого судді Кошкош О.О., розглянувши в порядку письмового провадження адміністративну справу за позовом Слов'янської місцевої прокуратури Донецької області до Служби у справах дітей Лиманської міської ради Донецької області, Виконавчого комітету Лиманської міської ради Донецької області, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог - Санаторно-оздоровчий центр соціальної реабілітації «Смарагдове місце» про визнання бездіяльності протиправною, зобов'язання вчинити певні дії,

ВСТАНОВИВ:

Слов'янська місцева прокуратура Донецької області (84122, м.Слов'янськ, вул.Центральна, 3 «в» ) звернувся до Донецького окружного адміністративного суду з позовом до Служби у справах дітей Лиманської міської ради Донецької області (ідентифікаційний код 36167025, 84406, Донецька обл., місто Лиман, вулиця Незалежності, будинок 46), Виконавчого комітету Лиманської міської ради Донецької області ідентифікаційний код 38068238, 84406, Донецька обл., місто Лиман, вулиця Незалежності, будинок 46), третя особа, яка не заявляє самостійних вимог - Санаторно-оздоровчий центр соціальної реабілітації «Смарагдове місце» (ідентифікаційний код 23354172, 84432, Донецька обл., Лиманський район, селище Соснове, вулиця Лісна, будинок 1 А). Позивач просив визнати протиправною бездіяльність щодо невжиття заходів для постановки на соціальний квартирний облік дітей-сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування, та осіб з їх числа; зобов'язати вжити заходи щодо постановки на соціальний квартирний облік дітей-сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування, а саме: ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_1, ОСОБА_2, ІНФОРМАЦІЯ_2, ОСОБА_3, ІНФОРМАЦІЯ_3, ОСОБА_4, ІНФОРМАЦІЯ_4, ОСОБА_5, ІНФОРМАЦІЯ_5, ОСОБА_6, ІНФОРМАЦІЯ_6, ОСОБА_7, ІНФОРМАЦІЯ_7

9 січня 2019 року ухвалою суду відкрито провадження у справі та призначено підготовче засідання.

22 лютого 2019 року позивачем надана заява про відмову від адміністративного позову та закриття провадження у справі у зв'язку із добровільним виконанням вимог. Просили судове засідання провести в порядку письмового провадження.

Згідно ч. 1, 2 ст.189 Кодексу адміністративного судочинства України, позивач може відмовитися від позову, а відповідач - визнати позов на будь-якій стадії провадження у справі, зазначивши про це в заяві по суті справи або в окремій письмовій заяві.

Про прийняття відмови від позову суд постановляє ухвалу, якою закриває провадження у справі. У разі часткової відмови позивача від позову суд постановляє ухвалу, якою закриває провадження у справі щодо частини позовних вимог.

Частиною 5 цієї ж статті передбачено, що суд не приймає відмови від позову, визнання позову і продовжує розгляд адміністративної справи, якщо ці дії позивача або відповідача суперечать закону чи порушують чиї-небудь права, свободи або інтереси.

Встановлено, що відмова позивача від позовних вимог не суперечить закону, не порушує чиї-небудь права, свободи або інтереси, а тому приймається судом.

Приписами пункту 2 частини 1 статті 238 Кодексу адміністративного судочинства України передбачено, що суд закриває провадження у справі, якщо позивач відмовився від позову і відмову прийнято судом.

З огляду на викладене та прийняття судом відмови Слов'янської місцевої прокуратури Донецької області від позовних вимог, провадження в справі слід закрити.

На підставі наведеного та керуючись ст. ст. 189, 238, 248 Кодексу адміністративного судочинства України, суд,-

ПОСТАНОВИВ:

Провадження у справі за позовом Слов'янської місцевої прокуратури Донецької області до Служби у справах дітей Лиманської міської ради Донецької області, Виконавчого комітету Лиманської міської ради Донецької області, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог - Санаторно-оздоровчий центр соціальної реабілітації «Смарагдове місце» про визнання бездіяльності протиправною, зобов'язання вчинити певні дії - закрити.

Ухвала суду може бути оскаржена до Донецького апеляційного адміністративного суду через Донецький окружний адміністративний суд шляхом подання апеляційної скарги до суду першої інстанції протягом п'ятнадцяти днів з дня складання ухвали у відповідності до вимог ст. 295 Кодексу адміністративного судочинства України та у порядку, встановленому п.п.15.1 п.15 Розділу УІІ Перехідних положень Кодексу адміністративного судочинства України.

Ухвала набирає законної сили у строки, встановлені ст. 256 Кодексу адміністративного судочинства України.

Суддя Кошкош О.О.

СудДонецький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення22.02.2019
Оприлюднено24.02.2019
Номер документу80024839
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —200/211/19-а

Ухвала від 22.02.2019

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Кошкош О.О.

Ухвала від 22.01.2019

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Кошкош О.О.

Ухвала від 09.01.2019

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Кошкош О.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні