Ухвала
від 21.02.2019 по справі 404/8461/18
КІРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КІРОВОГРАДА

Справа № 404/8461/18

Номер провадження 2/404/3932/18

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

21 лютого 2019 року Кіровський районний суд м. Кіровограда в складі:

Головуючого судді - Іванової Н.Ю.

при секретарі - Гуйван О.В.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Кропивницькому за правилами спрощеного позовного провадження цивільну справу за позовом об'єднання співвласників багатоквартирного будинку Світанок-14ГУ до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості по внескам і платежам співвласника будинку, суд, -

В С Т А Н О В И В:

06 грудня 2018 року об'єднання співвласників багатоквартирного будинку Світанок-14ГУ звернулось до суду з позовною заявою до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості по внескам і платежам співвласника будинку, просило стягнути з відповідача на свою користь заборгованість по внескам і платежам співвласника будинку у розмірі 4 316 грн., інфляційні збитки у розмірі 288 грн. 56 коп., 3% річних у розмірі 98 грн. 84 коп. та понесені позивачем у зв'язку з розглядом справи витрати.

Ухвалою судді Кіровського районного суду міста Кіровограда від 19 грудня 2018 року відкрито провадження у цивільній справі, призначено розгляд справи в порядку спрощеного провадження в судовому засіданні /а.с.54/.

15 січня 2019 року від відповідача ОСОБА_1 надійшла до суду заява, відповідно якої він просив залишити позовну заяву об'єднання співвласників багатоквартирного будинку Світанок-14ГУ без розгляду в зв'язку з повною, добровільною сплатою ним заборгованості. Долучив до заяви квитанцію про сплату заборгованості в розмірі 4703 грн.

21 лютого 2019 року від голови правління об'єднання співвласників багатоквартирного будинку Світанок-14ГУ надійшла заява, відповідно якої вказано, що в зв'язку зі сплатою відповідачем в повному обсязі суми заборгованості в розмірі 4 316 грн., інфляційних збитків в розмірі 288 грн. 56 коп., та відсотків річних в розмірі 98 грн. 84 коп. просить залишити позовні вимоги в цій частині без розгляду. В іншій частині позов підтримала та просила задовольнити.

Дослідивши матеріали справи, суд дійшов висновку, що подання заяви про залишення позову без розгляду є правом позивача, яке не може бути обмежено судом.

Згідно п.5, ч.1, ст.257 ЦПК України суд постановляє ухвалу про залишення позову без розгляду, якщо позивач до початку розгляду справи по суті подав заяву про залишення позову без розгляду.

З огляду на наведене, заява позивача про залишення позовної заяви без розгляду підлягає задоволенню.

Згідно до ч.3 ст. 257 ЦПК України, в ухвалі про залишення позову без розгляду можуть бути вирішені питання про розподіл між сторонами судових витрат, про повернення судового збору з державного бюджету.

Суд враховуючи наведене вважає, що сплачений позивачем судовий збір в сумі 1 762 грн. підлягає стягненню з відповідача.

У відповідності до положень ч.ч. 1, 2ст. 137 ЦПК України витрати, пов'язані з правничою допомогою адвоката, несуть сторони, крім випадків надання правничої допомоги за рахунок держави. За результатами розгляду справи витрати на правничу допомогу адвоката підлягають розподілу між сторонами разом з іншими судовими витратами. Для цілей розподілу судових витрат: розмір витрат на правничу допомогу адвоката, в тому числі, гонорару адвоката за представництво в суді та іншу правничу допомогу, пов'язану зі справою, включаючи підготовку до її розгляду, збір доказів тощо, а також вартість послуг помічника адвоката визначаються згідно з умовами договору про надання правничої допомоги та на підставі відповідних доказів щодо обсягу наданих послуг і виконаних робіт та їх вартості, що сплачена або підлягає сплаті відповідною стороною або третьою особою; розмір суми, що підлягає сплаті в порядку компенсації витрат адвоката, необхідних для надання правничої допомоги, встановлюється згідно з умовами договору про надання правничої допомоги на підставі відповідних доказів, які підтверджують здійснення відповідних витрат.

Позивачем не надано суду доказів того, що ним було сплачено адвокату суму у розмірі 2000 грн., тому у задоволенні вимоги про стягнення з відповідача витрат на правову допомогу слід відмовити.

Керуючись ст. 13, п. 5 ч. 1 ст. 257 ЦПК України, суд, -

У Х В А Л И В:

Заяву голови об'єднання співвласників багатоквартирного будинку Світанок-14ГУ про залишення позову без розгляду задовольнити частково.

Позовну заяву об'єднання співвласників багатоквартирного будинку Світанок-14ГУ до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості по внескам і платежам співвласника будинку залишити без розгляду.

Стягнути з ОСОБА_1 на користь об'єднання співвласників багатоквартирного будинку Світанок-14ГУ судовий збір в розмірі 1762 грн.

У задоволенні вимоги про стягнення з відповідача витрат на правову допомогу відмовити.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала суду може бути оскаржена до Кропивницького апеляційного суду протягом п'ятнадцяти днів з дня її складання.

Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження якщо апеляційна скарга буде подана протягом п'ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду, або в разі пропуску строку на апеляційне оскарження з інших поважних причин, крім випадків, зазначених у частині другій статті 358 ЦПК України.

Відомості про учасників справи:

Позивач: об'єднання співвласників багатоквартирного будинку Світанок-14ГУ (місце знаходження: м. Кропивницький, вул. Героїв України, буд.14, ідентифікаційний код юридичної особи - 41069493).

Відповідач: ОСОБА_1 (місце проживання: ІНФОРМАЦІЯ_1, ІПН: не відомий).

Повний текст ухвали складено 21.02.2019 року.

Суддя Кіровського

районного суду

м.Кіровограда Н. Ю. Іванова

Дата ухвалення рішення21.02.2019
Оприлюднено24.02.2019
Номер документу80034892
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення заборгованості по внескам і платежам співвласника будинку, суд

Судовий реєстр по справі —404/8461/18

Ухвала від 21.02.2019

Цивільне

Кіровський районний суд м.Кіровограда

Іванова Н. Ю.

Ухвала від 19.12.2018

Цивільне

Кіровський районний суд м.Кіровограда

Іванова Н. Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні