Ухвала
від 15.02.2019 по справі 521/2758/19
МАЛИНОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ОДЕСИ

Справа № 521/2758/19

Номер провадження:1-кс/521/1708/19

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

15 лютого 2019 року слідчий суддя Малиновського районного суду міста Одеси ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , за участю слідчого ОСОБА_3 , розглянувши у судовому засіданні в місті Одесі клопотання слідчого Малиновського ВП в місті Одеси ГУНП в Одеській області ОСОБА_3 погодженого з прокурором Одеської місцевої прокуратури № 2 ОСОБА_4 у кримінальному проваджені номер 12018160470003806 від 05 листопада 2018 року, за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 272, ст. 366 КК України, про надання дозволу на проведення обшуку на території ТОВ «АВТОБАЗА №1» за адресою: місто Одеса, вулиця Дальницька, 39, -

В С Т А Н О В И В:

З клопотання та долучених до нього матеріалів вбачається, що невстановленими особами, на території, яка належить ТОВ «АВТОБАЗА №1» ЄДРПОУ 01527637 за адресою: місто Одеса, вулиця Дальницька, 39, здійснюється роздрібна торгівля паливно-мастильними матеріалами. Постійно на дану територію заїжджає невстановлена особа, на автомобілі марки Volkswagen LT 28 державний реєстраційний номер якого НОМЕР_1 з приладами для здійснення заправки автомобілів, та здійснює роздрібну торгівлю.

Також встановлено, що на території ТОВ «АВТОБАЗА №1» перебувають споруди, в яких можуть зберігатись в порушення норм встановлених Законом, паливно-мастильні матеріали.

За даним фактом 07 листопада 2018 року розпочато досудове розслідування по кримінальному провадженню №12018160470003806 за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 272, ст. 356 КК України.

Відповідно до ч.1ст. 13 Закону України «Про охорону праці» роботодавець зобов`язаний створити на робочому місці в кожному структурному підрозділі умови праці відповідно до нормативно-правових актів, а також забезпечити додержання вимог законодавства щодо прав працівників у галузі охорони праці. Роботодавець несе безпосередню відповідальність за порушення зазначених вимог.

Відповідно дост. 21 «Про охорону праці»роботодавець повинен одержати дозвіл на виконання робіт підвищеної небезпеки та на експлуатацію (застосування) машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки (далі - дозвіл).

Згідно з п.6Постанови Кабінету Міністрів України №1107 від 26.10.2011 «Про затвердження Порядку видачі дозволів на виконання робіт підвищеної небезпеки та на експлуатацію (застосування) машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки», дозвіл за формою згідно з додатком 1 видається: роботодавцеві - на виконання робіт підвищеної небезпеки, що зазначені у додатку 2, або на експлуатацію машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки, що зазначені у додатку 3.

Попри наявні грубі порушення правил законодавства з охорони праці, станом на теперішній час невстановлені особи, на території ТОВ «АВТОБАЗА №1» за адресою: місто Одеса, вулиця Дальницька, 39, продовжують здійснювати господарську діяльність по реалізації паливно-мастильних матеріалів.

Сукупність вищезазначенихпорушень вимогнормативно-правовихактів створилореальну загрозузагибелі людейчи настанняінших тяжкихнаслідків дляосіб,які працюютьв безпосереднійблизькості доАГЗС,а такожна самійАГЗС.

Зберігання, використання та транспортування палива без документів дозвільного та режимного характеру, допущення порушень вимог законодавства у сфері пожежної, техногенної безпеки та цивільного захисту, охорони праці та промислової безпеки становить реальну та невідворотну загрозу життю та здоров`ю людей.

На теперішній час у сторони обвинувачення з метою виявлення та фіксації відомостей про вчинені кримінальні правопорушення, виявлення та вилучення речових доказів виникла необхідність у проведенні обшуку території ТОВ «АВТОБАЗА №1» за адресою: місто Одеса, вулиця Дальницька, 39.

Слідчий у судовому засіданні клопотання підтримав та просив слідчого суддю його задовольнити.

Вивчивши клопотання та матеріали додані до нього, вислухавши думку слідчого, слідчий суддя вважає, що клопотання підлягає задоволенню, з наступних підстав.

Згідно ч. 1 ст. 234 КПК України, обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Метою обшуку є виявлення та фіксації відомостей щодо обставин вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 272, ст. 356 КК України,та наявність підстав вважати, що на території ТОВ «АВТОБАЗА №1» за адресою: місто Одеса, вулиця Дальницька, 39 може знаходитись майно (документи), здобуті внаслідок вчинення кримінального правопорушення, прилади для здійснення незаконної роздрібної торгівлі паливно-мастильними матеріалами та речовинами, предмети роздрібної торгівлі, засоби вчинення роздрібної торгівлі паливно-мастильними матеріалами та речовинами, грошові кошти здобуті внаслідок вчинення незаконних дій з роздрібної торгівлі паливно-мастильними матеріалами, як видом діяльності підвищеної небезпеки.

Доступ до відшукуваних речей, а також відомостей, що містяться на них, не можливо отримати органом досудового розслідування у добровільному порядку шляхом витребування речей, документів, відомостей відповідно до ч. 2 ст. 93 КПК України, та за допомогою інших слідчих дій.

За встановлених обставин, обшук є найбільш доцільним та ефективним способом відшукання та вилучення речей і документів, які мають значення для досудового розслідування та потреби досудового розслідування виправдовують такий ступінь втручання у права і свободи особи, оскільки завдання, для виконання якого слідчий звернувся до слідчого судді, може бути виконано лише шляхом проведення обшуку.

Таким чином, в судовому засіданні слідчим доведені підстави, які вказані в п.п.1-4 ч.5 ст. 234 КПК України.

Керуючись ст. ст. 234, 235, 237 КПК України, слідчий суддя, -

У Х В А Л И В:

Клопотання слідчого Малиновського ВП в місті Одеси ГУНП в Одеській області ОСОБА_3 погодженого з прокурором Одеської місцевої прокуратури № 2 ОСОБА_4 у кримінальному проваджені номер 12018160470003806 від 07 листопада 2018 року, за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 272, ст. 356 КК України задовольнити.

Дозволити старшому слідчому Малиновського ВП в місті Одесі ГУНП в Одеській області ОСОБА_3 , прокурору Одеської місцевої прокуратури №2 ОСОБА_4 , іншому слідчому з групи слідчих у кримінальному провадженні провести обшук території ТОВ «АВТОБАЗА №1» за адресою: місто Одеса, вулиця Дальницька, 39, з метою виявлення та фіксації відомостей про вчинене кримінальне правопорушення, виявлення та вилучення майна (документів), здобутих внаслідок вчинення кримінального правопорушення: приладів для здійснення незаконної роздрібної торгівлі паливно-мастильними матеріалами та речовинами, предмету роздрібної торгівлі, засобів вчинення роздрібної торгівлі паливно-мастильними матеріалами та речовинами, грошових коштів здобутих в наслідок вчинення незаконних дій з роздрібної торгівлі паливно-мастильними матеріалами, як видом діяльності підвищеної небезпеки.

Ухвала слідчого судді про дозвіл на обшук, надає право проникнути до житла чи іншого володіння особи лише один раз.

Строк дії ухвали слідчого судді становить тридцять діб і обчислюється з дня винесення ухвали, тобто з 15 лютого 2019 року, та припиняє свою дію 17 березня 2019 року.

Ухвала слідчого судді оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення15.02.2019
Оприлюднено14.02.2023
Номер документу80039798
СудочинствоКримінальне
Сутьнадання дозволу на проведення обшуку на території ТОВ «АВТОБАЗА №1» за адресою: місто Одеса, вулиця Дальницька, 39

Судовий реєстр по справі —521/2758/19

Ухвала від 15.02.2019

Кримінальне

Малиновський районний суд м.Одеси

Іщенко О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні