Ухвала
від 21.02.2019 по справі 922/4813/15
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Держпром, 8-й під'їзд, майдан Свободи, 5, м. Харків, 61022,

тел. приймальня (057) 715-77-21, тел. канцелярія 705-14-41, факс 705-14-41


УХВАЛА

про затвердження ліквідаційного балансу

"21" лютого 2019 р. Справа № 922/4813/15

вх. № 4813/15

Суддя господарського суду Усатий В.О.

при секретарі судового засідання Мазуренко А.О.

учасники процесу - не з'явились

По справі за заявою Харківська ОДПІ ГУ ДФС у Харківській області, м. Харків

до ТОВ "Харківський завод ЖБК-5"

про визнання банкрутом

ВСТАНОВИВ:

Ухвалою суду від 31.08.2015 р. прийнято заяву Харківська ОДПІ ГУ ДФС у Харківській області про порушення справи про банкрутство ТОВ "Харківський завод ЖБК-5" до розгляду, підготовче засідання по справі призначено на 10.09.2015 р., автоматизованою системою визначено кандидатуру арбітражного керуючого визначено Віскунова О.В. для призначення розпорядником майна.

Ухвалою суду від 05.10.2015 р. порушено провадження у справі про банкрутство ТОВ "Харківський завод ЖБК-5", визнано вимоги Харківська ОДПІ ГУ ДФС у Харківській області в розмірі 5118365,41 грн. основного боргу, введено мораторій на задоволення вимог кредиторів, введено процедуру розпорядження майном боржника на строк 115 календарних днів, призначено розпорядником майна боржника арбітражного керуючого Віскунова О.В., якому встановлено оплату послуг (грошову винагороду) за виконання повноважень розпорядника майна в розмірі двох мінімальних заробітних плат за кожний місяць виконання ним повноважень, шляхом її авансування заявником - ініціюючим кредитором, оприлюднено на офіційному веб-сайті Вищого господарського суду України оголошення про порушення справи про банкрутство ТОВ "Харківський завод ЖБК-5" , зобов`язано розпорядника майна не пізніше 05.12.2015 р. подати до господарського суду відомості про результати розгляду вимог кредиторів, в порядку п. 5 ст. 23 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" подати письмовий звіт про надіслані всім кредиторам боржника повідомлення про результати розгляду їх вимог та докази їх отримання кредиторами разом з копіями повідомлень про вручення поштового відправлення та описів вкладення в поштове відправлення або інших документів, що підтверджують надсилання повідомлення кредиторами; не пізніше 05.12.2015 року скласти реєстр вимог кредиторів та подати його на затвердження до господарського суду; разом з боржником організувати та забезпечити проведення інвентаризації майна боржника та визначити його вартість, провести інвентаризацію майна боржника не пізніше 05.12.2015 р., відомості про результати проведеної інвентаризації подати суду до попереднього засідання, призначено справу до розгляду в попередньому засіданні на 10.12.2015 р.

Ухвалою суду від 10.12.2015 р. визнано грошові вимоги кредиторів, в тому числі ініціюючого та затверджено реєстр вимог кредиторів, в тому числі: Харківської ОДПІ ГУ ДФС у Харківській області в розмірі 5218915,41 грн. основного боргу (третя черга), в сумі 2528123,50 грн. санкцій, 467785,20 грн. пені (шоста черга), та КП „Харківводоканал" в сумі 13088,52 грн. (четверта черга) та в сумі 2436,00 грн. судового збору ( перша черга), призначено підсумкове засідання суду, на якому буде винесено ухвалу про санацію боржника чи прийнята постанова про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури, чи ухвалу про припинення провадження у справі про банкрутство або ухвалу про продовження строку процедури розпорядження майном та відкладення підсумкового засідання суду на 21.01.2016 р.

Постановою суду від 21.01.2016 р. припинено процедуру розпорядження майном боржника, визнано Товариство з обмеженою відповідальністю "Харківський завод ЖБК-5" (код 37368159) банкрутом, відкрито ліквідаційну процедуру, призначено ліквідатором банкрута арбітражного керуючого Віскунова О.В., якого зобов'язано виконати ліквідаційну процедуру в повному обсязі, докази надати суду.

До суду від ліквідатора надійшло клопотання (вх.№ 1424 від 17.01.17), в якому він просив суд призначити до розгляду ліквідаційний звіт, у зв'язку із завершенням ліквідаційної процедури.

Ухвалою суду від 20.01.2017 р. призначено до розгляду звіт ліквідатора та зобов'язано ліквідатора надати суду всі докази виконання ліквідаційної процедури.

Враховуючи необхідність отримання всіх доказів виконання ліквідаційної процедури, розгляд звіту ліквідатора неодноразово відкладався.

Ухвалою суду від 18.08.2017 р. задоволено клопотання ліквідатора (вх. № 26822 від 18.08.2017 р.) про витребування доказів, зобов'язано КП Харківське міське бюро технічної інвентаризації та ПАТ АКБ ІНДУСТРІАЛБАНК надати необхідні для розгляду справи докази.

26.02.2018 р. до суду від ПАТ АКБ ІНДУСТРІАЛБАНК надійшли витребувані документи.

До суду від КП Харківське міське бюро технічної інвентаризації надійшли письмові пояснення (вх.№ 7829 від 23.03.18) щодо неможливості надання витребуваних судом доказів.

У зв'язку із розглядом судом заяв ліквідатора про визнання права власності та про визнання недійсним правочину, розгляд звіту ліквідатора відкладався.

В судове засідання 12.02.19 р. ліквідатор не з'явився, подав клопотання (вх.№ 3627 від 11.02.19) про затвердження звіту ліквідатора та розгляд справи без його участі.

Розглянувши матеріали справи, суд дійшов висновку відкласти розгляд звіту ліквідатора, з урахуванням ухвали суду про виправлення описки на 21.02.2019 р.

В судове засідання 21.02.19 р. ліквідатор не з'явився, подав пояснення (вх.№ 4219 від 18.02.19), разом із доказами виконання усіх ліквідаційних заходів.

Розглянувши наданий суду звіт про виконану роботу з ліквідації банкрута, документи, що свідчать про виконання ліквідаційної процедури, матеріали справи, суд встановив, що після визнання ТОВ "Харківський завод ЖБК-5" банкрутом, призначення ліквідатора і відкриття ліквідаційної процедури проведені всі необхідні дії з ліквідації банкрута.

Публікація оголошення про визнання боржника банкрутом здійснена на веб-сайті ВГС України 25.01.2016 р.

Після публікації вказаного оголошення заяв кредиторів з вимогами до боржника не надходило.

Як вбачається з наявних в матеріалах справи доказів, з метою виявлення майна боржника ліквідатором проведено інвентаризацію майна боржника, за результатами якої виявлено, що майнові активи у банкрута відсутні.

Ліквідатором проведені заходи з розшуку активів боржника, про що суду надані довідки від органів (роздруківки), які згідно з чинним законодавством в обов'язковому порядку реєструють права власності на нерухоме та цінне рухоме майно. Згідно інформації, яка міститься у вказаних довідках, банкрут не є судновласником, не має в наявності великовантажних та інших технологічних засобів; сільськогосподарської техніки, самохідних машин та механізмів; автотранспортних засобів; цінних паперів, повітряних суден, морського та річкового транспорту, земельних ділянок, будь-якого іншого нерухомого майна, документів дозвільного та декларативного характеру на будівництво.

Також, ліквідатором з'ясовано, що боржник на обліку в митницях ДФС як особа, яка здійснює операції з товарами, не перебуває.

Дебіторської заборгованості не виявлено.

Відсутні філії, дочірні підприємства та відокремлені підрозділи.

Відкритих виконавчих проваджень, де стороною є банкрут не має.

Ліквідатором здійснено заходи із розшуку активів через інформаційно-довідкові системи в мережі Інтернет та за результатами проведених дій не виявлено наявності у боржника об'єктів інтелектуальної власності, патентів, корисних моделей та інш.

Розрахункові рахунки боржника в банківських установах закрито.

Ліквідатором документи довгострокового зберігання до архіву не передавались, печатка підприємства не знищувалась, у зв'язку з їх відсутністю.

Тобто, за результатами проведених дій, будь-якого майна, що можливо включити до ліквідаційної маси не виявлено.

Оцінка та продаж майна боржника не здійснювалися, у зв'язку із відсутністю будь-якого виявленого майна боржника.

Звіт про виплачені кредитору кошти ліквідатором не складався, у зв'язку із відсутністю будь-яких виявлених та отриманих під час здійснення ліквідаційної процедури грошових коштів.

Ліквідатором складено реєстр непогашених вимог кредиторів та ліквідаційний баланс на суму 12254825 грн.

Ліквідатором скликано і проведено комітет кредиторів на якому затверджено звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс.

Відповідно до ч. 5. ст. 45 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" (далі - Закон), вимоги, не задоволені за недостатністю майна, вважаються погашеними.

Згідно з абз. 12 ч. 1 ст. 46 вказаного Закону, господарський суд після заслуховування звіту ліквідатора та думки членів комітету кредиторів або окремих кредиторів виносить ухвалу про затвердження звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу.

Відповідно до ч. 2 ст. 46 Закону, якщо за результатами ліквідаційної процедури після задоволення вимог кредиторів не залишилося майна, господарський суд виносить ухвалу про ліквідацію юридичної особи - банкрута. Копія цієї ухвали надсилається органу, який здійснив державну реєстрацію юридичної особи - банкрута, та органам державної статистики для виключення юридичної особи з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців, а також власнику майна та органам доходів і зборів за місцезнаходженням банкрута.

Згідно п. 6 ч. 1, ст. 83 Закону, господарський суд закриває провадження у справі про банкрутство, якщо затверджений звіт ліквідатора в порядку, передбаченому цим Законом.

Відповідно до ч. 4 ст. 83 Закону, господарський суд в ухвалі про закриття провадження у справі зазначає, що вимоги конкурсних кредиторів, які не були заявлені в установлений цим Законом строк або відхилені господарським судом, вважаються погашеними, а виконавчі документи за відповідними вимогами вважаються такими, що не підлягають виконанню.

Враховуючи, що ліквідатор здійснив всі заходи по ліквідації банкрута, суду надані документи, що свідчать про завершення ліквідаційної процедури в повному обсязі, у тому числі, ліквідаційний баланс з непогашеною кредиторською заборгованістю, у зв'язку з відсутністю активів, які можна було б направити на її погашення, суд вважає за необхідне затвердити звіт ліквідатора, ліквідаційний баланс, визнати вимоги що не задоволені за недостатністю майна, погашеними; визнати вимоги конкурсних кредиторів, які не були заявлені в установлений строк або відхилені господарським судом, погашеними, а виконавчі документи за відповідними вимогами визнати такими, що не підлягають виконанню; ліквідувати юридичну особу; закрити провадження по справі і сповістити державні органи про ліквідацію банкрута.

На підставі вищенаведеного та керуючись ст.ст. 37-48, п.6 ч.1 ст. 83 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", ст. ст. 232-235 Господарського процесуального кодексу України, суд -

УХВАЛИВ:

Затвердити наданий суду звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс.

Ліквідувати юридичну особу - Товариство з обмеженою відповідальністю "Харківський завод ЖБК-5" (код 37368159, адреса: вул. Командарма Шумилова 75, смт.Бабаї, Харківський район, Харківська область, 62403).

Провадження у справі закрити.

Визнати вимоги кредиторів, що не задоволені за недостатністю майна, погашеними.

Визнати вимоги конкурсних кредиторів, які не були заявлені в установлений строк або відхилені господарським судом, погашеними, а виконавчі документи за відповідними вимогами визнати такими, що не підлягають виконанню.

Зобов'язати Головне управління статистики у Харківській області виключити з Єдиного Державного реєстру підприємств та організацій України ТОВ "Харківський завод ЖБК-5" (код 37368159).

Зобов`язати державного реєстратора провести державну реєстрацію припинення юридичної особи - банкрута, внести до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців запис про проведення державної реєстрації припинення юридичної особи та передати органам державної статистики, державної фіскальної служби, Пенсійного фонду України, фондів соціального страхування повідомлення про проведення державної реєстрації припинення для зняття юридичної особи з обліку.

Ухвалу направити ліквідатору, кредиторам, державному органу з питань банкрутства, державному реєстратору, ГУ статистики у Харківській області, виконавчій службі, податковому органу, фондам.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала може бути оскаржена в строки, передбачені ст. 256 ГПК України, шляхом подачі апеляційної скарги.

Суддя Усатий В.О.

Дата ухвалення рішення21.02.2019
Оприлюднено24.02.2019
Номер документу80049486
СудочинствоГосподарське
Сутьвизнання банкрутом

Судовий реєстр по справі —922/4813/15

Ухвала від 21.02.2019

Господарське

Господарський суд Харківської області

Усатий В.О.

Ухвала від 12.02.2019

Господарське

Господарський суд Харківської області

Усатий В.О.

Ухвала від 14.02.2019

Господарське

Господарський суд Харківської області

Усатий В.О.

Ухвала від 24.01.2019

Господарське

Господарський суд Харківської області

Усатий В.О.

Ухвала від 22.11.2018

Господарське

Господарський суд Харківської області

Усатий В.О.

Ухвала від 22.11.2018

Господарське

Господарський суд Харківської області

Усатий В.О.

Ухвала від 22.11.2018

Господарське

Господарський суд Харківської області

Усатий В.О.

Ухвала від 27.09.2018

Господарське

Господарський суд Харківської області

Усатий В.О.

Ухвала від 13.09.2018

Господарське

Господарський суд Харківської області

Усатий В.О.

Ухвала від 20.09.2018

Господарське

Господарський суд Харківської області

Усатий В.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні