Постанова
від 25.02.2019 по справі 748/73/19
ЧЕРНІГІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Провадження №3/748/107/19

Єдиний унікальний № 748/73/19

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

25 лютого 2019 рокум. Чернігів

Чернігівський районний суд Чернігівської області в складі:

головуючого-судді: Кухта В.О.,

при секретарі: Медвідь Т.Д.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в місті Чернігові справу про притягнення до адміністративної відповідальності

ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_1, РНОКПП НОМЕР_1, керівника політичної партії Республіка , що проживає за адресою: АДРЕСА_1,

за статтею 212-21 КУпАП,-

В С Т А Н О В И В:

09.11.2018 року ОСОБА_1 будучи керівником Політичної партії Республіка (код ЄДРПОУ 39207782, місце знаходження: АДРЕСА_1), подав до Національного агентства з питань запобігання корупції Звіт політичної партії про майно, доходи, витрати і зобов'язання фінансового характеру за III квартал 2018 року, до якого не додав Звіт місцевих організацій Партії в електронному вигляді на електронному носії у форматі MS Excel, чим порушив вимоги абзацу третього пункту 1 розділу II Положення про порядок подання Звіту політичної партії про майно, доходи, витрати і зобов'язання фінансового характеру, затвердженого рішенням Національного агентства від 28.07.2016 № 2, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 25.08.2016 за № 1185/29315, за що передбачена відповідальність за ст. 212-21 КУпАП.

В судовому засіданні ОСОБА_1 свою вину в скоєнні адміністративного правопорушення не визнав, та пояснив, що ним було подано до НАЗК звіт в електронному вигляді у форматах PDF та MS Excel щодо партії та у форматі PDF - щодо місцевих осередків. Інформація щодо місцевих осередків у форматі MS Excel не подавалася, оскільки він не зміг знайти відповідну форму щодо цього. Крім того в Акті про проведення аналізу звіту НАЗК безпідставно зазначено, що звіт не подавався у форматі PDF, що не відповідає дійсності. На даний час ним вже було подано до НАЗК річний звіт з всіма необхідними додатками до нього до в електронному вигляді в тому числі і щодо місцевих осередків у форматі MS Excel.

Вина ОСОБА_1 в скоєнні правопорушення, актом проведення аналізу Звіту політичної партії на майно, доходи, витрати і зобов'язання фінансового характеру, та висновком про результати аналізу політичної партії на майно, доходи, витрати і зобов'язання фінансового характеру, а також його поясненнями в яких він не заперечував відсутності в електронному додатку до звіту інформації щодо місцевих осередків у форматі MS Excel.

Враховуючи характер вчиненого правопорушення, особу, яка притягається до адміністративної відповідальності, ступінь її вини, майновий стан, те, що правопорушення носить формальний характер, оскільки інформація про місцеві осередки була надана НАЗК в іншому форматі та могла бути проаналізована, суд вважає за можливе звільнити ОСОБА_1 від адміністративної відповідальності за малозначністю вчиненого правопорушення, обмежившись усним зауваженням.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 22, 283, 284 п. 3 КУпАП, -

П О С Т А Н О В И В :

Звільнити ОСОБА_1 від адміністративної відповідальності за статтею 212-21 КУпАП, у зв'язку з малозначністю вчиненого адміністративного правопорушення, обмежившись усним зауваженням.

Провадження по справі закрити.

Постанова може бути оскаржена до Чернігівського апеляційного суду через Чернігівський районний суд протягом десяти днів з дня її винесення.

Суддя В.О. Кухта

СудЧернігівський районний суд Чернігівської області
Дата ухвалення рішення25.02.2019
Оприлюднено27.02.2019
Номер документу80060864
СудочинствоАдмінправопорушення

Судовий реєстр по справі —748/73/19

Постанова від 25.02.2019

Адмінправопорушення

Чернігівський районний суд Чернігівської області

Кухта В. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні