Постанова
від 25.02.2019 по справі 154/83/19
ВОЛОДИМИР-ВОЛИНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Копія

154/83/19

3/154/42/19

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

25 лютого 2019 року суддя Володимир-Волинського міського суду Волинської області Каліщук А.А. розглянувши справу про адміністративне правопорушення, яка надійшла від начальника Володимир-Волинського ВП ГУНП у Волинській області про притягнення до адміністративної відповідальності

ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_1, проживає в ІНФОРМАЦІЯ_2, працює ТзОВ Гранд Ідея водій-експедитор, за вчинення правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 130 КУпАП,

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_1 02.01.2019 року о 20 год. 20 хв. по вул. Ковельській в м. Володимирі-Волинському. Волинської області керував автомобілем марки »Сузукі Свіфт» , р.н.з. АС 7302 ВВ в стані алкогольного сп'яніння, чим порушив вимоги п. 2.9. (а) ПДР України.

В суді правопорушник вину визнав повністю та просив звільнити його від адміністративної відповідальності з передачею матеріалів на розгляд трудового колективу ТзОВ Гранд Ідея , про що подав клопотання трудового колективу.

Заслухавши пояснення, дослідивши матеріали справи, приходжу до висновку, що в діях ОСОБА_1 є склад правопорушення, передбаченого ч.1ст.130 КУпАП .

Під час розгляду справи суду подано клопотання трудового колективу ТзОВ Гранд Ідея про передачу ОСОБА_1 на поруки трудового колективу. Згідно з клопотання, трудовий колектив ТзОВ Гранд Ідея комбінату розглянув та затвердив на своїх загальних зборах питання взяття на поруки цього колективу водія-експедитора ОСОБА_1 за вчинення ним правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 130 КУпАП.

Також колектив зобов'язався здійснювати заходи виховного характеру, спрямовані на недопущення вчинення ОСОБА_1 повторного правопорушення, передбаченого ст. 130 КУпАП.

Відповідно до ст.23 КУпАП , адміністративне стягнення є мірою відповідальності і застосовується з метою виховання особи, яка вчинила адміністративне правопорушення, в дусі додержання законів України, поваги до правил співжиття, а також запобігання вчиненню нових правопорушень як самим правопорушником, так і іншими особами.

Разом з тим, з урахуванням вимогст.33 КУпАП , характеру вчиненого правопорушення та особи порушника, ступеня його вини, його об'єктивне відношення до скоєного, приходжу до висновку, що дане правопорушення не призвело до тяжких наслідків, а тому вважаю допустимим застосування ст. 21 КУпАП .

Відповідно до ст.21 КУпАП особа, яка вчинила адміністративне правопорушення, крім посадової особи, звільняється від адміністративної відповідальності з передачею матеріалів на розгляд громадської організації або трудового колективу, якщо з урахуванням характеру вчиненого правопорушення і особи правопорушника до нього доцільно застосувати захід громадського впливу.

Вважаю, що попереджувальних цілей щодо ОСОБА_1 можливо досягти без застосування адміністративного стягнення. Застосуванням такого заходу як громадський вплив, буде достатнім для досягнення визначеної ст.23 КУпАП мети - виховного впливу та запобігання вчинення нових правопорушень із звільненням його від адміністративної відповідальності у відповідності до вимог ст.21 КУпАП .

Враховуючи те, що ОСОБА_1 вперше притягується до адміністративної відповідальності, невеликий вміст алкоголю за результатами тестування на алкоголь в розмірі 0,22 промілле, а також беручи до уваги, що колективом підприємства прийнято рішення про взяття його на поруки, вважаю що його слід звільнити від адміністративної відповідальності з передачею матеріалів на розгляд трудового колективу ТзОВ Гранд Ідея , зобов'язавши керівника цього підприємства повідомити Володимир-Волинський міський суд Волинської області про результати розгляду даних матеріалів не пізніше як у десятиденний строк з дня одержання матеріалів.

Оскільки матеріали передані на розгляд трудового колективу, тому згідно ч.2 ст. 284 КУпАП провадження у справі підлягає закриттю.

Керуючись ст.ст. 21 , 33 , ч.1 ст. 130 , 283 , 284 КУпАП , суддя , -

П О С Т А Н О В И В :

Звільнити ОСОБА_1 від адміністративної відповідальності за вчинення правопорушення, передбаченого ч.1 ст.130 КУпАП .

Матеріали справи про вчинення ОСОБА_1 адміністративного правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 130 КУпАП передати на розгляд трудового колективу Товариства з обмеженою відповідальністю Гранд Ідея (43000, вул. Гордіюк, 12, м. Луцьк, ЄДРПОУ 37821408) для вирішення питання про застосування до ОСОБА_1 заходу громадського впливу.

Зобов'язати керівника Товариства з обмеженою відповідальністю Гранд Ідея про прийняте рішення повідомити суд у десятиденний строк з дня отримання матеріалів.

Провадження у справі про адміністративне правопорушення щодо ОСОБА_2 за ч.1 ст.130 КУпАП закрити.

Апеляційна скарга на постанову може бути подана протягом десяти днів з дня її винесення.

Суддя:/підпис/

Згідно з оригіналом.

Суддя А.А. Каліщук

Дата ухвалення рішення25.02.2019
Оприлюднено27.02.2019

Судовий реєстр по справі —154/83/19

Постанова від 25.02.2019

Адмінправопорушення

Володимир-Волинський міський суд Волинської області

Каліщук А. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні